[Eski] Cubase'de Algoritma Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

karkafali' Alıntı:
Pekala bunu satın alsak eski cubase projelerimizi PT de açarmı yani gerçektende şimdi tırstım yani.
Neyi satın alsanız?
"PT" Protools demek mi oluyor?

Soruyu düşündüğün ilk şekliyle sorduğundan emin misin?

sanırım konudan biraz geç haberim oldu ama bu gibi konular zaman mekan ve ekipman meselesi :) bir kayıt başka bir ortamda aynı ekipmanlarla bile dinlense sadece ortam farkından ötürü ciddi farklılıklar olacaktır, bu sebebten olayı; cubase, logic ve protools kavgasına pek sokmamak gerekiyor. tabii ki arada farklılıklar var ama bu programları yerin dibine sokacak seviyede değil. asıl çözüm şu bence, iyi bir takım studyo ekipmanı ile çalışıyorsanız. gerisi sizin o ekipmanlara ve ortama alışmanızdan geçiyor. programlara pek çamur atmamak lazım :)) hepsi birbirinden güzel :))

Harun, aynı ortamda bu 3 (hatta bilinen 5) DAW yazılımının birden kullanıldığı ya da kullanılabileceği aklına gelmedi demek ki.
Farklı duyduğunu söyleyen kişiler pazarda salatalık satan adamlar değil, bizzat bu işi (kayıt/miks) yaparak hayatını kazanan kişiler.

Bu konuları konuşması bazıları için zevkli. Bazıları da b*k atmayı çok seviyor.

Farklı ses duyulabilir bu yazılımlardan ama, "Algoritma sorunu" atmasyonun daniskasıdır. Bunu söyleyen adam bir şey bilmiyor bu konuda.

Ayrıca bu meretlerden çıkacak % 0.5'lik ses farkı o kadar önemliyse, profesyonellerin yaptığı "blind test"lere bakıp Radar sistemini seçmek gerek.
ProTools'muş, Logic'miş... test ise, yapılmışı var. Radar hepsinden daha iyi sound veriyor(muş).
Satın HD ProTools sisteminizi, ben de Nuendo'yu satayım, hepimiz Radar alalım. Haydi, hep beraber. Mikslerimiz çağ atlasın, daha iyi müzik yapalım böylece.
Her sorunumuz çözüldü, bir o kaldıydı :)

ilter emin ol ki bende biliyorum bunu. kimsenin salatalık sattığınıda iddia etmedim zaten. bu işin araştırmalarını ciddi anlamda bende yapıyorum bunu bilme ihtmalin olmadığınıda biliyorum. Ama forumda; bir ortamda yapılan kayıdın başka ortamda dinlendiğine dair konuşmalar geçmiş, buna istinaden yazdım. yazan kişiyle de ilgili değildi yorumum. kimseyi yargılamak amaçlı değil yani. yanlış anlaşılmasın. neden böyle algıladığını da anlayamadım. adı geçen programların hepsini aynı ortamda denedim ve aralarındaki farklılıkları da fark ediyorum. fakat ben konuya biraz esprili yaklaşmıştım. sanırım yanlış anladın.

Harun, hayır sen yanlış anladın :)
haha
Neden bu kadar savunmaya geçtin bilmiyorum. Yazdıklarımda bir karşı çıkış yoktu ki. :)

Verdiğim örneğin ya da yaptığım karşılaştırmanın aşırılığı seni yanıltmasın, amacı oldukça basit (Farklı ses duyduğunu söyleyenlerin profesyonel müzisyenler/stüdyocular oluşu).

Bak Nurkan örneğin, kendi sisteminde (aynı ortamda) ProTools ile Cubase'i karşılaştırmış. Birini Kayseri'de açmış dinlemiş, diğerini de Lizbon'da dinlemiş değil yani (bkz. aşırıya kaçmış benzetme/örneklendirme/karşılaştırma)
:)

Yazılanları rahatta okuyunuz :)
Bak o 5 boy büyük kaskı laf olsun diye tutmuyorum kafamda. hehe

Geri