[Eski] Klavyeci Başlığı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Üstteki mesajda atladığım bir-iki husus vardı eklemeden rahat edemedim.

Müzikalite adında bir dergi çıkıyordu yıllar önce. Orada Dr. Sound adlı elektronik müzikle ilgili bir yazı dizim vardı. Her sayıda 2-3 sayfa kadar ayrılırdı bana. 5-6 sayı devam etti sanırım Dr Sound.

Ayrıca Ankara'da yaşadığım dönemde kimya mühendisliği okuduğum zamanlarda -hiç ders almamış olmama rağmen- org ve piyano dersleri verdim. Gazi müzik bölümüne girdikten sonra ders vermeyi bıraktım.

Halen piyano ve org dersleri vermemi, bunun da ötesinde müzik ağırlıklı bir okul öncesi kreş açmamı isteyen bir ortamda bulunmama rağmen öğretmenliği, sahneyi ve aranjörlüğü devam ettirmeyi planlıyorum.

onemusic' Alıntı:
Sahnede çalınacak parçaları aranje etmek, özellikle notalarını yazıp bunlara uyarak çalmaktan, bunlara uymayan ve durmadan, susmadan, nefes almadan çalan kanuncu, kemancı arkadaşlarla tartışmaktan da çok zevk alırım. :D

Benim de en büyük zevklerimdendir. :):):)

Merhabalar bende nacizhane yazayım dedim.Müziğe 8 yaşında annemin almış olduğu oyuncak bir org ile başladım.Bu süreç içerisinde daha dün annemizin çalarken bir baktım ortaokul bitmiş... 8) daha sonra güzel sanatlar lisesinin müzik bölümünü kazandım.Lisede bir çok tecrübe ve deneyim kazandığıma inanıyorum.Lise yıllarında amator veya pro bir çok grupla çalışma imkanım oldu.Çeşitli düzenlemeler (orkestrasyon vb) gibi çalışmalar yaptım.Lise bittikten sonra Devlet konservatuvarı Kompozisyon bölümüne girdim.Burada hazırlık okudum ve halen birinci sınıfta olup çalışmalarıma devam etmekteyim.Aziza Mustafa zadeh,Art Tatum,Adnan Saygun,Jordan Rudess,Chopin,ve modern klasik jazz bestecileri ilgimi çekmektedir.Piyano olarak yamaha cpl 150 Aranjör klavye olarak Yamaha a1000 kullanmaktayım.Allah nasip ederse motif xs88,korg pa800 almayı düşünüyorum...

Genç bestecilerden Hiromi Uehara yı örnek olarak verebilirim.Benim hislerimi yansıtan ablamızdır :) Hiromi Uehara Trio - Love & Laughter eserindeki armoniler ile blues jazz modern dünyasını birleştirmiştir.Youtubeda videosu olması lazım.Teşekkürler iyi çalışmalar

merhabalar 4 yaşımdayken evde küçük bir org vardı ilk onla müziğe ilgi duymaya başladım sonra lisede güzel sanatlar lisesi müzik bölümüne girdim ve mezun oldum.. şimdi konservartuara hazırlanıyorum..İlgilendiğim müzik türleri Klasik, Jazz, Blues,Funk, Rock, Progressive ve trip-pop.. Şu anda kullandığım Synthesizer lar Yamaha MO 6 ve Roland XP 80 umut ediyorumki birde Nord Stage 88 EX alıcam...beğendiğim ve etkilendiğim müzisyenler > Hiromi Uehera, Chick Corea, Aydın Esen, Joey DeFrancesco,Rick Wright, Aziza Mustafa Zadeh,Johnnie Johnson, Oscar Peterson, Art Tatum, Jordan Rudess....

merhaba. konuya epeydir yazan olmamış. belki hortlatırız. forumda dolaşırken rastladım. hoşuma gitti. kendimle dertleştim. ah ettim vah ettim birazda. bir kaç satırda ben karalıyayım istedim. dört yaşımda falankendi galiba. belki biraz üstü. komşumuzun pianosunu duymuş ne olduğunu merak etmiştim. bu arada ben görme engelliyim. o yüzdende ilk algım duymayla olur hep. yanına gittim ama boyum yetmemişti. sonra bir taburenin üstünde ayakda dokunabildim. ama düştüm. ağladım. galiba bizimkiler çok etkilendiki en azından maraşta seksendört yılı için zor olan bir iş yapıldı. yanlış hatırlamıyorsam bir yamaha pss 170 aldılar. abimle birlikte uğraşmaya başladık. ikinci sınıfda izmire taşındık. ve dönüm noktam buydu belkide. okulumuz yatılıydı. normal derslerin yanısıra sanat dersleri ağırlıktaydı. ben müziği seçtim. çünki okula ilk geldiğim gün tesadüfen koroya alınmıştım. koro çalışmasının olduğu sınıfın kapısı açıkdı. kapının önünde bende içerdekilerle birlikte mıy mıy ederken müzik öğretmeni beni içeri aldı. o koroyla büyük işler yaptık. trt çocuk korosu bile bizi örnek aldı bir dönem. yazdıkca uzuyor ama ne yapayım güzel konu. gel zaman git zaman işler ilerledi. hep okuldaydım. müzik odası benimdi nerdeyse. vaktim hep pianoyla ve lambalı orgla geçerdi. durumumuz pek iyi değildi. aile hayatımızda. o yüzden ne çok arşivim oldu okul döneminde nede kişisel klavyelerim. ama müzik öğretmenimle aram iyiydi. o bir kn1000 aldı. onunla aranje yapmak armoni yazmak altyapı üstyapı kendimi geliştirmeye başladım. nilüferin eğrisi doğrusu şarkısını o aletle nerdeyse birebir yazabilincede gördümki iş var bende. hocam beni klasik müziğe yöneltmeye çalıştı. ama hiç beceremedi. hala bir klasik eseri oturup çalamam. hatta uzun süre dinleyemem bile. bu zaafmıdır yoksa beceremediğim için kaçışmıdır bilemiyorum. güzel sanatlar lisesini birincilikle kazanmama rağmen buranın yeri olmadığı konulardan dolayı gidemedim. lise dönemimin yarısı faciaydı. artık müzikle ilgilenemiyordum. lisedeki müzik öğretmeni görmediğim için beni ciddiye almadı. okul orkestrasına giremedim uzun bi süre. sonra arkadaşların sayesinde bir dönence provasında klavyecinin yerine geçtim. o performansla liseler arası yarışmayı kazandık. özel hayatımdaki olumsuzluklar ard arda gelmeye başlayınca yine müzikle aramız bozuldu. sonra bir vesileyle piyasada çalmaya başladım. ilk klavyem kn2000 olmuştu. o zamanlar böyle gelişmiş teknoloji yok tabi. ekran okuyucu olmayıncane kitapdan ne internetten bihaberim. ama bulunduğum ortamlarda iyi müzik dinlenirdi. arkadaş çevrem genişledikce açığı kapamaya başladım. hızlı bir yükseliş piyasada adı bilinen bir klavyeci olmuştum. artık. ama acelitemle değil ruhumla çaldığım söylenirdi hep. doğrudurda. saniyeye 32 nota düşürmektense o anı yansıtan tek bir akoru tercih ettim hep. hayat yine savurdu bizi. 2004de ankaraya geldim. klavyelerimi satmıştım. uzun yıllar elimi tuşlara süremedim bile. sonra bir uyanış ve geri dönüş. işte şimdi o süreçteyim. nisanda bir mm6 alabildim. sonra işe girince gözümü yükseklere çevirdim. şimdide forumdadatartışması devam eden motif xf tiros4 yada bilmediğim bambaşka bir kombineye doğru gidiyorum. şartlar izin verseydi çok iyi bir aranjör olmuştum biliyorum. ama bir şey olmadıysa olabilitesinden bahsetmek sadece güldürür insanları bununda farkındayım. bakalım bu dönemde nerelere gelebilicez ve neler alıcaz. beni etkileyen dinlediğim yada feyz aldığım isimlerden örnekleride yazıp bitireyim. Michel Camilo Chick Corea Dave Weckl Earl Klugh ceyhun çelikten Pat Metheny bunların yanında iboda dinlerim müslümde. öyle altyapılara rastlarımki şaşırır kalırım. yine amza spirosda özendiklerimdendir. ama türkiyeninn en iyisi kenan doğlu derim hep. tabi ozanla beraber. müzik çok şey bildiğin yada düzineyle kimsenin alamadığı cihazının olduğu bir dünya olmadı benim için. tek amacım hep farklı olmak ve öyle kalmaktı. sanırım bunuda başarıyorum. hala sahneye çıktığımda dikkat çekiyorsam ve taklit etmediğim anlaşılıyorsa bu bana yeter deyip sürdürüyorum hayatımı. herkese sevgiler.

Geri