[Eski] Kick Looplar ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Alaylı konusuna hiç istemesem de geri dönersek eğer; o bir örnekti. Ben benzer şekilde do'dan çalıcağımız parçayı sol'den çalma teklıfınde bulunanları da gördüm. Peki bu durumda solist ne yapacak. Do notasından meyanlı okuduğu parçayı sol notasından meyanına nasıl çıkacak ya da niye pes okumak zorunda kalıcak. Ayrıca notayı illa okuldan öğrenmesini gerektiğini savunmadımki ben. Savundum şey nota bilmesi gerektiğiydi. Nerden öğrendiğinin önemi yok. Yıllarını bu işe vererek, bu işten para kazandığını gördüğüm bi insanın standart normları yerine getirmesi gerektiğini söyledim.

guitarist13' Alıntı:
Evet dediğin gibi ; "bence kolay". Ama bence değil.
Ben "bence kolay" demedim. Dediğim "kolay"dı.
"Kolay" deyişimin nedeni de daha önce bizzat kompresörü birilerine öğretmiş, ve sağlamasını almış olmam.

guitarist13' Alıntı:
Alaylı konusuna hiç istemesem de geri dönersek eğer; o bir örnekti. Ben benzer şekilde do'dan çalıcağımız parçayı sol'den çalma teklıfınde bulunanları da gördüm. Peki bu durumda solist ne yapacak...
Onun da alaylılıkla ilgisi yok.
Pekçok okulluya enstrümanını baştan öğretebilecek alaylı insanlar var.

guitarist13' Alıntı:
... Savundum şey nota bilmesi gerektiğiydi.
Ben aksini iddia etmedim, ve nota konusunu da sen dile getirdin.

guitarist13' Alıntı:
... Nerden öğrendiğinin önemi yok. Yıllarını bu işe vererek, bu işten para kazandığını gördüğüm bi insanın standart normları yerine getirmesi gerektiğini söyledim.
Ben o normlardan bahsetmedim.

Alaylı"nın kelime anlamı: "Yaptığı işi, işin okulundan öğrenmemiş kimse.

"Alaylı müzisyen"in anlamı: "Nota bilmeyen lüzumsuz kimse" değildir.
"Alaylı miksçi"nin anlamı: "İşini yalan yanlış bilgilere dayanarak yapan, bilgiye ve okula itirazı olan miksçi" değildir.

Kelimeleri doğru anlamlarıyla kullanırsak, konu gereksiz yere uzamaz.

Nota gerekliliği forumda çok tartışıldı, nota bilmeyenin müzisyenden sayılmaması gibi bir şey yok. O eskidendi, bitti. :)

Nota bilmek ne demek bu arada kavramı bir açsak da ona göre tartışmasını yapsak. Mesela o partisyonu kenara itip bir kere duyayım diyen adam sınıfına ben giriyorum ama daha şu ana kadar bir kişi bile beni küçümsemeye cüret etmedi. Demek ki nota bilmek fiili deşifreden-dikteden ibaret değilmiş.

Ebenezer' Alıntı:
Nota bilmek ne demek bu arada kavramı bir açsak da ona göre tartışmasını yapsak...
Nota okuyup, yazılan notaları çalabilmek, takip edebilmek.

Ebenezer' Alıntı:
... Mesela o partisyonu kenara itip bir kere duyayım diyen adam sınıfına ben giriyorum ama daha şu ana kadar bir kişi bile beni küçümsemeye cüret etmedi. Demek ki nota bilmek fiili deşifreden-dikteden ibaret değilmiş.
guitarist13'ün bahsettiği müzisyen tipi, basmakalıp yürüyüşleri tonlara göre bölüştürmüştür kafasında. Bazısı -atıyorum- sol'den çok güzel yürür ama, fa'dan aynısını yapamayabilir. Enstrümanına göre de değişir pozisyonlar.

Canlı çalanlar, solistlerin standart tonlarına alışmıştır... bellemişlerdir yani... oradan destan yazar, ama "arada" ya da "ters" gelen tonlarda bakakalır. Var öylesi de. İkinci/üçüncü sınıf ya da amatör müzisyen çeşidi.
Halbuki tecrübeli müzisyen ters gelen bir şey olduğunda durur, havaya bakar, gözlerini döndürür birkaç kere, 30 saniye sonra "tamam" der kayda girer. Tabii ki öylesi "makbul" oluyor özellikle stüdyo ortamında.

ilterocktive' Alıntı:
Sen benim yanıma gelsen, Compressor'ü sana yaklaşık 10 dakika içinde öğretirim. Hem de öyle bir öğrenirsin ki, bisikleti öğrenmek gibi... 10 sene ara versen, yine doğru kullanabiliyor olursun.

Abi ben gelsem öğretirmisin? Ciddiyim.

Varşova'ya yolun düşerse neden olmasın?
Hatta gelirsen Sidechain ile Parallel Compression'ı bile öğretirim, ne sandın.

Yok, turşuyu ben yaptım. Beyaz peynire benzer bir şey de buldum buradaki markette. Aklıma başka bir şey gelmiyor. En zaruri ihtiyaçlar bunlar. hehe.

EQ kolay, yarım kilo tulumba tatlısına fit olurum.
Fakat reverb o kadar ucuza gitmez... 1 kilo pastırmaya ek olarak yarım kilo tuzlu balık, anca. Çünkü bunun early reflection'ı var, damping'i var...

ilterocktive' Alıntı:
EQ kolay, yarım kilo tulumba tatlısına fit olurum.

Bende. Gelirken 2 kilo getiririm de yarısını ben yerim yolda artık. :p

Bu arada Compressor hakkında yazılanlar beni çok etkiledi. Biz paypal hesabına para yatırsak ona göre sen 10 dakikalık videolarını mail adresimize yollasan hoş olmaz mı İlter abi?

Geri