[Eski] Komplo Teorileri

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bu simgeler kimsenin malı değil ki. insanlık tarihinin ortak miraslarıdır. Ben şirket kurdum ve sembolünü dikdörtgen seçtim diye, dikdörtgen benim malım olmuyor. Aydınlanmacılar da bir dönem pagan sembollerini kullanmıştır. Bagnazlığa ve yobazlığa karşı, kilisenin düşman olduğu sembollerini kullanmışlardır. Bugün sen de klip çeksen, bu klibe biraz gizem katmak için, kullanabilirsin bu sembolleri. Kimse sana telefon açıp, bu sembolleri kullanamazsın, bunlar benim diyemez. Bu sembolleri kullanıp ünlü olamamış da bir sürü grup var. Tabi tam tersi kullanmadan ünlü olan da var :) Sembol kullanımı hiç bir şeyi ispatlamaz. Eğer her ünlü olan bunları kullansaydı, o zaman haklısın derdik.

Ortak kullanımdaysa zaten kimsenin alınmasına gerek yok. Masonluğa şahsen ben bağlamadım. Ben, müzik dünyası seks ve şiddete özendirmek maksatlı kontrol ediliyor mu dedim sadece.

Elbette her klipte kullanılmıyor. Ama MTV'den ödül kapıp, Top10'a girenlerin çoğunda var. Ki bunlar en ünlüleri oluyor genelde...

Sanırım yine başa döndük. Evet müzik dünyası da, dünyanın geri kalanı gibi kontrol altında. Seks ve şiddet her zaman satar. Bunu zihin kontrolüne bağlamaktansa, psikolojiye bağlamak daha iyi olur sanırım. İnsan seks ve şiddet görmek ister. Bu hep böyleydi.

Bu arada, bugün kadar ünlü olmuş ve ödül almış sanatçıların ezici bir çoğunluğu bu sembolleri kullanmamıştır. Araştırabilirsin.

Not : Ayrıca üçgen ve gözün, ikonoloji de bir anlamının da teslis olduğunu yazmıştım az önce. Sadece masonlar kullanmıyor yani bu sembolü. Yani bu kliplerde Hıristiyanlık propagandası yapılıyor da olabilir

Masonik/Şeytani komplo aslında kilisenin desteklediği bir tezdir, Aydın bilim adamları ile Kilise arasındaki mücadele hikayesi aslında masonik tarih okumasıyla Masonluk-Kilise mücadelesi olarak görülebilir. Sonradan tabii masonlar kiliseye de hakim oldu ama o yıllardan bu yana şeytana tapan garip ayinler düzenleyen gizli güçler hikayesi devam etti. Amerika'da hala devam eden bir şeydir bu.

Ben o videolardaki sembollerin masonik sembol olduğunu da düşünmüyorum. Bu o hikayeden fazla etkilenmiş ve ruh sağlığı bozulmuş kişilerin aşırı duyarlılıkla her göz ya da üçgen sembolünü ilişkilendirme ihtiyacına bağlıyorum.

Onlar gerçekten masonik simgeler olsa dahi, bahsettiğin gibi masonlukla ilişkisi ancak masonluğun kilise tanımıyla açıklanabilir, fuhuş, şehvet vesaire gibi bilimum kötü ve şeytani kavramı masonik simgelerle ilişkilendirmeye çalışıyorlarsa, bu olsa olsa katolik komplosu olur. Katolik kilisenin bu kliplerin yönetmenleriyle olan hesap transferleri incelenmeli. :mrgreen:

Tabii böylece komplo teorisinden komplo teorisine uçmaya başlıyoruz. :mrgreen:

Senin vatandaşlık haklarının dayanağı da orası zaten. Ama 200 sene evvel yaşasaydın görürdüm Padişah karşısında senin özellikle kafa ve vucut bütünlüğünü. :mrgreen:

Allahtan bir mason olan Mustafa Reşit Paşa Padişaha karşı kulların haklarını Tanzimat fermanında okudu da, vatandaşlık adına bir adım atıldı, sonrasında zaten aldı yürüdü mesele, senin bugünkü vatandaşlık idrakine kadar geldi.

Birde buna benzer videolar Müslümanlık üzerine de yapılıyor. İslamın şeytan icadı olduğunu, Müslüman ritüellerinin paganistik olduğunu uzun uzun, sembollerle birlikte anlatır durur bu kökten Hıristiyanlar.

atilla999' Alıntı:
Birde buna benzer videolar Müslümanlık üzerine de yapılıyor. İslamın şeytan icadı olduğunu, Müslüman ritüellerinin paganistik olduğunu uzun uzun, sembollerle birlikte anlatır durur bu kökten Hıristiyanlar.

Evet, hatta hıristiyanlar, Kuranın 6666 ayet olmasını, şeytani olarak nitelendirirler.Yani Kuran 'ı gönderenin şeytan olduğunu söylerler. ( Tabi din eğitimi almış olan Hıristiyanlar)

Bu beyin kontrolü denilen şeyin direk izleyiciye olduğunu sanmıyorum. Daha çok şarkıcıların buna maruz kaldığı yönünde. En son kötü etkisini Britney üzerinde görmüştük. Kafayı kazıttı, çocuğunu aldılar vs. İzleyiciye yansıyan; para, seks, araba herşeyi var mutlu. Siz de olabilirsiniz.

Eminim diye bir ifadem yok. Ben zaten şüphe içinde olduğumu söylüyorum ve bu başlığın adı "Komplo Teorileri"

Ben desem ki dünyada ağaç vardır, sana bir ağaç göstermem yeterli. Ama sen desen ki ağaç yoktur, bütün dünyayı dolaşıp, her yerini gezip ağacın olmadığını belgelemen gerekir. Yoktur demek büyük iddiadır.

Burdaki videolarda var mı bilmiyorum, ancak Britney bir röportajın tam ortasında gülmeye başlıyor ve önce sağına sonrada soluna merhaba nasılsınız diye sormaya başlıyor. Gülmeye devam ediyor ve birileri ile konuşuyor. Halbuki hiç kimse yok orada. Sonra birden ağlamaya başlıyor ve lütfen bunu yayınlamayın diyor.

Belki ispatlamaz, ama destekler ya da şüphe oluşturur.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OF9pOdVPcDs[/youtube]

Disney keşfi küçük kız, bir zamanlar bakireyim diye açıklamalar yapardı. I'm Slave For you.... . Zavallı "Sarışın Bakire", acıdım.

Şimdi sen olmadığını ispatla. Çünkü senin "ispatla" sorun, aslında olmadığına dair fikrin.

Böyle bir fikir (böyle bir yöntemin olmadığına dair) beyninde oluştu ise, neden bu fikre sahip olduğuna dair belgelerin vardır, ya da olmalı.

Ben ispatlıyorum demiyorum ki, şüpheleniyorum diyorum. İçinde olamadıkça da bunu ispatlayamayacağımı biliyorum ve söylüyorum.

Ben ne yazdığımı biliyorum.

@dreammaker Sen az önce mesaj atmadın mı?

Geri mi sildin?

Evet, çünkü attığım mesajı kişisel olarak algılayabileceğini düşündüm. Olay yanlış anlaşılıp kişisel tartışmaya dönüşmesin diye de sildim.

Evet, ayrıca şüphelenmek iyidir. Ancak daha simgebilim ve ikonoloji bilmeyen insanların hazırladığı videolardan yola çıkarak yargıya varmak doğru bir yaklaşım değildir. Yargıya varanın sen olduğunu söylemiyorum elbette. Ama bu videolar doğrudan yargı içeren içeriklere sahip. Üstelik cahilce hazırlanmış. ve pek çok kişi de bunlara inanmakta.

Benim inanacağım video orada belli, gerisini bilemem. Hazırlayanların cahil olup olmadıklarınıda bilemem :) Tabi böyle bir yargıya varmak için, hazırlanmış herhangi bir videoyu incelemek ve yanlışlarını söylemek gerekir. Bu olmadığı sürecede "bunlar yanlış"ın doyurucu bir tarafı yok (benim için)

"Bu simgeler kullanılıyor, çünkü..." diye bir başlayan bir cümle yok henüz tartışmada. Bunun yerine; ne var canım, herkes kullanıyor deniyor. Bunun bir bilimi var, ancak sebebi yok deniyor.

Daha önce yazdığım mesajlarda, üçgen ve gözün teslis inancını da simgelediğini belirtmiştim. Ayrıca bu simgelerin kilise- aydınlanmacılar mücadelesinde neden seçildiğini de belirtmiştim. Atilla 999 da bahsetmiş bundan mesajlarında. Bu simgelerin kilise tarafından paganlığa karşı verilen savaş sırasında satanizmle bağdaşlaştırılmış olduğunu bilmek gerekir. Sanki bunlar hiç söylenmemiş gibi bir mesaj yazmış olmanı doğru bulmadım. Dedim ya birazcık ikonoloji, dinler tarihi, kültür tarihi, sanat tarihi bilmek lazım, doyurucu cevaplar almak istiyorsan.

psygnosis' Alıntı:
Bunun bir bilimi var, ancak sebebi yok deniyor.

Abicim anlatamıyorum sanırım, sebebi var diyen adam bunu bilimiyle açıklaması gerekir ki iddianın bir değeri olsun, her sembolün bir anlamı olmayabilir, simgeyle anlam yaratma üzerine genelde yönetmen sinemasında kafa yorulur, yoksa ekranda gözüken her rastgele sembolde anlam oluşmak zorunda değil, dizi TV'de sabahın körü çıkan Kaygısızlarda Eleman'ın tişörtüne işlenmiş göz motifini de koyarsın buraya, sonra gelsin dünyanın tüm bilimleri açıklamaya çalışsın.

Biraz mantıklı olun yahu.

psygnosis' Alıntı:
Eminim diye bir ifadem yok. Ben zaten şüphe içinde olduğumu söylüyorum ve bu başlığın adı "Komplo Teorileri"

Ben desem ki dünyada ağaç vardır, sana bir ağaç göstermem yeterli. Ama sen desen ki ağaç yoktur, bütün dünyayı dolaşıp, her yerini gezip ağacın olmadığını belgelemen gerekir. Yoktur demek büyük iddiadır.

Burdaki videolarda var mı bilmiyorum, ancak Britney bir röportajın tam ortasında gülmeye başlıyor ve önce sağına sonrada soluna merhaba nasılsınız diye sormaya başlıyor. Gülmeye devam ediyor ve birileri ile konuşuyor. Halbuki hiç kimse yok orada. Sonra birden ağlamaya başlıyor ve lütfen bunu yayınlamayın diyor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OF9pOdVPcDs[/youtube]

Disney keşfi küçük kız, bir zamanlar bakireyim diye açıklamalar yapardı. I'm Slave For you.... . Zavallı "Sarışın Bakire", acıdım.

Şimdi sen olmadığını ispatla. Çünkü senin "ispatla" sorun, aslında olmadığına dair fikrin.

Böyle bir fikir (böyle bir yöntemin olmadığına dair) beyninde oluştu ise, neden bu fikre sahip olduğuna dair belgelerin vardır, ya da olmalı.

Bir de yokluğun ispatı üzerine küçük bir not ekleyeyim:

Adamın biri telepati yeteneğim var diyor. Telepati yeteneğinin var olduğunu iddia eden kişiye bilim adamı tarafından çeşitli testler yapılır. Bu testler sonucunda telepati yeteneğinin varlığını kanıtlayacak neticeler elde edilirse "denekte telepati yeteneği vardır, kanıtlanmıştır" denir.

Eğer böyle bir yeteneğin varlığına dair bir kanıt elde edilemezse bu durumda da "denekte telepati yeteneği olduğuna dair bir kanıta ulaşılamamıştır, denekte telepati yeteneği yoktur" denir.

Bu tip bilimsel araştırmalar yapılmıştır ve araştırmalar sonucu telepatinin varlığı kanıtlanamamıştır.

Bilim "varlığını kanıtlayamadık, bi de yokluğunu kanıtlayabilecekmiyiz ona bakalım" demez.

Bir şeyin varlığını hakkında yapılmış tüm bilimsel araştırmalara bakın. Varlığına dair somut kanıtlar elde edilemediği zaman araştırma, ya sona erer, ya da varlığına dair kanıt elde etme çabalarına devam edilir ama asla yokluğunu kanıtlamayı denemez.

Hele ki yokluğunu kanıtlamayı deneyip bunu başaramayınca "yokluğu kanıtlanamadığı için var olduğu anlaşılmıştır" sonucuna ulaşmış bir bilimsel çalışmayı dünyanın hiç bir yerinde bulamazsınız.

Yani öncelikle bir şey vardır diyen insan bunu kanıtlamak zorundadır. Yoksa vampirlerin yokluğunu kanıtlayamadım o zaman vampirler vardır, van gölü canavarının yokluğunu kanıtlayamadım o zaman vardır gibi önermelerle mi yaşayacağız?

Vampirlerin yokluğu üzerine çalışmanız için, önce birinin vampir vardır demesi ve bunu ya açık açık göstermesi ya da emarelerini ya da iddialarını göstermesi gerekir. Siz ondan sonra yokluğu üzerine tartışırsınız. Ortada "vampir vardır ve bunlarda emaraleri" diye bir tartışma yok iken; "vampirin yokluğunu ispatlayamıyorum, o halde vardır" gibi bir şey çıkartıp (saçma olduğunuda belirterek), onuda bu soruya yamayıp onun cevabını bu şekilde verirseniz tuhaf olur, oldu.

Emareleri olmayan bir şeyden değil, olan bir şeyden bahsediyoruz. Bunların bir çoğu safsata olabilir, ama bir tanesi bile ciddiye alınacak ölçüde ise, o zaman şüphe duymaya ya da varlığı hakkında acaba demeye başlarız. Bu olduktan sonra, buna yok denmesi için (ki artık o da iddiadır) ispatlanması ya da en azından tersi yönde şüphe uyandıracak kadar bir şeyler verilmesi gerekir.

Bu yoktur; peki dedin diye yok mudur gerçekten?

Telepati örneğine gelirsek; Bilim adamı alır inceler dedin. Burda bilim adamı sen ol; kaç tane test-gözlem yapıp inceleyip yokluğuna ya da bulunamadığına karar verdin? Senin burdaki "yok"unla, bilimadamının "yok"u arasındaki ilişki-metot-süreç aynı mı? Değilse konuyla pek ilgisi kalmıyor.

@atilla999 sabahın köründe ekranda rastgele gözüken ve belki bir daha gözükmeyecek ve kimsenin o saate izlemediği bir dizideki bir simgeden bahsetmiyoruz.

x şarkıcının, sonra y şarkıcısının ve sonra z şarkıcısının klibinde-konserinde beliren (sürekli) ortak simge, sembol ve işaretleri söylüyoruz. Hadi bir tanesi rastgele kullanıldı, hadi 2.sinde rastgele kullanıldı, 3.de artık şüphelenmeyelim mi? Milyon dolarlık klip çekeceksin ve orda kullandığın her bir materyali, rengi, sahneyi, ışığı vs. rastgele mi seçeceksin? Bunun rastgele yapıldığını mı söylüyorsun? Klip yönetmeni, "getirin ordan bir şeyler işte" diyerek mi başlıyor çekime? Bu kadar basit mi oluyor? Bense son derece matematiksel olduğunu ve hiç bir sahnenin, anın, rengin, ışığın plansız olmadığını düşünüyorum. O yüzden bu kadar göz alıcı oluyorlar.

''Senin burdaki "yok"unla, bilimadamının "yok"u arasındaki ilişki-metot-süreç aynı mı? demişsin.

Ben sana, ikonoloji, sanat tarihi, kültür tarihi, ve dinler tarihi açısından bu sembollerin ne olduğunu bilmek gerekir diyorum. Sen hala bu sembolleri inceleyen bilim dallarından bahsetmemişim gibi, hiç bir kaynak göstermeden '' yok öyle bir şey '' demişim gibi yaklaşıyorsun olaya. İstersen mesajlarımı bir daha baştan oku. Hala bu semboller satanistler tarafından bizi ve müzik endüstrisi kontrol eden luciferian, satanist, illuminatici, (adına ne dersen de) tarafından kullanıyor, bir sürü klipte varlar diyorsun. Önce bu sembollerin gerçekten ne olduklarını öğrenmek gerekir.

Tartışmaya yanlış noktalardan yaklaşıyorsun. Senin dediğinden yola çıkalım. bu semboller vardır orada burada diyorsun. Ben de sana o sembollerin, şeytanın sembolleri olmadığını söylüyorum. Şimdi kalkıp burada aldığım akademik eğitimden bahsedecek değilim. Ama bir kaç örnekle sana bu sembollerin ne olduğunu açıklamaya çalıştım. Anladığım kadarıyla simgebilime ve ikonolojiye hiç hakim değilsin. Yoksa bu sembollerin bazıları tarafından neden satanizmle bir tutulduğunu bilirdin. Bazı sembollerin farklı kültürlerde farklı anlamlara geldiğini

Bir kaç mesaj önce dediğim şeyi tekrarlıyorum. Gücü olan kontrol eder. A yapmaz B yapar. Çok mu zor bunu anlamak? Yani, bu videolarla bakın bizi yöneten birileri var biz bunu ifşa ediyoruz gibi bir önermede bulunmasa birileri, birileri tarafından kontrol edildiğini anlamayacak mıydın?

Birilerinin birşeyleri yönettiğinin farkındayım. Bu videolar olmasada farkındayım. Şüpheciyim, antenlerim açık. Mesajlarımda şeytana tapanlar dünyayı yönetiyor tarzı bir şey söylemedim. Evet simgebilimi ya da her ne ise bilmediğim, baştan beri söylüyor ve merak ettiğimi söylüyorum zaten. Halen anlaşılamamış demek.

Best Female Video
Best Video With A Message Nominees
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw[/youtube]

Best Pop Video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qzU9OrZlKb8&ob[/youtube]

Video Of The Year
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QGJuMBdaqIw&ob[/youtube]

Best Hip-Hop Video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4JipHEz53sU&ob[/youtube]

Best Collaboration
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t5Sd5c4o9UM&ob[/youtube]

burdaki videoların tamamını ilk kez izleyeceğim submit dedikten sonra... Hiç bir iddiam yok. TV izlemiyorum, hiç birini takip etmiyorum. Albümleri yok. Dolayısı ile son dönem videolarından bi haberim.

psygnosis' Alıntı:
@atilla999 sabahın köründe ekranda rastgele gözüken ve belki bir daha gözükmeyecek ve kimsenin o saate izlemediği bir dizideki bir simgeden bahsetmiyoruz.

x şarkıcının, sonra y şarkıcısının ve sonra z şarkıcısının klibinde-konserinde beliren (sürekli) ortak simge, sembol ve işaretleri söylüyoruz. Hadi bir tanesi rastgele kullanıldı, hadi 2.sinde rastgele kullanıldı, 3.de artık şüphelenmeyelim mi? Milyon dolarlık klip çekeceksin ve orda kullandığın her bir materyali, rengi, sahneyi, ışığı vs. rastgele mi seçeceksin? Bunun rastgele yapıldığını mı söylüyorsun? Klip yönetmeni, "getirin ordan bir şeyler işte" diyerek mi başlıyor çekime? Bu kadar basit mi oluyor? Bense son derece matematiksel olduğunu ve hiç bir sahnenin, anın, rengin, ışığın plansız olmadığını düşünüyorum. O yüzden bu kadar göz alıcı oluyorlar.

Yine aynı noktaya geldik yahu? Ne anlattım ben bunca post'ta? Sende tamam o zaman olsa olsa bu gizli örgütün şarkıcılara verdiği mesaj olmalı gibi tuhaf bir kanıya varmadın mı?

Konuyla ilgili fikrin yok, şüphelerin var, tartışılacak bir şey kalmıyor bu yüzden. İddia sahibi ben değilim, gönderdiğin videoları üreten sivri beyinli arkadaşlar.

İşi Micky Mouse'a kadar getirmeye çalıştında zor ikna edebildik. Onda da ikna oldun mu bilinmez gerçi, ama ben daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum.

Geri