[Eski] iyi bir mac makinada cubase 5 teklemesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

electrojan

Yeni üye
arkadaşlar anlamıyorum 8 çekirdek bir mac makinam var nerde yanlış yapmış olabilirim ki senkron sorunları gecikme ve takılma yaşıyorum acaba? :( misal ;audıonun üstüne geliyorum delete diyorum 2,3 saniye geç siliyor.

System Version: Mac OS X 10.6 (10A432)
Kernel Version: Darwin 10.0.0
Boot Volume: Macintosh HD
Boot Mode: Normal
Computer Name: Pro
User Name: Pro (pro)
Secure Virtual Memory: Not Enabled
64-bit Kernel and Extensions: No
Time since boot: 19 minutes

CUBASE 5.0.0

5.5 yaptım cubase'i sorun daha da arttı desem :) neredeyse çalışmak imkansız bir durumda :( bir yerde bir hata olmalı ama nerede,400 liralık pc'mde zoom u kaymak gibi yaparken 8 milyarlık alette zoom neden takılır :)

İlk sorun oluşmadan önce bilgisayarına yeni/büyük yazılım kurmuş ya da güncelleme yapmış mıydın?
Cubase harici yazılımlarda durum nedir?
Eğer diğer yazılımlarda da bu tip takılmalar ya da yavaşlıklar varsa, OnyX gibi bir yazılımla sabit disklerin durumunu bir kontrol et derim. Bir de eğer sistem uzun süredir kurulu ise ve arada epey bir yazılım indirmesi-bindirmesi olduysa, CleanMyMac gibi bir araçla temizlik yapmanı öneririm.
Ekran kartı sorun yaratıyormuş gibi ama, arkada sinsice çalışan bir yazılım da performansı vakumluyor olabilir.

çok ilginçtir ekranı ufacık yapınca takılma olmuyor,bazen ufacık yapıp çalışıyorum bende sinirlenip,
30inc de komik duruyor bu durum,

electrojan' Alıntı:
sormadın ama pc'den mac' e geçme sebebim bahsettiğin olaydan bıkmam aslında abi :)

Yanlış inanış. Mac de sorun çıkartır. :)

Özellikle, mac'e geçeyim ama pcdeki çalışma akışım aynı kalsın ısrarı sonucu benzer şeyler yaşayanlar olabiliyor.

Logicte ben audioya dokunamıyorum bile. Tutmak, kesmek, yerleştirmek... Hala nasıl bu kadar kötü olmasında ısrar edebildiklerini de anlamıyorum.

Ableton, Reaper, ProTools. Seç birini. :)

İlginçtir güçlü Mac bir makinede hem Logic'te hemde Cubase'de bu türden şeyler benimde başıma gelmişti ve çok şaşırmıştım ve sonra tekrar pc'ye dönmüştüm.Belkide mac ayarlarınımı desem birşeyleri doğru becerememiştim herhalde.
Yaklaşık bir yıldır falan Studio One kullanıyorum ve bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Cpu harcaması olsun stabilite inanılmaz derecede uyumlu çalışıyor. Bence denenmesi gereken bir DAW, Presonus sayfasından bir demosunu indirip kur istersen bakalım bir problem çıkacakmı merak ediyorum.

Geri