[Eski] Dışmekan Aydınlatması

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

djmalan

Yeni üye
Dışmekan aydınlatmasında kullanmak üzere ,efekt ışıklar ,robotlar,döner kafalar falan için yağmurdan ,nemden koruyucu hazır özel donanımlar varmı bildiğiniz.Mesela ,Halikarnas diskoda dönerkafalar(move'n head) cam bir fanus un içindeydi ,onun gibi birşeylerde olabilir.
Engin özellikle sana soruyorum ,yanılmıyorsam eskiden ışıkçıydın yurtdışında eğitim almıştın oralarda falan görmüşsündür değişik şeyler ,napıyo amcalar nasıl çözüyolar bu işi...

Bir malzeme alırken,çevre şartlarına dayanıklılığı için IP Code'una bakılır(International Protection Rating veya Ingress Protection Rating).
Tüm cihazların üzerinde IP numarası belirtilir,ne kadar yüksekse o kadar dayanıklıdır.

IP numarası düşük bir malzemeyi kendi uğraşlarınla IP numarasını yükseltemezsin,yani dış cephe lambasının üzerine fanusu nasıl geçireceksin?Cam atölyesine sipariş vermen lazım.

Rusyada dış aydınltama için IP45den IP60'a kadar ekipmanlar kullanıyoruz,bu da -45°C ve %99 nem'e dayanıklı malzemeler anlamına geliyor.

Hayır, DJmalan ın bahsettiği şekilde ismini şu an unuttuğum Rain Cover lar var. Ama fiyatı moving head kadar pahalı, baştan söyleyeyim. Alt tabanlarında çift fan vs var, faunusun içindeki robot ısıdan yanmasın diye.

Marka model isim filan unuttum, ama Claypack de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Moving head Rain Cover diye google da arattıri bir şeyler çıkıyor.

Dis mekan aydinlatmasi icin yapilmasi urunler zaten IP standartlarina gore uretilirler ve sorunsuz olarak dis mekanda calisirlar. Bahsettiklerim dis mekan icin tasarlanmis LED Boyama, Gokyuzu Tarayici gibi urunler. Bunlarin uzerlerinde IP degerleri vardir, o degerlere gore disarida kullanip kullanmayacaginiza karar verebilirsiniz. Eger elinizde 575 veya 1200 luk bir robot var ise bu cihazlar icin WeatherDome denilen urunler satiliyor. Showtec, Robe, Martin gibi firmalar uretiliyor. Cogunlukla her markaniniki digerine de uyuyor. Ucuz olani almakta bir zarar gelmiyor :) Bir de sadece taban kismini koruyan, bas asagi astiginiz zaman kullanabileceginiz RainMAC gibi urunler var. Bunlar ile Tabani kapattiginiz zaman, zaten bas kismina da yagmur gitmiyor. (Bas asagi astiginiz durumda) Nasil birsey oldugunuz asagidaki linklerden gorebilirsiniz.

LightDome (fanus)
http://www.robe.cz/products/article/lig ... 8400ed7f2d
http://www.robe.cz/products/article/lig ... 495c5d33d9

Showtec Outdoor Dome
http://shop.showtec.co.uk/lighting/arch ... tdoor-dome

Weathershield
http://www.robe.cz/products/article/wea ... 6943c3d318

Bu weathershield'in nasil gorundugu:
screenshot20100220at219.png

Bu da WeatherDome'un:
bc424ce622.png

djmalan' Alıntı:
Dışmekan aydınlatmasında kullanmak üzere ,efekt ışıklar ,robotlar,döner kafalar falan için yağmurdan ,nemden koruyucu hazır özel donanımlar varmı bildiğiniz.Mesela ,Halikarnas diskoda dönerkafalar(move'n head) cam bir fanus un içindeydi ,onun gibi birşeylerde olabilir.
Engin özellikle sana soruyorum ,yanılmıyorsam eskiden ışıkçıydın yurtdışında eğitim almıştın oralarda falan görmüşsündür değişik şeyler ,napıyo amcalar nasıl çözüyolar bu işi...

abicim madem ozellikle engin demisin ozur diliyorum gecikti mesaj ama grego ya ekliyecegim bisey yoktur :)

sevgiler

(custom bisiler dusunursen konusalim ama antalyada yaptim bi yere :) )

sevgiler

İzmir Forum da ben bahsettiğiniz cam fanusa benzer birsey gördüm plaj cantaları olurya plastık naylon gibi birşey işte onlardan yapılmış bir koruyucu su da geçirmiyormuş maliyetide ucuz muş :D

Herkese teşekkürü ayrı ayrı borç bilirim ,bu arada bana görünen o ki uyduruk bişeyler lazımmış bütçeler falan o yüzden engin senin şu bahsettiğin kastım mastım uygulama hangi oteldeyse bir söyle de belki yakınlarda bi yerlerdedir gider gösteririm bizim amcalara belki.Birde izmirdeki nerde acaba.

djmalan' Alıntı:
Herkese teşekkürü ayrı ayrı borç bilirim ,bu arada bana görünen o ki uyduruk bişeyler lazımmış bütçeler falan o yüzden engin senin şu bahsettiğin kastım mastım uygulama hangi oteldeyse bir söyle de belki yakınlarda bi yerlerdedir gider gösteririm bizim amcalara belki.Birde izmirdeki nerde acaba.

larada

o beach clublardan 6 numarali olan di sanirim adini hatirlamiyorum

pazartesi bi mail atarsan sana detayli bilgi veriim :)

Geri