[Eski] Kafe Ses Sistemi Karmaşası

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ROMEO' Alıntı:
arkadaşım profesyonel birisinden yardım al. Bu şekilde saçma bir sistem olma ihtimali çok yüksek. Ayrıca mekanın bazı yerlerinde farklı müzik mi çalınacak yoksa mekanın bazı yerlerinde müziğin ses şiddetini mi ayarlamak istiyorsun. Eğer farklı müzik çalınmayacaksa 2.linkteki cihaza gerek yok. Ayrıca linkini verdiğin amfi de senin için yapılmış değil. Eğer bazı hoparlörler dışarıda duracaksa daha önceden de söylediğim gibi ecler audeo 106 kullanmalısın. Çünkü dış ortamdaki bütün etkilere dayanıklı yapılmış. Sana lazım olan bir mixer ve çok kanallı bir amfi.

Örnek olarak
Amfi
http://www.ecler.com/en/products/amplif ... eries.html

http://www.ecler.com/images/hi-res/mpa6-150r_front.jpg

Mikser
http://www.ecler.com/images/hi-res/sam412t_front.jpg

yada

http://www.audio-depot.com/images/Ecler%20Nuo%202.0.jpg

Daha sonra da düzgün hoparlör bağlarsan güzel ses alabilirsin. Fakat kalabalık olan bölümlerde aktif subwoofer kullanman gerekebilir.

Ben linkteki markayı örnek olarak veriyorum Ama aynı sistem daha ucuz markalarla yapılabilir. Fakat cafe için sistem bu şekilde olmalıdır. 100 e yakın cafe sistemi kurmuş biri olarak söylüyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Kafamda en azından daha net bir model var artık. Sonuçta kurulumunu ben yapmayacağım, sadece öneride bulunacağım.

Çok teşekkürler.

her katta hem seviyeyi kontrol etmek hem farkli bir sey calabilmek icin soyle bir sistem kullanilabilir sanki.

her katta birer ufak mixer (4 girisli birsey mesela) ve cd calar olsun. pesine de power amp vsvs..
mixerin iki girisi ana kaynaktan gelen ses ile beslensin. diger iki girisi de kata ozel cd calardan.

boylece her katta isterseniz ayni seyi isterseniz farkli seyleri caldirabilirsiniz. ayrica ayni seyi calacak olsaniz bile her kat icin ayri seviye kontrolunuz de olur.

Hepsine tek yerden farklı müzikler ayrı ayrı kontrol edilebilir. Ama bu profesyonel yardımı gerektiriyor... + mixeri daha özellikli almanı ( daha fazla grup / aux çıkışı olan vb... )

Ben en son yaptığım mekanda american audio nun amfilerini kullandım. 4 aydır problem yok. Yalnız amfileri büyük seçtim sistemin genelinede limiter koydum. Bu sayede hem amfiler tam gücünü kullanmadığı için yorulmuyorlar, hemde yanlışla biri ses açarsa hoparlörleri yakamıyorlar...

Senin mekanına benzerlik gösterdiğinden anlatayım biraz:
Normalde mekanın her yerinde aynı müzik çalıyor. Ayrı bir parti yada mekanın ön / arka ve üst katını ayırmak istediklerinde mixerin üzerinden gelen 5 farklı yayını ( d smart, digiruk, dvd, notebook ve dj setup ) bizim daha önceden ayırmış olduğumuz aux a yönlendirip, kanalların üzerindeki master L/R butonu in aktif hale getiriyorlar. Aynı şeyi tv lerde de yapabildiklerinden, aynı anda 2 maçı falan ayırıp müşteriyi ona göre topluyabiliyorlar.

Ben tek problemi subb larda yaşadım. Kullandığım subb lar aktifti. Bu ayırma hadisesi olduğunda sinyalleri amfilerin üzerindeki atlamalardan aldım. ( Her bölümün ayrı amfisi var ) Sistemin tamamını kurduktan sonra bir daha duvarın içinden subb lara ayrı sinyal yürüdüm...

Kabloların hepsini kalın bir multicorela duvardan alıp case e girdim. Hepsini connectorlerle bağlayıp numaralandırdım... İş bitti :)

Önceki başlıklarda verdiğin o çok kanallı amfileri ben hiç kullanmadım. Yorum yapamam benim mantığımlada uyuşmayan cihazlar.

KRK bişey mi yahu :D Lalelide bir giyim mağazasından 3 sene önce B&W söktüm öyle söylüyeyim.. ( üstelik hi fi modelleri rafların arasına dağıtılmıştı, 2 adet hi end e yakın çok poundlu modelleride yerde durmaktaydı ) Üstelik sistem trafolu şekilde bağlanmıştı :) streo bile değil ehuehueheuh :)))

Bizim piyasada bazı arkadaşlar yakaladımı fena yapıyolar :D

Romeo sen bu eclerlere bayağı bi sardın :)

Şaka bi yana DJ mixerlerini bir ara deneyeceğim çok övülmeye başlandı ortalıkta...

çok büyük hata olmuş geçmiş olsun. Jbl kat kat daha iyi idi.Eğer bose küp hoparlörlerden sistem kurduysanız vay halinize....

ROMEO' Alıntı:
çok büyük hata olmuş geçmiş olsun. Jbl kat kat daha iyi idi.Eğer bose küp hoparlörlerden sistem kurduysanız vay halinize....

Ne alaka? Dünyanın en iyi sistemlerinden biridir Bose 8) Yandaş medya gibi yorum yapmayalım bence ;)
Sonuçta karar verilmiş, belki de alınmış, kurulmuş.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

ozgurcakici' Alıntı:
ROMEO' Alıntı:

Ne alaka? Dünyanın en iyi sistemlerinden biridir Bose 8) Yandaş medya gibi yorum yapmayalım bence ;)

Yanlış bilgi; bose fiyat performans oranı en kötü markadır. Bir çok ürününün içinde crossover bile bulunmamaktadır. Bose göz boyamaktan başka bir şey değildir. Bose ürünlerini tek tek araştırdım, %90 ının içini söküp baktım,%50 sini lms (linearx) ile ölçtüm. Sonuç, bose iyi bir ürün değildir. Özellikle bose ile ilgili çok deneyimim olduğunu söylemem gerekiyor. Herkesin kullandığı 2+1 acoustimass denilen sistem, hi-fi konusunda tam bir çöptür. Bass ile satellite arasındaki frekans boşluğu ağrı dağı kadardır. Ayrıca ben jbl ile ilgili biri değilim. Sadece bu bose konusu canımı çok sıkıyor. İnsanlar iyi bir şey zannediyor. Daha geçen hafta v301 içini söktük iddia üzerine. İçinde 1 kapasitör ve 1 lamba var yani xover mafiş.Dikkatli araştırırsanız bose hoparlörlerle ilgili kendi sitesinde bile çok detaylı bilgi verilmediğini görürsünüz. Fakat bu hoparlörleri bu kadar iyi makyajlayarak satanları kutluyorum.

ROMEO' Alıntı:
ozgurcakici' Alıntı:
ROMEO' Alıntı:

Yanlış bilgi; bose fiyat performans oranı en kötü markadır. Bir çok ürününün içinde crossover bile bulunmamaktadır. Bose göz boyamaktan başka bir şey değildir. Bose ürünlerini tek tek araştırdım, %90 ının içini söküp baktım,%50 sini lms (linearx) ile ölçtüm. Sonuç, bose iyi bir ürün değildir. Özellikle bose ile ilgili çok deneyimim olduğunu söylemem gerekiyor. Herkesin kullandığı 2+1 acoustimass denilen sistem, hi-fi konusunda tam bir çöptür. Bass ile satellite arasındaki frekans boşluğu ağrı dağı kadardır. Ayrıca ben jbl ile ilgili biri değilim. Sadece bu bose konusu canımı çok sıkıyor. İnsanlar iyi bir şey zannediyor. Daha geçen hafta v301 içini söktük iddia üzerine. İçinde 1 kapasitör ve 1 lamba var yani xover mafiş.Dikkatli araştırırsanız bose hoparlörlerle ilgili kendi sitesinde bile çok detaylı bilgi verilmediğini görürsünüz. Fakat bu hoparlörleri bu kadar iyi makyajlayarak satanları kutluyorum.

Konuştuğumuz bütün "ses sistemi" firmaları denox hoparlörlü, interm mixerli amfili sistemlere 7000-8000$ fiyat çekerken bose 2500 euro civarına bu işi yapmaya razı oldu.

Yapacak bir şey yok kimi krk'ları butiğine koyar, kimi bütün şirketi denox'la kurar. Tercih meselesi..

ozgurcakici' Alıntı:
TuncaEskiyerli' Alıntı:
S
Ben bu ülkede krk stüdyo monitörlerini bile restoranlarda gördüm.. .

Ne diyorsun yahu ? :) :) :)

İstanbul Bakırköy'de bir mekan vardı migrosun sokağında(taş mektebin yukarısındaki). KRK rokit 6 vardı içerde 8 adet yanlış hatırlamıyorsam. Çok ilgimi çekmişti :) . Mekan sahibi de Karma audio sistem kurmuş gibi kabarıyordu. 50cc. bira 5 TL falan bir yerdi.

Geri