[Eski] Kahretsin ya, teknoloji bu mu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem' Alıntı:
Düzeltiverin bir zahmet o zaman, zira dondurulmuş kurbağalardan alamıyoruz kamera bilgilerini.

M.
Bende koyduğum foto çıkıyor dolayısı ile sorunsuz
sisteme attım fotoğraf ve yazıları
diğer postu silebilirsin zira ben editleyemiyorum.

Mahcem' Alıntı:
Abi uyumlu olsa ne yazar? Uyumluyu da görüntüleyebilmek için render etmem, kare kare nerde ne var bulup not etmem lazım diyor. On-the-fly processing diye bir mantıkları yok.

Final Cut XMF'den çalışmam, HD MOV'a çevir öyle çalışayım diyor. Çevirmeye kalksam günler sürer. Ki ondan sonra da yine bana preview verebilmek için render etmesi lazım... ki ondan sonra montaja girebileceğim.

Edius XMF'le çalışırım, ama yine sana preview verebilmem için render etmem lazım diyor. Render'a girdik, yine günler...

Öte yandan üç tane GoPro Hero kameranın görüntüleri var eklememiz gereken. Onların çevirimi ayrı bir dert. Benim montajlanmış master'i bu öğlen bandrol için Bakanlığa göndermiş olmam lazım, önümde iki makina sadece çevirime adanmış çalışıyor, birindeki gösterge çevirim bitiş saati olarak akşam 5:20'yi gösteriyor, diğeri 9:30'u :shock:

Bir de ondan sonra Edius'a aktaracağım, bir render zamanı da orada, ondan sonra montaja girebileceğim.

Uykusuzum, yorgunum, kızgınım :evil:

M.
Mahcem GoProHero nun görüntü kalitesini beğendin mi?
O fiyat aralığında başarılı buluyorlar,RC helikopter deneme çekimleri için almayı düşünüyorum, tavsiye edermisin?

Üç tane getirtip kullandık Amerika'dan. Görüntüsünün diğer büyük kameralar gibi olması mümkün değil tabii ki, ama kendi çapında oldukça başarılı. Biraz ışığa aç kameralar, dolayısı ile mekanın iyi aydınlatılmış olması faydana. Dış mekanda ise aletler coşuyor. Aksiyon çekimleri için çılgın bir fikir. Harcadığımız en iyi paralardan biri oldu diyebilirim.

M.

GoPro süper. Yalnız 1080p çekerken baya geniş açı bir görüntü alıyor, bu bazı durumlarda istenmeyecek kadar geniş sayılabilir. Araba tamponlarında, motorcu kasklarında sonuç harika. Yağmur çamur dinlemiyor.

Mahcem' Alıntı:
Üç tane getirtip kullandık Amerika'dan. Görüntüsünün diğer büyük kameralar gibi olması mümkün değil tabii ki, ama kendi çapında oldukça başarılı. Biraz ışığa aç kameralar, dolayısı ile mekanın iyi aydınlatılmış olması faydana. Dış mekanda ise aletler coşuyor. Aksiyon çekimleri için çılgın bir fikir. Harcadığımız en iyi paralardan biri oldu diyebilirim.

M.

Kamera dediğin bokyiyen ışığa hep aç zaten.. o fiyatlarda bi kaydetmeyen ama rejiye veren olsa bende almak istiyorum ama hd sdi filan pahalıya geliyor tabi.

GoPro'nun iki versiyonu var, birisi sadece SD çekiyor, "Hero" versiyonu ise her iki oranda da çekiyor. Yalnız lens sabit olduğu için açısı seçilen orana göre değişiyor.

M.

Mahcem' Alıntı:
GoPro'nun iki versiyonu var, birisi sadece SD çekiyor, "Hero" versiyonu ise her iki oranda da çekiyor. Yalnız lens sabit olduğu için açısı seçilen orana göre değişiyor.

M.

O lens sabit ve açı değişimi olayı Red dede var.. bakınca kamera 2k ve 4k çekiyor
ama sen 2k çekiym ben dersen 35mm lens sana oluyor 70mm. Direk sensörden kesiyor mevzuyu yani çok parlak fikir değil.

Mecbur. Sensörün yoğunluğunu değiştirebilme durumu yok. Lensin odak uzaklını değiştirebilme durumu da yok zaten, avuç içi kadar birşey.

M.

Mahcem' Alıntı:
Mecbur. Sensörün yoğunluğunu değiştirebilme durumu yok. Lensin odak uzaklını değiştirebilme durumu da yok zaten, avuç içi kadar birşey.

M.
Bu sabah gördüm bi yokladım.. aslında mevzu onda değilde housinginde sanki.. bi yandanda fiyatının ucuz olması avantaj ama benzeri aletlere bakınca hd çeken fotomak gibi düşünürsen normal gibi.

Media Composer'ı kurdum deneme amaçlı. 3 dakikalık sıkıştırmasız avi atayım dedim, 4 dakika filan sürdü açabilmesi. Sony Vegas ile bir kaç sn. sürüyor. Aynen kaldırdım geri.

Geri