[Eski] DAE 35 ERROR ile ilgili bilgisi yada yardımı olanlar?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Arin Baykurt

Yeni üye
Bugune kadar hiç başıma gelmemişti Bounce un sonunda boyle birşey diyor DAE 35 was encountered ve bounce u yapmıyor. Basına gelen yada bir önerisi olan varsa acilen yardım bekliyorum.

Diskin ve altındaki klasör hiyerarşisinin erişim ayarları veya kalitesi ile ilgili bir husus olabilir.

Başka bir diske kopyalayıp ordan çalışmayı dene. Harici disk ise kabloyu değiştir vs.

M.

Baska diske kopyalama islemini File menusu altindan Save Copy In secenegini secerek yap. Bu islem sirasinda Don't Copy Fade Files kutusu isaretli olsun.

Avid'in forumunda okudugum kadariyla "DAE Error 35" caci'nin de en basta soyledigi gibi dosya isimleriyle ilgili bir sorun. Bounce ederken koydugun isim degilde, play yaptigin zaman kosturdugun dosyalarin isimleriyle veya projelerini actigin harddiskin ismiyle ilgili bir problem bile olabilir. Hallettigin zaman lutfen ne sekilde cozdugunu bizimle paylas.

Umarim hallolur,
Kolay gelsin

Not: Turkce karakterler ile ilgili kusuruma bakmayiniz, misafir oldugum bir studyodan yaziyorum, kosullar budur malesef.

Oncelikle sunu soylemek isterim bu problemi cozmek 48 saatimi aldi. Bilgisayarimdaki tum pluginler lisansli olmakla birlikte asagi yukari 10 yildir Protools kullaniyorum bu sorunla ilk defa karsilastim...

Olay su sekilde gerceklesti, su aralar bir muzikali mixlemekteyim ve 56 kanal + 26 kanal Aux bus lardan olusan bir mix projesi. Uzunlugu cikarilan sahnelerle birlikte 2.5 saat kadar surmekte.

Dun parcanin 2 track halinde ciktisini alirken (Bounce olarak degil de master kanali kaydetmek olarak dusunun)
ilk defa DAE 22 ve hemen arkasindan DAE 35 error'u verdi. Ne yaparsam yapayim bu sorundan kurtulamadim. Sonra ilk olarak Protoolsu sildim ve yeniden yukledim. (9.03) Ama gene nafile ayni hatayi veriyor. Daha sonra projeyi baska bir harddiske kaydettim. Ve ses karti dahil Protoolsu bir daha yukledim. (Ses karti Fireface 800 + Mytek DA) Bu sefer protools 9.0 i yukledim. Ve projeyi harddisk uzerinden actim ve calisti. Suanda 10.6.6 + PT9 kullanmaktayim. Simdi harddiskteki back up olan mix projesini tekrar bilgisayara kopyaladim. Suana kadar bir sorun yok.

Problemi tumuyle cozmus bulunmaktayim...Cozum aslinda cok kolay, Protools 'u silmeye hic gerek yokmus. Avid bile sorunuma merhem olamazken ben kendime merhem olabildim...Cozum Projenin adini degistirip baska bir klasore kayit etmek.Bilginize, Protools 9.03 okdir yani :aynen:

Chucky' Alıntı:
Problemi tumuyle cozmus bulunmaktayim...Cozum aslinda cok kolay, Protools 'u silmeye hic gerek yokmus. Avid bile sorunuma merhem olamazken ben kendime merhem olabildim...Cozum Projenin adini degistirip baska bir klasore kayit etmek.Bilginize, Protools 9.03 okdir yani :aynen:

Protools içinden mi? Save copy in?

Yoksa doğrudan klasörün içinden mi yaptın?

Proje açıkken projenin klasör ismini finder'da değiştirince oluşur bu problem. Böyle bir şey söz konusu mu senin için de?

Boyle birsey soz konusu degil Vedat...

Bir anda oldu, mix yaptiigim bilgisayar asla internete bagli degil belirtmek isterim.Turkce karakter de kullanmiyorum... Mixin ortasinda patladi alet...Hicbirsey yapmaniza imkan vermiyor.

DAE 35 kodunu cozmek oldukca zorladi...Ama sorun su sekilde basitce cozulebiliniyor.

Projeyi kayit ettiginiz klasoru degistiriyorsunuz.

Ornegin harddiskinizde mixlerin tamamini Mix klasorune kayit ediyorsaniz ve yeni projeyi onun icine aciyorsaniz, (Orn. Mix klasoru, sanatci adi ve sarki adi gibi) Bunun yerini degistiriyorsunuz, Tum mixi baska bir harddiske ya da ayni harddiskin icinde baska bir bolume kayit ediyorsunuz. Kayit ederken tabiki '' Save as copy in All audio files'' seklinde kopyalama yapiyorsunuz. Sorun ebediyen cozulmus oluyor.

(NOT:Sistem preferences'i istediginiz kadar temizleyin Protools'un tum datalarini da silin baska hicbir sekilde bu soruna cozum bulamiyorsunuz.)

Geri