[Eski] Digidesign tarihe karışıyor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

UfukOnen

Forum Yöneticisi
Digidesign tarih oluyor... Bundan sonra sadece Avid olacak. Artık Pro Tools ürünlerinin üzerinde Digidesign yerine Avid yazacak yani. Zaten biliyorduk ama resmi açıklama da yapılmış:

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=270775

http://www.digidesign.com/index.cfm?nav ... emid=41552

Açıklama dün yapılmış, eğer forumda başka bir başlık açıldıysa çiftlemiş olduk demektir, şimdiden pardon.

Bu arada, dün 1 Nisan'dı... Bu şaka olmasın sakın! :D

Ufuk, abi ben aylar önce bunu duyurmuştum aslında:

viewtopic.php?f=6&t=24208

Yazık çok yazık, şaka filan da değil ne yazık ki... Ben şahsen o ortamda çalışmış bir mühendis olarak çok yanlış buluyorum bu kararlarını. Belki de Dave LeBolt o yüzden Apple'a kaçtı gitti :)

Digi is Cici. Ben bunu bilir bunu söylerim :)

Bülent,abi merhaba.Özel bir sebebi varsa yazmayabilirsin ama merak ettim o yüzden soruyorum.Digidesign'dan neden ayrıldın ? En azından bu forumda yazan çoğu kişinin hayallerini süsleyen bir mevkidir Digi'de mühendis olmak. Yoksa orda da içi seni yakar dışı beni durumları mı mevcut ? Yoksa kriz senide mi vurdu ?

Mehmad' Alıntı:
Bülent,abi merhaba.Özel bir sebebi varsa yazmayabilirsin ama merak ettim o yüzden soruyorum.Digidesign'dan neden ayrıldın ? En azından bu forumda yazan çoğu kişinin hayallerini süsleyen bir mevkidir Digi'de mühendis olmak. Yoksa orda da içi seni yakar dışı beni durumları mı mevcut ? Yoksa kriz senide mi vurdu ?

Yok krizle alakası yok. Ben orada önce 1.5 sene çalıştım 1999-2000'lerde, sonra sıkıldığımı farkettim ve o zamanlar revaçta olan Dot Com furyasına katıldım (Tradeweave diye bir şirkete geçtim güzelim cicidesign'ı bırakıp). Dot com 1.5 sene sonra Dot Bomb oldu, ben de 1 sene evde oturduktan sonra cicidesign'daki arkadaşlar sayesinde gene oraya geri döndüm 2002 sonlarında ve 1 sene daha çalıştım danışmak olarak orda.

Benimle beraber giren pek çok arkadaş hala oradalar. Bir tanesi mesela Eleven isimli ürünün baş mühendisi (Chris T). Pek çoğu da ayrıldı. McDsp, Massey, Neyrinck gibi ismini duyduğunuz pluginleri yazan elemanlar hep Digidesign'dan çıkma.

Helal olsun abi,büyük işler yapmışsın...Sağol cevapladığın için.Hem profesyonel olarak hemde evde, çoğu cicidesign hardware software ürünleri ile haşır neşir oldum zaman içerisinde.İnsan gururlanıyor hani :) Saygılar,başarılar...

Evvet, bugun Digidesign'den e-mail de gelmis, artık Avid oluyoruz diye... 12 Nisandan itibaren digidesign.com da tüm içerigiyle avid.com'a taşinacakmis falan filan.. Valla ben ozleyeceğim digidesign ismini.. Ytl'ye geçtiğimizde bir afallamistik ya, herhalde yine uzun sure sevimsiz Avid yerine digidesign'i kullaniriz.

'15 milyara dicidizayn protus aldim'...

Avid olacak diye neden herkes üzülüyor,yani gönül bağı dışında teknik olarak Avid'e geçmesi kötü veya zararlı mı?

Teselli olarak M-Audio ismi değişmeyecekmiş.

sibiryali' Alıntı:
Avid olacak diye neden herkes üzülüyor,yani gönül bağı dışında teknik olarak Avid'e geçmesi kötü veya zararlı mı?

Zaten Digidesign uzun suredir Avid'in bunyesindeydi. Benimkisi alıskanlık sadece, Digidesign isminin bende yarattıgı hisle Avid'in yarattığı farklı... Digidesign bana daha sevimli, canayakin geliyordu. Soylemesi keyifli.. Avid ise kısa, odun gibi.. Avid deyince aklıma video programı geliyor, üstüne üstlük büyük ünlü uyumuna da aykırı:))

Dicidisayn protuls demek avid protuls demekten daha zevkli:)))

Digidesign da ünlü uyumuna aykırı. :)

Beni pek irite etmiyor bu değişim. Bir yerde de haklılar. Bir çok kişi ProTools'u firma adı sanıyor diyorlar ki, doğrudur.

Ama Videocuların kapısında Avid yazardı, şimdi bizim kapılara ne yazılacak acaba? :) Ses Avidi? :p

Hah digidesign forumda da girmiş parantez içine, Avid (Digidesign) pro tools olmuş.. Yakında oradan da kalkar :cry: Nasıl bilirdiniz merhumu?

Geri