[Eski] hangi program?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

musicSiyen

Yeni üye
sevgili arkadaşlar ev studiosunda herhangi bir hardware gerek kalmadan
pop ve tsm düzenlemesi için hangi programları almalıyım.protools alırsam
hardware gerekirmi. sevgiler

Arif,

ProTools zaten hardwaresiz calismaz. Hardware olarak seceneklerin:

1) Digidesign MBox (ProTools LE ile birlikte gelir, $500, 2 analog giris, 2 analog cikis, 24 bit/48 kHz ornekleme)

2) Digidesign 002 Rack (Protools LE ile birlikte gelir, $1200, galiba 8 giris 8 cikisa sahipti, 96 kHz ornekleme destekler)

3) Digidesign 002 (Protools LE ile birlikte gelir, $2400, galiba 8 giris 8 cikisa sahipti, 96 kHz ornekleme destekler)

4) M-Audio interface'leri. bunlarin en ucuzu Audiophile 2496'dir, sanirim $100 fiyati. Yanliz M-Audio interface'lerini Protools ile kullanabilmek icin ProTools'un M-Powered surumunu almak gerekecek, o da $350.

Bu arada, duzenleme yapacaksan, bildigim kadariyla Protools'daki MIDI ozellikleri Cubase/digital performer/Logic kadar guclu degil, bunu goz onunde bulundur derim.

bülent bey bir şey merak ettim diyelimki m box altım fiatı compelde 650 dolar ses kartına gerek kalırmı.eger sadace m audio ses kartı alırsam sizin dediğiniz.
programıda bulsam protools le versionunu yani m box ı kullanırmıyım

ProTools LE yazilimi Digidesign MBox / 002R / 002 ile birlikte gelir, ayrica satilmaz. Bu donanimlari aldiginiz zaman ayrica ses karti almaniza gerek yoktur (oyun oynamayi dusunmediginiz surece). Bunlari ProTools LE ile birlikte muzik yapiminda kullanirsiniz.

Eger M-Audio'nun kartlarindan/arayuzlerinden birisini alacaksaniz ProTools M-Powered yazilimini satin almaniz gerekir, dedigim gibi o da $300-$350 civarinda satiliyor.

bülent bey son birsorum olacak m box protoolsu alacağım bunu ses kaydı için kullanacağım.ayrıca cubase sx kullanacağım bunuda alt yapı için peki ayrıca ses kartı almassam m box a mıdı bağlayıp cubase kullanabilirmiyim hoşçakalın.

Yaşamı kendin için zorlaştırma, eğer bunları soracak kadar acemiysen bu saydığın programlardan herhangi bir tanesi ilk aşamada uzun bir süre bütün ihtiyaçların için yeterli olacaktır.

"Pro Tools MIDI'de yetmiyor o yüzden Cubase/Reason/Logic/Performer vs kullanıyorum diyebilecek seviyede olan birisi gelip burada bunları sormaz zaten.

Al bir tane aynen devam et. Daha ilk adımı atmadan hangi dağın tepesine tırmansam diye soruyorsunuz. Hele sen bir yürümeye başla, göreceksin o dağların hepsine tırmanmanın zorluğu aynı. Birisinde şu kaya var, diğerinde bu yamaç var, öbüründe şu sis var, diğerinde bu buz var.

İnsanlar çok afedersiniz ota b*ka ayrı program kullanayım derken müzik yapmayı unutuyor. Cubase ile pro Tools aşağı yukarı aynı işleri yapabiliyorken birisi için Cubase diğeri için Pro Tools, öbürü için Reason, bilmemne için Sonar kullanmakta bir mantık göremiyorum. Hani birisine alışmışsındır ama belli fonksiyonları yoktur da onlara da o kadar ihtiyaç duymuşsundur ki diğerini de alıp yüklemişsindir, kullanıyorsundur, onu anlarım. Ama daha ne yapacağını bilmezken insanın kendi kafasını bu kadar karıştırması yazık.

Esas soruya gelince M-Box'un ASIO sürücüleri var, onun üzerinden Cubase ile audio çalışabilirsin ancak M-Box'ta MIDI I/O yoktur, o yüzden eğer harici synth filan bağlayacaksan bir de ayrıca USB MIDI port arayüzlerinden alıp bağlaman gerekebilir.

mahcen abi ...........ama bu işi gerçekten iyi yapmalıyım belli hedeflerden yola çıktım .bunlara belli bir bütçe ayırdım.bu yüzden gece gündüz çalışıyorum para biriktirmek için.tabiki son aşamadayım.bütün bu saydıkların konusunda bellibir bilgim oldu.benim düşündüğüm bir ürün alıp programdan tut arabirime kadar gereksiz birşey alıp ileride pişman olmamak için tasarladığım sistem aşağıda inceleyip yanlışlar konusunda yardımcı olurmusun?

BİLGİSAYAR 3.0 AMD İŞLEMCİ
2 GB RAM
ANAKART 32 BİT CİPSETSİZ
EKRANKARTI ÇİFT MONİTÖR ÇIKIŞLI
250 GB HARDDİSK

GEREKLİ EKİPMAN PROGRAM

M BOX PROTOOLS LE 6.7 ENSTRUMAN KAYIT İÇİN
YADA PROTOOLS YAZILIM VE M AUDİO SES KARTI

CUBASE SX 3.0 MIDI DÜZENLEME İÇİN
VİZOO DARBUKA,HYPERSONİC YARDIMCI OLARAK

GEREKLİ EKİPMAN

BEHRİNGER MİXER 4 KANAL
AKG MİKROFON
SNYZER KULAKLIK
1 ÇİFT MONİTÖR

TRİTON LE 61 KEY MODÜLLÜ VEYA PROGRAM MODÜL ALIRSAM TUŞ HASASİYETLİ 61 TUŞ KEYBOARD
SEVGİLERİMLE.............

Bak yukarıda Mahcem abi ne güzel açıklamış. Sen neden hala enstrüman kaydı için ProTools, midi düzenleme için Cubase istiyorsun anlamadım... Ben Cubase'le çok da güzel enstrüman kaydı yapılabildiğine şahidim. Eminim ki başlangıçta ProTools'ta da midi düzenleme yapabilirsin.

İstersen öncelikle bu firmaların internet sitelerinde programların arayüzlerine falan bak. Hangisinde daha rahat çalışabileceğini düşünüyorsan onun hakkında internette, çeşitli forumlarda araştırma yap. Yapmak istediğin müzik için o programla uygun işler çıkartmışlar mı ona bak. Bütün bunlardan sonra programa karar ver. Burada şimdiye kadar "Hangi Program?" sorusu çok soruldu (ki sen şimdiye kadar 3 kere sormuşsun) ve hiçbir zaman "Şu program" diye bir cevap gelmedi; gelmeyecektir de.

Aslında bence en iyisi (ki ben öyle yaptım, çok faydasını gördüm.) freeware başlığından bir sequencer seçip indirmek. Freeware bulabildiğin sequencerlar ile başla. Birkaç birşeyler yap. Nelerin eksik olduğunu gör. Sonra bu eksikliklerin hangi profesyönel sequencer'da giderilmiş olduğunu araştır. Hem bu sırada birşeyler öğrenmiş olursun hemde ne istediğini bilirisin. Araştırman sonucunda da hem ne alacağına kesin karar vermiş olursun hem de elinde birkaç çalışma olmuş olur; bu işin eksilerini artılarını görürsün.

Geri