Glue ve Fade Out

zaz

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar,
Acil olarak cevabını aradığım bir sorun var sizlere sormak istedim;

Bir parça üzerinde çalışıyorum ve parça sonuna doğru bütün enstrümanlar fade out oluyor sadece 3 ayrı sesli vokal kanalları aynı şekilde devam ediyor olacak.Fade out işlemini her kanala yaparak çözmeye çalıştım yanlız loop ları 'Glue' buttonuyla birleştirip fade out yapınca yine tek kalıbı fade out yapıyor ikinci kalıba geçince ses yine yükselip fade out oluyor..

'Glue' buttonunu kullanarak tüm loopları birleştirmenin ve fade out yapınca loopu başından sonuna etkilemenin bir yolu var mıdır? Ya da dediğim gibi 3 kanal dışında tüm kanalları fade out yapmanın başka yolu var mıdır? Ki kesin vardır ama ben bilmiyorum.Otomasyon dışında bir yöntem olursa sevinirim.Umarım sorunumu aktarabilmişimdir.Cevaplar için şimdiden herkese teşekkür ederim..

Otomasyona neden karşıyız? :)

Aklıma gelen bir yöntem var. Kayıtlı audio sinyali bir kutunun içinde görünüyor. O kutunun sağ üst köşesinden ok ile tutup sola doğru çekebilirsin. İstediğin yerden kesebilir, kalemle orasını burasını çizebilirsin.
:)

Ama otomasyon sanki en kullanışlı olanı.. :roll:

otomasyonu çözmek biraz zor olacaktır diye düşünüyorum çünkü kaydı bu gece bitirmiş olmam lazım :) söylediğiniz yöntemi birazdaha açarsanız sevinirim

Otomasyonu çözmen uzun sürmez. Volume otomasyonu için şu link'e bak:

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... =otomasyon

Yine de birazcık açayım....Audio tracklerin olduğu sayfada (misal audio 01 diye default isimle gelen eklediğin track) o kanalın ismi yazan kısmın hemen sol alt köşesinde bir + işareti var. Onu açınca volume'e ait bir çizgi bul. O çizgi üzerinde kalem ile seviye ayarı yaparsın ve ne ayar yaptıysan çalarken o şekilde okunur.

Önemli husus R ve W harfleri. Yaptığın otomasyon R harfi basılı ve yeşil renk değilse okunmaz.

fade yapmak istediğin kanalın üzerindeki ''W''ikonu aktif edip volume ileistediğin yerde istediğin gibi oyna
sonra W yi iptal edip ''R ''İkonunu aktif et. oldu!

Otomasyonu çözmenin zor bir tarafı yok. Önüne bir çizgi çıkacak, o volume envelopunu belirliyor olacak. Sen de istediğin gibi çizgiyi çizeceksin.

Söylediğin kanalları, dither etmeden, efektlemeden bounce -export, render vs- edersen, tekrar import ettiğinde tek region olur.

PT'de consolidate komutu var, gluedan farklı. Tek bir parça yapıyor. "Consolidation Cubase" diye googlelarsan bir şeyler çıkacaktır.

Kırmızı ok ile işaretlediğim yerler. Sağdaki ilk mesajımda bahsettiğim köşe, soldaki de otomasyon ile ilgili olan.

Arkadaşlar çok çok teşekkür ederim sayenizde halletim olayı.Otomasyon korkulacak gibi değilmiş bu konuda :) Yeni birşeyler öğrenmiş olmanın mutluluğuyla iyi geceler diliyorum hepinize.. :wink:

Yapıştırdığın parçaları seçip Bounce Selection komutuyla da birleştirebilirsin (birleştirebilirdin :) ). Belki bundan sonra işine yarar diye yazayım dedim.

Geri