[Eski] Cubase ve ez drummer sorunsalı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kaelthas

Yeni üye
Merhablar;
benim cubase sx 3 üm var, ses kartımda delta 1010lt dir..
cubase in vst ayarlarından girişi gitarı girdiğim mono in 3 yapıyorum, çıkışlarıda kartın stereo (left right) olarak gösteriyorum. çaldığım gitarı kayıt ediyor ama ben çalarken gitarı duymuyorum. bunu bir türlü halledemedim. kartın outu çalışıyor, cubase dışında gitar rig 3 ten ses alabiliyorum çalarken, ve windows mp3 oyun vb uygulamalarda sorunsuz dışarı ses veriyor. cubase ile ilgili bu sorunumu nasıl halledebilirm.
2. olarak ez drummer aldım sanırım ilk sürümü. ez drummeri cubase 'e kanal olarak açıyorum, davulun resimli görüntüsünden parçalarına mouse ile dokunarak ses alabiliyorum, ama hala ez drummerin nasıl çalışacağını anlamadım. bunun içine yazığım bir midiyi nasıl import edicem ve nasıl maplicam? hangi midi notasının hangi davul parçasına geleceğini nasıl ayarlayacağım? bu konudada yardımlarınızı bekliyorum.

gitarı kaydettiğin kanalın record dugmesi kırmızıda ki kayıt alıp onu görebiliyorsun,
sanırım o rec butonunun yanındaki ufak butonu aktif hale getirirsen monitorlemeyi yapabilirsin.

ya da direct monitoring seceneğini aktif hale getirmelisin :D
ses kartının asiosunu görüyordur umarım cubase.

ez drum içinse
projeye bir midi kanalı ekle
ardından vst enst. içine ez drum pluginini aç
midi kanalının out larında ez drum gozukecektir.
ez drum ı sec midi outtan
artık seçtiğin davul set up ile midi klavyenden ya da mouse la ez drum için
paternler hazırlıyabilirsin

Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama ben de ezdrummerla ilgili bir soru sormak istiyorum sizlere.Davulları guitar proda yazıyorum,midi olarak cubase'e aktarıyorum,out olarak ezdrummer'ı gösteriyorum,sorunsuz olarak ses alıyorum.

Benim sorunum burdan sonra başlıyor.Davulun her bir aksamını ayrı ayrı kanallara verebilir miyim acaba?Mesela kick ayrı bir kanalda,trampet ayrı bir kanalda gibi?Davul bir bütün olarak tek kanalda olduğu zaman yaptığım ekolayzır ayarları bütün aksamları etkiliyor,kick sesi hoşuma gidiyor ama trampet olmuyor mesela.Her parçayı ayrı kanala vermenin bi yolu var mıdır acaba?

Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

Quetzatcoatl' Alıntı:
Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama ben de ezdrummerla ilgili bir soru sormak istiyorum sizlere.Davulları guitar proda yazıyorum,midi olarak cubase'e aktarıyorum,out olarak ezdrummer'ı gösteriyorum,sorunsuz olarak ses alıyorum.

Benim sorunum burdan sonra başlıyor.Davulun her bir aksamını ayrı ayrı kanallara verebilir miyim acaba?Mesela kick ayrı bir kanalda,trampet ayrı bir kanalda gibi?Davul bir bütün olarak tek kanalda olduğu zaman yaptığım ekolayzır ayarları bütün aksamları etkiliyor,kick sesi hoşuma gidiyor ama trampet olmuyor mesela.Her parçayı ayrı kanala vermenin bi yolu var mıdır acaba?

Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

EzDrummer'ın kendi mikserinde davulun kick,snare..vs gibi parçalarının isimlerinin yazdığı yere tıklayınca orada Multitrack seçeneği görmen lazım.Bütün kanallar için bunu yapınca ayrı ayrı audio kanal olarak çıktı alabilmen lazım host programının mikserinde.

yanlız bütün çabalarıma ve öğrendiklerime rahmen cubase den hala çalarken ses alamıyorum. kayıt ettikten sonra dinleyebiliyorum ama.

Hocam monitor tuşuna basman lazım.
Yani monitoru kapat ki sesi normal hoparlorden duyabilesin.
Şekli de hoparlör olan bir tuş.Hemen oracıkta duruyor,''e'' yani mikser tuşunun yanında.

Geri