[Eski] Delikanlı Gitarist Clean Çalar

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

alp' Alıntı:
- delikanlı adam floyd rose kullanır. sabit köprü kullananın erkekliğinden şüphe edilir.

...

Yok ya?

Floyd Rose esnek işi.

Sabit köprü delikanlının yolu.

Tutmayın lan beni!

Hassstrr üç kişilermiş....

Tutun lan onları!

Eh bu durumda...

- delikanlı adam V gitar çalar, gerisi boştur,

- delikanlı adam gitarın basını açar

- delikanlı adam her konser bi amfi patlatır, amfi kendinin değildir,

valla benden geçmiş biraz galiba delikanlı adamlara güler oldum son zamanlarda :)

Bizim Saygýn(kulaklarýný çýnlatayým burdan) barda çýkarken genelde gitarýnýn tonlarýndan þikayet ederdi(þikayet alýrdý da :) ) Yaptýðý tek deli-kanlýlýk bir gün barda elini kesmesine raðmen(þu metal kapaklý sýrmakeþ su þiþeleri) adam yaklaþýk 2 saat çalmýþtý....kanlý canlý yani....
No Pain :roll:

delikanlı adam

iki gitar birden çalar (santana emmi gibi)

birde çalarken sigara içmez (redkit bile sigara kullanmıyor abicim yaa)

:lol: :lol:

- delikanlı gitarist entonasyonla uğraşmaz. bozuk gelen notalarda hafiften bend yapar.
- delikanlı gitarist pena bulamazsa bozuk para kullanır. (akustik gitar simülatörü olarak)
- delikanlı gitarist gitar çalmaz (gider satın alır :) hahheohy)

bütün forum yaşantım boyunca ilk kez sapıttım.

1- delikanlı gitarist notayı yanlış bassa bile olayı çaktırmayandır!

2-delikanlı gitarist gitar ın nağmelerine göre yüz ifadesini KASITlı olarak değiştirendir!

3-delikanlı gitarist sahnede gitar çalarken bile sevgilisine göz kırpmayı ihmal etmeyendir.!

:D

Cemal' Alıntı:
alp' Alıntı:
- delikanlı adam floyd rose kullanır. sabit köprü kullananın erkekliğinden şüphe edilir.

...

Yok ya?

Floyd Rose esnek işi.

Sabit köprü delikanlının yolu.

Tutmayın lan beni!

Hassstrr üç kişilermiş....

Tutun lan onları!

Yanindayim, pardon yani! Hepsi toplansin gelsinler hehehe! :lol:

B

Ben de hala alisamadim floyd rose'a, hala sabit esikteyim.
Sanirim uzun yillar akustik calmanin neticesi :)
Hey bu arada biz de uc olduk, yer belirleyip bu hesabi gorelim artik :lol:

:lol: şahsi düşüncem; floyd rose = pain in the ass. ehehe

ama sabit köprü de olmaz en iyisi wilkinson'lar galiba.

Ben de sabit esik kullanmayi tercih ediyorum Burak. Tarz meselesi. Blues calan adama lazim degil öyle floyd rose mloyd rose. Gitarin orasi burasi cekilmez bence. Delikanli gitaristi bozar ;)
Hem ben 011-010 telleri karisik kullaniyorum. Fenderin arkasinda kocaman pil takili köprü havaya kalkmasin diye. Teller kalin olmasina ragmen bazen over bending yaptigimda aliyorum teli elime. Floyd Rose köprüyle sahnede telin kopsun bak neler oluyor sarkinin ortasinda. Bütün akord gider. Sabit köprü de sarkinin sonuna hatta istersen programin sonuna kadar calarsin :)

Kerem, Ben de 0.10 ve 0.11 kullaniyorum. Nashville'de 0.10'dan incesini kullanan gormedim, 0.12 lerde bayagi yaygin. Benim kalin tel meraki akustik gitar gecmisimden dolayi, akort filan da kacmiyor, tadina doyulmuyor :)

0.12ler cidden yerinde cok guzel sonuclar veriyorlar. Strat'larda 0.09la ciliz olan sap manyetigi 0.12lerle birden kukruyor. SRV adam maasallah mengene gibi ellere sahip oldugundan 0.13 falan takilirmis, gerci herifin yaptiklarini 0.09la bile yapmak zor gerci. 8)

Benimkiler ya 0.11-0.52 blue steel ya da 0.10-0.52 ernie ball.

B

Bir ara koprusunu sabitleyip benim Godin'e de 0.12 takacagim. O gitarda hem single coil(fender lace censors) hem de humbucker var, butun govde de maple enteresan olacak :) Esigi eski strat tarzi tabi simdi takarsam her bendde ortalik darma duman oluyor :wink:

Barlo, moruk bu arada sen hala USA' da misin?

SRV parmak kasi varmis! :)

Burak, 012' den Little Wing caldiktan sonra vazgectim bir gün. Parmak spazmi yasadim resmen. 011 iyidir. Delikanliyi bozmaz :)

I don't smoke Marihuana
I don't take LSD
'Cause I' m a country boy from Nashville, Nashville Tennessee

:)

0.12 fazla bendli parcalar icin pek iyi degil ama ritm filan calarken istedigi gibi abanabiliyor insan :D

o konuda haklisin Burak. Saat kac orada yahu? Pazar sabahi ( tabi benim icin :) bir manyak benim zannediyordum

Geri