[Eski] Klavye hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

konuyla alakasız...

Bende şimdi iki tane klavye oldu. Biri kawai fs660 dandik ! Biri gem oriantel. Bunuda sadece bilgisayara bağlamak için aldım. İlk önce 1 milyar eski tl'ye kadar roland ya da casio almak istiyordum sonra vazgectim. Onun yerine elektro gitar ve distiration alacağım ve birde mixer ( numark ) . Bilgisayara bağlamak için midi çıkışları var bu klavyenin ama kabloları yok. Elektronikçiler yapar mı bu bilgisayar bağlantı kablolarını ? Benden kaç para alırlar bu kablolar için. Deneyimli klavyeci ustalarımız konuya eğilirlerse sevinirim ;)

eğer aletinizin üzerinde midi çıkışları varsa bunu üzerinde doğrudan midi girişi olan bir ses kartına ya da herhangi bir masaüstü bilgisayar için ses kartının gameport denen oyun kontrol kumandalarının bağlandığı porta bağlayabilirsiniz. izmir'de sanıyorum laylaylom'da bu kablolar mevcuttu.

DX7'nin emülasyonu bile epey iş görüyor, sen ne diyorsun :D .
Bu arada ilginç bir nokta : ad-lib'den beri (soundblaster öncesi) bütün ses kartlarında dört operatörlü FM sentezi vardır, sanırım geriye uyumluluk amacıyla hala var, ve FM sentezi Yamaha'nın lisansında. Adamların yaptığı parayı düşünsenize :shock:

selamlar...bende yeni bi roland xv-88 almıştım az bi zaman önce..forma yazmıştım..alet gerçekten iyi ..piyano tuşeli,88 tuş...seslarde çok iyi özellikle piyanolar...efectler çok çok iyi...korg triton extreme vardı,birde alasis a6 andromeda,şimdi roland geldi ...canavar gibi gidiyo valla...sevgiler

Burak' Alıntı:
ama FM synthesizer kullanıcıysanız halen DX7 nin üzerine bir ürün yok.
Amin derim :D
20 senelik keyboard ama hala is goruyor. Evde yer olsa bir tane daha alacagim :)
Arada cok ucuza ikinci el goruyorum, icim cizliyor.

ya bende bu dx-7 ve FM synthesis olaylarını merak ediorum. bir tane yamaha p-250 stage piano aldım kendime, bi de yanına (mümkünse) ucuz
ve hafif bi klavye düşünüyodum. dx-7 ve FM synthesis hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? bi de bu dx7'nin 2. elleri ne civarda ??

DX-7 programlaması zor bir enstrumandır. Üzerinde çok az preset olduğundan hareketle, eğer aletten tam manasıyla faydalanmak istiyorsan ciddi ciddi ses programlamayı bilmek lazım (FM usulü!). Meşakkatli iştir, tekrar söylüyorum.

Ama eğer çile çekmeye niyetliysen süper bir synth. 2. el piyasasını bilemiyorum ama çok da fazla para ettiğini zannettmiyorum.

Bir de link:

http://www.computermusic.co.uk/tutorial/fm/fm1.asp

ya arkadaşlar...

Ya arkadaşlar bu klavyeyi hala bilgisayara bağlayamadım? Elimde Gem Oriantel var. Bunu bilgisayara bağlamak için kablo almalıyım ama sordum eskişehirde hiçbiryerde bulamadım. Ogrenciyim bu şehirde. Nerde ne var bilmiyorum. Elektronikçilere bu kabloyu yaptırabilirmiyiz?

birçok elektronikçi anlıyo bu tip kablolardan..bende 2 midi kablosu var ,birini hazır almıştım ama diğerini elekronikçi bi amca yapmıştı benim için..anlatırsan ne tür bişey istediğini raahatlıkla yapabilirler sanıyorum ..kolay gelsin..

Bende 3 tane var.Bi tanesi sony biri yamaha.İkisi de yaramaz...Basit bir midi klavye aliyim dedim.Keysatiıon 49 aldım.AmA bu lanet aleti direk usbden bağlıyorum ve birazcık kıpırdatsam kopyuo bağlantı.Nasıl çözecem ben bu sorunu?

Geri