[Eski] Cubase'de ilave etiiğim seslerin kopyasını alsın istemiyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

qsqs

Yeni üye
Merhabalar...
Cubase 4 kullanıyorum.Projeye ilave ettiğim ses dosyalarını, Audio klasörü altına tekrar kopyasının alınmasını nasıl engelleyebilirim?

Bu kopyalama işleminin, sesleri derli toplu tutmaktan başka bir faydası var mı?

teşekkürler

Import edilen sesleri kastettiğini varsayarak diyorum ki zaten onları eklerken 'Copy File to Project Directory (ya da buna benzer bir şey olması lazım) ' şeklinde sana soruyor olması lazım. Ona hayır dersen sesin kopyasını almaz.

Ebenezer' Alıntı:
Import edilen sesleri kastettiğini varsayarak diyorum ki zaten onları eklerken 'Copy File to Project Directory (ya da buna benzer bir şey olması lazım) ' şeklinde sana soruyor olması lazım. Ona hayır dersen sesin kopyasını almaz.

O soruyu daha ilk olarak kanalı açarken soruyor,bir kere hayır denince hep öyle kalıyor zaten.

qsqs' Alıntı:
...Bu kopyalama işleminin, sesleri derli toplu tutmaktan başka bir faydası var mı?..
Yok ama, o da en önemli özellik zaten.

Projenin kayda aldığı sesler zaten projeye ait "Audio" klasörüne gidecektir ama, import edilen dosya "kim bilir nerede" gibi bir şey. Zaten bu yüzden, import edilen dosyanın bir kopyasının, olması gereken klasör içinde bulunması iyi olur. Olması gereken klasör de, projenin "çalıştığı" klasör.

Eğer söz konusu kayıtlar/sesler çok büyük değilse, ben her zaman Cubase'e kopya çıkartılması konusunda izin ver derim. Kopyanın/yedeğin her zaman yararı var.
Zaten kayıtlar çok ve büyükse, tüm o dosyaları "Audio" klasörüne taşı bırak, sana hiç soru sormaz Cubase.

Geri