[Eski] cubase'de realtime veya offline export

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ya işte ben bu yüzden yıllar önce cubase'e çaldırıp, soundforge'a kaydettiriyormuşum. :D

Ama sonraları bir fark yok yahu, psikolojik deyip vazgeçmiştim.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Export, mixdown, render, bounce seç beğen al Levent. 8)

Hepsinde aynı sonuç değil mi? Cubase kullanan arkadaşlar şaşırdılar. Hep PT ye b*k atıp duruyorlardı. Bu bounce olayı PT de çok zamanımızı alıyor fakat Berkay'ın dediği gibi sanırım var bir bildikleri.
Cubase kullanan arkadaşlar ile bizde deneyeceğiz bakalım.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Pro Tools'a geçmeye gerek yok. Realtime export yapın yeter.
Ben denedim, Selçuk'un yaşadığı sorunun izi yok bende.

Cubase forumlarında Bug başlıkları var. Gider-bakarız.

Bu kesinlikle yazılım tarafından "beklenilmeyen davranış". Öyle bir fark olmaması gerekir.

Dün bir arkadaşımın beni uyandırması üzerine real time ve offline export arasındaki farkı test edeyim dedim ve gördüklerim duyduklarım inanılır gibi değil. Bu kadar fark olması inanılmaz geliyor.
Kesin bir bit yeniği var.

Bir kere offline export ile nedense sinyale kafadan 6db ekleniyor.
Vay.

Export ettiğim kanalların fazını ters çevirdiğim zaman phase cancellation en yakın real time export'ta meydana geliyor. Sıfırlanmayanlar delay ve reverbler oluyor. Ama offline export resmen apayrı bir dünya, yapılan miksle alakası yok.
Ne kullandın?

Sonuç; Offline export yalanmış, ite ite real time export yapacağız. Bunu da 10 sene sonra farkediyor olmak ayrı mevzu.
Şimdi Nuendo 4.3.0 ile bir NULL test yaptım.
Yani iki çeşit export aldım (realtime ve offline olmak üzre).
Proje bir mastering projesiydi.
Nuendo ile gelen "stock" pluginlere ek olarak IK Multimedia'ya ait plugin'leri de kullandım projede.
Insert, send, group channel... ne ararsan var.
Kimisi -özellikle- send fx olarak kullanılan reverb/delay gibi efektlerin, Opto kompresörlerin, ve Linear Phase EQ'ların, realtime export ile offline export arasında ufak-tefek farklar yarattığı hurafesine inanır.

Sana senin karşılaştığın abuk durumu özet geçeyim:

1- Ya kullandığın ayarlar yanlış, ya da atladığın bir ayrıntının farkında değilsin
2- Kullandığın plugin'lerde bir bug/hata var
3- Kullandığın Cubase/yazılım'da bir bug/hata var

</özet sonu>

Ben -yukarıda da belirttiğim gibi- Nuendo 4.3.0 ile kendi denememi yaptım.
İki ayrı platformda. Hem Mac OS X Snow Leopard 10.6, hem de Windows7'de.
Sonuç: NULL. Yani iki çeşit export'ta alınan sonuç, birbirinin aynı. Bit-by-bit aynı hem de.

6dB diyorsun.

Test etmemizi istiyorsan detay ver, yardımcı olmaya çalışalım.

ilterocktive' Alıntı:
1- Kullandığın ayarlar yanlış, ya da atladığın bir ayrıntının farkında değilsin

Evet mallık yapıp realtime export ettiğim kanalı mute etmeden alıyormuşum. Gereksiz heyecan yarattığım için özür diliyorum. :oops:

Real time ve offline gayet de null. Bir gıdım fark yok arada.

Geri