[Eski] Filmlerdeki dip ses

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

karkafali

Yeni üye
İyi günler.
Benim sorum ses ile ilgili.
Çektiğimiz videoların dip ses oluşuyor.
Normalde fimlerde duyduğumuz kaliteli sesi hangi ses kartı yada hangi mikrofonla alabiliriz ?

Kamera canon HV 30
kısa flimler için kullanıyuruz fakat söylediğim gibi o kalitede sesi alamıyoruz.
Bunun için bir ses kartı yada mikrofonu almamız gerekiyor ve bu kameraya uyumlu parça hangilerini olur.

Yada Bende bir tane ses kartı var TC Electronic | Desktop Konnekt 6 bu kartı canon hv 30 a takabilirmiyiz ?

Selam

En basit teknik, ses in kameraya kaydedilmesi ile yapilabilir. Bahsettigin kamerada XLR girisi yok. Onun icin kullanicilar soyle bir adaptor aliyorlar.
http://www.kalani.net/AV/BeachTek-dxa4s_main.jpg

Ikinci bir teknik ise, klasik 35 mm film teknigi ile alinan sesler. Boom mikrofondan gelen ses, ayri bir Hardddisk recorder a kaydedilip, post produksiyonda, video ses senronize ediliyor.

Yukarda bahsettigim adaptor $150 civarlarinda.
Senin sorununu gelince, dip ses kamera ustundeki mikrofonla kaydettigin icin oluyor. Kaydeden cihaz ile ses kaynagina cok uzak olmasi ve yetersiz kalmasi sonucunda oda icindeki ambiyans sesleri kaydediyor. Bunlar duydgun dip sesler.

Burda bir kac kere yazildi. Arayip bulabilirsin, shotgun mikronu ve yukardagim bahsettgim adaptor ile kullanilabilir kayitlar alabilirsiniz.

kolay gelsin

berk

Kusura bakmayın. Ben forum konusunda biraz aradığını bulamayanlardanım ama bu sefer aramaya teşebbüs etmediğim direk başlık açtım haklısınız.

İlginiz için teşekkür ederim. ve bir tavsiye alacaktım mikrofonlar konusunda.
Bu mikrofon işimize yararmı dip ses konusunda.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.a ... 0&gid=1726

Yada en azından sesi mix'e sokunca dip sesi alacak kalitede bir ses kaydı gerçekleştire bilir miyiz.

Filmlerde duydugunuz seslerin yarisindan fazlasinin daha sonra eklendigini de goz onunde bulunduruyorsunuz degil mi?

Sette alinan sesin en onemli kismi dialogtur. Sette cektiginiz sesi baska seylerle desteklemezseniz her zaman amator tinlar.

Buna sahne devamliliklarini saglayacak dip sesler roomtonelar floresan buzzlari iklimlendirme fanlari gibi bir suru ornek verilebilir.

Evet o mikrofon baslangic icin fazlasiyla isinizi gorucektir.
fakat gene hatirlatalim, kameraniza yukarda bahsettgim adaptoru almadan o mikrofonu kullanmazsiniz. Adaptor shotgun mikrofon icin uygun giris (XLR) ve calismasi icin guc (48V) verecektir.

kolay gelsin

berk

Geri