[Eski] Internet baðlantýsýný durduran virüs?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Stormcrow

Yeni üye
Merhaba 2 gündür bu sorunla uðraþýyorum. Evdeki pc kablo-net ve ethernet kartý ile baðlý.
Pc yi açýyorum herþey gayet normal bir süre sonra internet sayfalarý falan açýlmýyor yani internet baðlantýsý yok gibi gözüküyor. Modemi kontrol eidyorum herþey normal. Ýlk etapta servis saðlayýcýdan kaynaklandýðýný düþündüm fakat pc yi restart edince herþey normale dönüyor fakat bir süre sonra tekrar gidiyor.

Virüs taramasý , spyware taramasý yaptým ama birkaç spyware çýktý onlarý da sildim zaten br iþe yaramadý.
Böyle bir olay yaþayan bilen, duyan var mý acaba? Henüz anti virüs programlarýnýn tanýmadýðý bir virüs olabilir diye düþünüyorum.
Son zamanlarda þüpheli bir program falan indirip kurmadým. Emaille de gelmedi herhangi bir dosya. Ýnternet üzerinden kendi kendine kopyalanan bir þey olabilir diye düþünüyorum.

Aynı problem bende de var. Bilgisayar açıldıktan sonra bir süre internete bağlanılmazsa, ya da msn gibi sürekli bağlı durumda interneti kullanan birşey çalışmıyor ise bir süre sonra sayfalara girilmiyor. Bilgisayar yeniden başlatılınca düzeliyor. Umarım çaresi bulunur, belki de internet ile ilgili seçeneklerde böyle bir şey vardır, kurcalamadım. Mesela, şu kadar zaman kullanılmadığında bağlantıyı iptal et gibilerden.. Ama gerçekten bunun için bilgisayarı yeniden başlatmak çok can sıkıcı bir durum.

Baglanti ayarlarinizda (Properties) "Options" sayfasina gecin.

Bir bakin bakalim, "Idle time before hanging up" secenegi ne durumda... "never" olmali, dogal olarak.

Bir de... Bilgisayariniz baslatildiginda otomatik olan baslatilan servislerden suphelenirseniz, ctrl+alt+del yapip, Process menusundeki calisan servisleri, http://www.what-is-exe.com/ gibi bir web sitesinde arastirabilirsiniz. Ya da google'a gidip "What is vesaire.exe" diye sorun, karsiniza yanitlar cikar.

Firewall olarak ne kullaniyorsunuz? Bazi firewall'lar bazi TCP ya da UDP kullanimlarini "atak" olarak algilayip, internet baglantisini sonlandiriyor. Sorun, acik port'lar vs de olabilir.
Dosya paylasim programlari calistiriyor musunuz, internete bagliyken?
vs vs...

Not. Bu arada "internet baglantisini sonlandiran virus" diye birsey olmaz. Ya da olur, bir anaokul ogrencisinin basarisiz virus programlama denemesi olarak algilanir. Viruslerin mantigi, kullanicilari internete bagli tutup, bilgisayarlari suistimal etmek uzerine kuruludur.

Ctrl+alt+delete yapýp baktýðýmda yabancý bir servis görmedim.
Firewall olarak windows güvenlik duvarý kullanýyorum.
Onun dýþýnda pc de Windows defender yüklü. Avg free edition var. Hepsi güncel.
KK nýn dediði gibi nette gezinirken falan sorun yok .Ama bir süre aktivite olmazsa (dvd izliyorum mesela o anda download falan da yok) Arada kontrol ediyorum uçmuþ baðlantý.

Bir arama yapýp þu önerileri buldum: Akþam deneyip sonuçlarý bildiririm.
Under your TCP/IP settings, your DNS servers may be set (static) to
malicious servers.

Your hosts file may be corrupted.

Or the most likely cause.. Winsock is corrupted. In Windows ME and
earlier Winsock was seperate from the operating system. It was easily
uninstalled and reinstalled. In Windows XP (and 2000 I believe)
Winsock and the TCP/IP stack are built into the operating system. They
cannot be uninstalled. BUT there are a number of ways to fix a corrupt
Winsock without reinstalling Windows. (reinstalling Windows should be
a LAST CASE scenario)

I suggest you first open a command prompt and type "netsh int ip reset
resetlog.txt". This will reset Winsock. If that doesn't work, download
LSPfix from http://www.cexx.org/lspfix.htm. This repair software fits
on a floppy and can fix most all Winsock2 problems.

Ilteractive o dediðini bulamadým PC de o yüzden önceki mesajýmda deðinmedim.
Yoksa ilk etapta baktýðým o oldu. Gerçi þu anda iþte olduðumdan farklý bir pc kullanýyorum Ýki pc de ethernet ile modeme baðlý olduðundan Internet explorer connection settings bölümünde lan settings'e giriyorum automatically detect settings seçili.
Denetim masasýnda að ve internet baðlantýlarý bölümüne girip bunlarýn özelliklerine týkladýðýmda gene yok öyle bir seçenek.Bunun dýþýnda bakmam gereken bir yer neresi olabilir?
Kablo modemin ayar penceresinde de yok böyle bir seçenek.

ilterocktive' Alıntı:
Baglanti ayarlarinizda (Properties) "Options" sayfasina gecin.

Bir bakin bakalim, "Idle time before hanging up" secenegi ne durumda... "never" olmali, dogal olarak.

O dial-up için değil miydi yahu?

Benim baglantim ADSL PPP modem uzerinden calisiyor. (1024/256)
Authentication: MD5 CHAP
ve taskbar'da baglanti ikonunu goruyorum.

Isin icine "modem" girdigi icin, baglanti o tip olabilir diye dusundum.

bende de bu sorunlar vardı,ethernet baglantısıyla kullanıyordum ama sürekli problem yasıyordum iki günde bir aptallasıyordu modemi restart yada pc yi restart yapmakla ugrasyordum ama usb den baglayayım dedim bir gün ve sorunsuz kullanıyorumartık .download larım yarıda kalmıyor eskisi gibi :) ne lanet günlerdi o günler ya .. ama mazide kaldı.
bence usb den baglamayı deneyin birde ...

Selam problem halen devam ediyor.
Usb'den deneme imkaným yok maalesef benim kablo modem ilk çýkan motorola surfboardlardan sadece ethernet imkaný var.

Kablo internet kullanan 1-2 arkadaþým daha benzer sorunlar yaþamýþ.Bir tanesi format attým düzeldi diyor. Artýk bir süre daha bekleyip deðiþiklik olmazsa bende bunu yapacaðým.

Avg free , Spybot , Spyware Doctor , Windows defender , Ad-aware , safety.live.com dan tarama yaptým hiçbir deðiþiklik olmadý.

Bir ara ethernet kartýnýn driver'ýný tekrar kurayým diyorum belki iþe yarar.

Aslýnda servis saðlayýcýdan da uyuz olmuyor deðilim. Bu düzeltmeyi 24 aralýk pazar ekledim. Dün akþam rahat 5-6 kez restart etmek zorunda kaldým. Bugün ise sabahtan beri problem yaþamadým.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri