[Eski] DAE: Can't find "DAE Folder" in System folder

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Arkadaşlar Logic'i her açışımda bu uyarıyı almaya başladım.

Nedir, ne değildir bu DAE folder? Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Not: Hazır imkanını bulmuşken şunu da ekleyeyim;

Son zamanlarda yine Logic'i her açışımda "Warning. Mac OS X MIDI Services not available" uyarısını alıyorum. Sonra bir iki kere kapatıp açınca düzeliyor falan. Eğer düzelmezse mümkün değil Logic'in içerisinde en ufak bir işlem yapılmıyor. Arka arkaya şu yazı geliyor;

Logic Pro has detected a possible conflict between one or more third party MIDI or audio drivers.

Be sure to install the lastest drivers for all audio and MIDI equipment connected to your computer, and remove any older or unsured drivers.

Oysa ki benim bütün driverlarım sağlıklı bir şekilde yüklü. Sadece MIDIMAN 4X4 midi arabirimimin driverı yüklü değil, zaten mac'e yüklenmiyor. Fakat zaten o kendi işlemini driverı yüklü değilen de yapıyor. Bu hataları almadan önce de aynı arabirimle çalışıyordum yani. Muhtemelen ses kartından bahsediyor fakat anlamadım gitti, herşey yolunda gözüküyor halbuki..

Selam. Evet dün geceki Bounce problemiyle ilgilenirken işaretlemiştim onu, şimdi siz söyleyince farkettim. Problem düzeldi teşekkür ederim. Lakin diğer problem baki, o hep oluyordu zaten. Dün gece ile ilgili değil yani.

Tekrardan sağolasın.

MIDI sorunu:

yakın zamanda osx ile ilgili güncelleme yaptınızmı? OSX'in audio/midi dosyasında MIDI ayarlarında bi değişme olmuşmu?

öneri: sürücüleri silip (sürücü yükleme yazılımı sorar genelde silinsinmi diye) tekrar yükleyiniz.

Kaan

Evet yakın zamanda update yaptım. 10.5.8.

OS X'in audio/midi dosyaları derken? O ayarlardan bi'haberim.

Ses kartımın sürücüsünü silip tekrar yüklüyorum (Motu)

Teşekkürler. (bu arada Logic'te audio kutucuklarını makasla keserken "dit" diye bir ses geliyor ya, onu nasıl susturabilirim?)

Audio-midi configurations dosyası bende dock'ta olduğu için tam olarak nerde olduğunu bilmiyorum. Spotlight ile bi arama yapınız.

MIDI çubuklarını işlerken çıkan sesleri MIDI out yazan ve muhtemelen sizde yeşil yanan yere tıklayarak susturabilirsiniz.

Kaan

Orcunn' Alıntı:
Evet yakın zamanda update yaptım. 10.5.8.

OS X'in audio/midi dosyaları derken? O ayarlardan bi'haberim.

Ses kartımın sürücüsünü silip tekrar yüklüyorum (Motu)

Teşekkürler. (bu arada Logic'te audio kutucuklarını makasla keserken "dit" diye bir ses geliyor ya, onu nasıl susturabilirim?)

O ses pek susmuyor Orçun.. Buffer'da kalıyor onu kusuyor sanıyorum... :wink:

selam

ben sorunu yanlış anlamışım, senin istediğin burdan çözülüyor:

Project Settings/MIDI/General/Scrubbing with Audio in Arrange

ordaki kutudaki işareti sil düzelsin :D

Geri