[Eski] Dream Theater yeni davulcusunu ararken...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Müthiş bir müzikal yolculuk ve belgesel olmuş. Bu şov biznıs değil, resmen çığır açan bir eğitim gösterisi olmuş kesinlikle. 25 yıllık bir müzik devinin, önemli bir değişime imza atarken, bunu dünyanın dört bir yanındaki hayranları ve müzikçileriyle bu şekilde paylaşması bulunmaz bir fırsat. Tabi hayatı boyunca çalıp çalabileceği en büyük sahne Kemancı falan olan bizler için anlamsız gelmiş olabilir ama; bir haftada yüzbinlerce kişiye konserler verebilen bu grupla aynı sahneye çıkabilme şerefine pek az davulcu erişebilirdi zaten.

Ya Mike Mangini bu; herif çocuklar gibi şen çalıyor; ve seçildiği haberini alınca aynı neşe ile heyecana boğuluyor. Neredeyse ağlayacak herif ya. Benim bile gözlerim doldu. Mangini olum bu; Extreme'in,Satriani'nin adamı, Pearl'ın en önde gelen endorsee'si; veee Berklee de davul prof.u !... Dunya capında bir adam! O bile bu kadar sevinebiliyorsa... Demek ki farklı ve önemli bir durum usta. Bu kadar güzel bir anı bizlerle paylaşmaları daha da önemli. Keşke 1999'da da internet ortamı bu kadar geniş ve rahat olsaydı da, Derek Sherinian'ın ayrılıp Jordan Rudess'in katıldığı süreci böyle izleyebilseydik... Şahsen bu videodan aldığım o kadar önemli dersler var ki. Heriflerin studyodaki çalışma biçimi, riff'leri birbirine anlatışı, JAM ve doğaçlama takılmaları... Ruyamızda görürdük bunları be!

http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Mangini

Resmen kurmaca, bu iş için çok paralar bile alsalar o davulcuların düştükleri durum hiç hoş değil.

Seçmelere katılan 3-4 davulcu grup elemanlarının solo yada yan grup albümlerinde çalan davulcular. Zaten bir şekilde tanışıyorlar. Yani bu adamların da kariyerleri boyunca çalıştıkları samimi oldukları bir çok müzisyen var:)

Virgil Donati nin seçilmemesinde bir etken de PlanetX grubu yani dt nin eski klavyecisinin grubunda davul çalıyor olması da olabilir. Müzikal yetenek olarak tüm davulcuların tekniği çok sağlamdı sonuçta hepsi DT parçalarını rahat rahat çalabilecek adamlar. Çok net olarak bundan sonra sahne ağırlıklı ilerleyecekleri de gözleniyor.
Bir şekilde kimya uyması da önemliydi sanırım. Ayrıca Mike tan sonrabiraz daha yönetimi kolay bir davulcu da istemiş olabilirler.

zamanının oldukça yaratıcı ve bu tarz müziği kitlelere sevdirmiş gruplarından. Son 2-3 albümleri sadece riff lerden oluşsa da eskiden oldukça melodiktiler, umarım eski hallerine dönerler...

Bence Mike Mangini'nin telefonda öğrendiği an tamamen kurmaca.
Güzellik yarışmasını kazanan kızlara benzer şekilde sevindi... :lol: :lol:
Bir ağlamadığı kaldı diyeceğim de hafiften ağladı bile... :roll:

Mangini ile seçmeler sonrası yapılan bir röportaj:

http://www.moderndrummer.com/modern-drummer-blogs/Mike Mangini of Dream Theater/

Mangini%20DT%20Kitsm375.jpg

Bu nedir ya? Koca koca adamlar... Bari Sinan Çetin sunsaydı da Gülpembe eşliğinde kapıdan girseydi seçilen davulcu. Hazır bulaşmışken bir de vokal seçseler bari.

Yeni album Sonbaharda geliyormus, hadi bakalim. Cok merak ediyorum, hayal kirikligi olmaz umarim.

Portnoy"un davulcu olmaktan ote soz, muzik ve duzenlemelere de cok buyuk katkisi vardi. Mike Amca'da bunlar yoksa Petrucci'nin solo projesine donebilir grup yazik olur.

Ben JR'ın biraz ağırlığını koyacağını düşünüyorum, solo projelerini de beğenmiştim kendisinin. Büyük ihtimalle bu vakte kadar dinlediğimizden farklı birşeyler olacak, göreceğiz.

Ben de sevmiyorum bu vokali. Ozellikle ust oktava ciktiginda melodiden uzaklasiyor ve sirf bagirmaktan ibaret oluveriyor. Ama Eric Adams oyle degil mesela. Adam ust oktavlarda gezinirken bile melodiyi koruyabiliyor.

Keith Moon'dan takriben 1228 kat daha iyi bir davulcu ama... :)

Keith Moon'un şansı koyunun olmadığı bir zamanda keçi olması.

M.

Sanırım ellerini kollarını pek bir kaldırıyor kısmı Keith Moon'a benziyor :)

Mangini'nin sondaki sevinme kısmı bana da kurmaca geldi. Ancak baterist seçme konusunun kurmaca olduğunu sanmıyorum. DT'nin gelir paylaşımına 5nci girmek için de değil Virgil, cümle alem seçmeye gelir. Gayet normal bence.

Geri