[Eski] CUBASE SX3 SORUNLARI...LÜTFEN YARDIM....

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

monewer

Yeni üye
arkadaşlar ne yaptıysam audio trackda gitar taktğımda sinyal dahi almıorum,midi klawyeden alyorum,,,birde lm 7 yi açtğımda sese monitöre wermiyor ,pc nin kendi hopörlöründen geliyor, yine aynı şekilde mididen ritim yazmaya çalıştğımda yine ses monitörden deilde pc den gelio, lütfen yardım

monewer' Alıntı:
arkadaşlar ne yaptıysam audio trackda gitar taktğımda sinyal dahi almıorum,midi klawyeden alyorum,,,birde lm 7 yi açtğımda sese monitöre wermiyor ,pc nin kendi hopörlöründen geliyor, yine aynı şekilde mididen ritim yazmaya çalıştğımda yine ses monitörden deilde pc den gelio, lütfen yardım

Yine kötü adam olacağım ama neyse. :)

almıorum - alamıyorum
klawyeden - klavyeden
wermiyor - vermiyor
deilde - değilde
gelio - geliyor

Bu hangi dil acaba yazdığını anlamak mümkün değil. Noktalama işaretlerinden sonra mutlaka bir boşluk vermeyi unutma. Noktalama işaretlerine lütfen dikkat et. Üç tane virgül ne anlama geliyor?

Ses kartının markası nedir? Monitör olarak ne kullanıyorsun, bağlantıları nasıl yaptın? Cubase içindeki ayarların tamam mı?

Haklısınız özür bir daha olmaz :) ses kartım roland edirol ua-25 ex, monitör behringer trtuth b2031a.Sinyal dahi alamıyorum :(

yardım edecek kimse yokmu arkadaşlar? cevap verecek arkadaş olursa bi sorum daha olacak, vst deki örneğin a1 leri nasıl midi klavyeden çalabilirim? yeniyim daha lütfen yardım...

monewer, sinyal dahi alamıyorsan şunları bir dene;
- Device Setup bölümünden Cubase ses kartını görüyor mu ona bir bak.
- Input BUS ları ayarla ---> F4 e bas input panelinden ses kartının girişlerini sisteme tanıt
- Audio kanalın sol tarafından ilgili input seçeneklerini seç
- Direct monitoring kutucuğunu aktif et (kanal üzerinde), gitarı çalmaya başla.

VST için;
- F11 e bas gelen soketlerden birine VSTi yerleştir.
- Midi kanalı aç ve sol taraftan inputu klavyeni koy, outputa ilgili VSTİ yi..

Olası lateny sorunun için (Ses kartının Asio desteği var mı bilmiyorum ama eğer yoksa latency sorunları yaşayacaksın demektir);
- Ses kartına bağlı olarak (eğer gecikme 10 ms den fazla ise ve çalışmanı engelliyorsa) "Asio4All" sürücüsünü yükle ve Cubase'de ses kartı seçimi bölümünde bu sürücüyü seç..

aristoo hocam allahını sewiyim senin.....ilgin için teşekürler azda olsa bi problemi çözdüm..dediğin gibi vst oldu ancak ses pc den gelio, monitörden gelmiyor...nasıl monitörden sesi duyabiliriz? asio 4 all i yükledim zaten...dediğim gibi yeni başladım daha, kol kanat gerecek arkadaşlar arıyorum..:(

Merhabalar, benimde dün yaşadığım bir problemim var.

Cubase sx3 versiyonu kullanıyorum. Bir çok vst & plugin yüklü olduğu halde Birgün önce sorunsuz çalışan pc de ertesi gün açtığımda listede çıkmadı :shock:

Vst information seçeneği idi sanırım oradan vst listesine baktığımda listede olmayan bir çok vst kahverengi renk almış ve karşılığında Unloaded yazıyor.. Listede Colosus gibi, halion3 gibi hypersonic gibi Trilian gibi ve dahası.. birden yok olmuş!! :?

Bunun nedeni ne olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz? :roll:

O kadar lisanssız programı kurup kullanmaya akıl yetiyorsa , problemleri de kendiniz çözersiniz artık. Kolay gele.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri