[Eski] kayıt almak için pc/mac'te iyi olması gerekenler nelerdir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rizlo

Yeni üye
selamlar,

bilgisayar toplama niyetindeyim, yalıtımsız bir ev stüdyom var. toplama bilgisayarlarda ram,hd işlemci gibi nelere yatırım yapmalıyım sizce? hangileri ses performansını etkiler? işlemci en az şu kadar olmalıdır ram bu kadar olmalıdır gibi bir öneriniz varmı?

Veya macbook veya i-mac e mi yönelsem çünkü ses kartım firewire, windowsta bazen sorun çıkartıyor gibi.

şimdiden teşekkürler :D ...

Ben PC'de 3 Gb ram , Çift çekirdek işlemci ve 320 Gb HD kullanıyorum. Ramini ve harddiski arttırmayı düşünüyorum. Keşke zamanında buna vereceğim parayı biraz daha biriktirip Macbook falan alsaydım diyorum şimdilerde. Mac almak daha sağlıklı olur senin için. Pc lere göre daha iyi performansları var.

evet öyle fakat macbook alınca laptopların fanı ses yapıyo bi süre sonra aynı odada kayıt alınca sıkıntı...
imac desen oda çok pahalı... ne yapmak lazım bilemedim

O zaman yapacağın tek şey iyi bir Pc toplatmak. Ya da sen kendin alıp , kendin kuracaksın bilgisayarı. En iyi çözüm şu anlık bu gözüküyor. Zaten iyi bir pc toplarsan , Mac'i pek fazla aratmaz.

kerem34' Alıntı:
Keşke zamanında buna vereceğim parayı biraz daha biriktirip Macbook falan alsaydım diyorum şimdilerde. Mac almak daha sağlıklı olur senin için. Pc lere göre daha iyi performansları var.

Daha iyi perfortmas pek mümkün değil "pro" serilere çıkmadıkça. Macler pcden tek birşeyde önde oda stabilite ki windows 7 bence gayet stabil durumda. Performas konusunda bence pc daha ekonomik olur.

Pc konusuna gelince. Kesinlikle intel i7 işlemci tercih edin. Ram konusu 4 gb altı olmaması rahatlık sağlar hdd ise sizin ne ürettğinize bağlı, bence 1tb + ex. hdd son derece mantıklı ayrıca hdd alırken 7200 rpm altında ürün almayın geniş önbellek tercih edin. Anakart ise bol usb , bol fw portlu olmalı gerisi bence hikaye.

baran_altun' Alıntı:
Daha iyi perfortmas pek mümkün değil "pro" serilere çıkmadıkça. Macler pcden tek birşeyde önde oda stabilite ki windows 7 bence gayet stabil durumda. Performas konusunda bence pc daha ekonomik olur.

Macbook pro almak için uğraşıyordum ama o benim için hikaye oldu. Eğer ses kartlarının falan Windows 7 için driverları çıkmaya başladıysa bende ram ve hard disk taksivyesi yaptıksan sonra Windows 7'ye geçebilirim.

baran_altun' Alıntı:
Pc konusuna gelince. Kesinlikle intel i7 işlemci tercih edin. Ram konusu 4 gb altı olmaması rahatlık sağlar hdd ise sizin ne ürettğinize bağlı, bence 1tb + ex. hdd son derece mantıklı ayrıca hdd alırken 7200 rpm altında ürün almayın geniş önbellek tercih edin. Anakart ise bol usb , bol fw portlu olmalı gerisi bence hikaye.

Baran Abinin de dediği gibi ram , hard disk gibi şeyler iyi olursa gerisi hikaye olur.

Sabit disk 7200 rpm olsun. Sessiz olanlarından seçilecek ama.
RAM'ler alınırken çift alınsın, hızları/frekansları aynı olsun.

Anakartınıza uyan en çok RAM'i, en az adette ayarlamaya çalışın.
2GB'tan küçük oynamayın. 2 X 2GB RAM müzik işleri için iyi bir başlangıç (bu dönemde artık).
DDR3 cinsi olsun.

Ucuz sabit disk ve RAM almayın.
Performans düşüklüğü en çok bu iki donanım kaleminde ortaya çıkıyor.

İşlemci gücü de artık bu devirde çok önemli değil.
Dünyayı sırtlayıp götürmeye çalışmadıkça Core2Quad, i3, i5, i7 hepsi olur.
Tabii i7 işlemciler varken, i7'lere uzanmak en iyisi.

Benim ve çevremdeki bir kaç insanın bilerek yaptığı bir hata var : Ucuz anakart almak. Gerçekten kötü oluyor. Parayı her yerden kısmayı deneyin ama hayat damarlarını kesmeyin :)

dediğiniz pc'lere yakın makineler toplayan arkadaşlarım var kasalarının içinde 7 tane fan falan oluyo genelde onlarda çok ses çıkartabilir, ben aynı odada kayıt alıyorum (amatörüm :D) sorun olurmu?
acaba laptopta kalıp odaya kabinmi yaptırsam :twisted: , veya imac alabilirim, arkadaşımın imaci var satabilir bana, o alet hiç ses çıkartmıyo, buna ne dersiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri