[Eski] Kablosuz kulak içi monitör

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Re:

Ozan_K' Alıntı:
Peki ben birşeyi hep merak etmişimdir. Mesela bir problem oldu ve aşırı yüksek bir seviyede bir çıt sesi geldi kulaklıktan... (Atıyorum 130 db) Acaba bunların kendi içlerinde limiter tarzı ya da daha hard bir koruması var mıdır yoksa 80 db - 140 db farketmez bütün kulak zarı sağlığımı ve müzik hayatımı mixer başındaki mühendise bırakıyorum diye bir durum mu söz konusu ?

Ozancım böyle sorunlar su sekılde gideriliyor...sahsen ben boyle durumlarda in ear auxunun masterına comressor koyuyorum.Bu sekilde sanatciyi bir sekilde korumaya calısıyorum.Onun haricinde limiter vs yok...
Bunun dısında zaten 130 dB lik bir gürültü mümkün değil. Ama feedbackler ölümcül olabiliyor, dikkatli olmak ve iyi soundcheckler almak gerek.

Ozellikle standart kullaklılar içinde sennheiser kulaklıklar shurelara göre cok daha iyi...Ama kisisel tercihim Monster Cable ın urettiği pro serisi...Turkiyede bulmak imkansız...Ben yurtdısından aldım.

Sennheiser'in butun IEM sistemlerinde limiter var. Kirmizi isik uyari sistemi var bir de. Limiter devreye girdigi zaman ondeki LCD kirmizi oluyor. Acayip dikkat cekici bir sekilde. Yani diyor ki, adami sagir edeceksin, kis sesini biraz. Shure'da da olmasi lazim. Hatirlamadigim icin birsey demek istemiyorum.

Kulaga ozel yapilanlar icin tavsiye edecegim markalar, Westone, Ultimate Earphones, bir tane daha var hatirlayamadim adini su an.

Sennheiser'in piyasadaki urunlerinin %80 i cakma. Aslinda cakma da degil.Sennheiser Cin'de X firmasi ile anlasiyor, sonra X firmasi istenilen kaliteyi saglayamayince, Sennheiser anlasmayi fes ediyor. X firmasi da elinde binlerce Sennheiser profesyonel kulakici kulaklik ile kaliyor. Sonra bunlari ufaktan piyasaya suruyor. Sagda solda ucuza Sennheiser IE8 bulursaniz, aman diyeyim. Bizim arkadas yandi, siz de yanmayin. Turkiye'de Metan ve Metan'in belirledigi yetkili saticilar disinda hicbir yerden almayin derim.

Geri