[Eski] Konnekt 24D de latency sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sweeperxx

Yeni üye
İyi günler herkese..Arkadaşlar benim sorunum şu Tc Electronics Konnekt 24D ses kartım var ve bu kartın arabiriminden buffer size 128.

Fakat Cubase de device'ten Tc Near'ı seçince input latency 3,356ms Output latency ise 5,351 ms oluyor.Bu da midi kayıtlarında problem oluyor tabi,çalarken timing normal ama dinlerken tam oturmamış üzerine.Quantize sorunu meydana geliyor.

Bu değerleri eşitlemenin bir yolu yok mudur acaba.Ya da yapmam gereken nedir.Teşekkür ederim.

O verdigin verilerde hic bir sorun yasamaman lazim.

Benim buffersize 512'de ve latency 9-10ms civarinda.

O gecikmenin veya sallanmanin nedenleri baska yerdedir.

Cubase; system time durumlarini arastir,eger kayit ettigin sey dogru yerinde degilse.

sweeperxx' Alıntı:
peki bu latency değerlerinin input ve output kısmının aynı olmamasının sebebi nedir acaba
Input ile output arasında, bilgisayarın var.

Bilgisayarda yapılan her işlem araya bir gecikme katar.
Bazen de bu gecikme hissedilir. Tıpkı bazen, bir uygulamayı açmak için ikona tıklamamızla, ilk tepkiyi görüşümüz arasında geçen zamanı hissedebildiğimiz gibi.

3-5 ms gecikme de, "gecikme"den sayılmaz.
5 ms'yi hissetmek için, bildiğimiz zamanı farklı bir boyutta yaşıyor olmak gerekir. Hani şu uçarken kanatlarını saniyede 90 kez çırpan sinekkuşları var ya... onlar gibi olmak gerek herhalde.

O rakamlara takılmayın derim.
Bu gecikmeleri ancak 15-20 milisaniyeden sonra hissetmeye başlarız.

Bu başlıkta bahsettiğiniz Audio/ses ile ilgili değil, MIDI ile ilgili. MIDI time stamp'in yanlış oluşu. Verdiğin rakamlar ise ses gecikmesi (audio latency) rakamları. Buffer size'ı değiştirmenin MIDI'ye etkisi olmaz.

Merhaba benim de benzer bir sorunum var yeni başlık açmayayım dedim.

Desktop Konnect 6 aldım. Yazılımı kurdum bilgisayara bağladım sorunsuz tanıdı.

Ses alabiliyorum ama gecikme var. Tc near'ı açıp system ayarlarına girdim fakat değişiklik yapamıyorum. Başka bir uygulama açık olduğundan bu ayarlarda değişiklik yapamazsınız diyor. Görev yöneticisinden bakıp ilgili olabilecek her şeyi kapattım ama sorun geçmedi.

Donanım ve ses kısmından laptop'ın kendi ses kartını etkisiz hale getirip Tc seçtim bu da işe yaramadı.

Konnect 6'in kulaklık çıkışından ses alıyorum ama mikrofonu ve gitarı bağladığımda kendi çaldığımı gecikmeli duyuyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor?

Bios'a girip laptop'ın kendi ses kartını mı disable etmeliyim yada başka yapmam gereken bir şey mi var?
İşletim sistemi Win7 64 bit.

Teşekkür ederim.

Şu an windows seslerini dahi TC'den mi duyuyorsun? Aslında bir program TC sürücüsünü kullandığı zaman o panel değişiklik yapmana izin vermez. Yani laptop'ın kendi seskartını müzik programın, daw vs. haricindeki bütün sesler için seç. TC'yi iptal et bu tayfa için. Öyle dene bir ihtimal.

Sistem seslerine dikkat etmedim ama media player da oynattığım bir şeyi Tc kulaklık çıkışından dinliyorum Laptop hoparlöründen (veya kulaklığından) ses gelmiyor.

Demek istediğini anladım ben ters anlamışım herhalde.
Peki bu ayarı nasıl yapabilirim ki?

Stormcrow' Alıntı:
Eyvallah artık kurcalayıp bulurum teşekkür ederim.

Tc'den ses aldığına göre ses kartını kullanıyor demek oluyor.

Pc'nin audiosunu disable etmene gerek yok.

Herhangi bir DAW çalıştırmadan önce Tc near paneli aç, system settings bölümündendi sanırım, Buffer size olan kısmı 128 civarına çek bakalım.

Birde belirtmemişsin kayıt aldıktan sonramı gecikmeli duyuyorsun yoksa gitarı çaldığın zamanmı gecikmekli geliyor ses ?

optic' Alıntı:
...Herhangi bir DAW çalıştırmadan önce Tc near paneli aç, system settings bölümündendi sanırım, Buffer size olan kısmı 128 civarına çek bakalım...
optic,
Stormcrow' Alıntı:
...Tc near'ı açıp system ayarlarına girdim fakat değişiklik yapamıyorum. Başka bir uygulama açık olduğundan bu ayarlarda değişiklik yapamazsınız diyor. Görev yöneticisinden bakıp ilgili olabilecek her şeyi kapattım ama sorun geçmedi...
Demiş Stormcrow.

İlginç. Ben bir ara bakayım, ne tip bir şey bu kilitlenmeye yol açar diye.
Benim başıma gelmedi. Arayüzde değişiklik yapamama durumu yani.

optic' Alıntı:
Stormcrow' Alıntı:
Eyvallah artık kurcalayıp bulurum teşekkür ederim.

Tc'den ses aldığına göre ses kartını kullanıyor demek oluyor.

Pc'nin audiosunu disable etmene gerek yok.

Herhangi bir DAW çalıştırmadan önce Tc near paneli aç, system settings bölümündendi sanırım, Buffer size olan kısmı 128 civarına çek bakalım.

Birde belirtmemişsin kayıt aldıktan sonramı gecikmeli duyuyorsun yoksa gitarı çaldığın zamanmı gecikmekli geliyor ses ?

Selam öncelikle özür dilerim geç cevap için İlter abi senden de...

Daw açmadan direkt açıyorum zaten. Kayıt falan yapmıyorum. Mikrofona konuştuğumda örneğin ses kulaklıktan geç geliyor. system settings'e giriyorum ama buffer size'ı değiştiremiyorum. Safe modda gözüküyor , yanılmıyorsam buffer size 500 olarak gözüküyor. Bu arada bir önceki mesajımdan sonra henüz ses kartını tekrar bağlayıp deneme fırsatım olmadı.

İlter abi ben çakışma olmasın diye denetim masasından sesle ilgili her şeyde Tc seçip realtek vs zımbırtılarını etkisizleştirdim belki bu yanlış oldu. Firestorm tam aksine cubase hariç hiç bir uygulama için tc seçme demişti bunu da henüz kurcalayamadım. Nasıl yapıldığı hakkında da henüz pek fikrim yok :)

Bu sistem sesleri veya media oynatıcıları tarzı programların hepsi bende onboard seskartı ile çalışıyor. Şu ana dek maudio hariç kullandığım bütün seskartlarımda (creative,rme ff800, tc konnekt 6, rme babyface) onboard kartı disable etmedim. Böyle kullanmak işime geliyor.

Şu an WinXp' de Ses Efekti ve Ses Aygıtları özellikleri' nde, ses çalarken varsayılan aygıt Realtek HD Audio output, Ses kaydederken varsayılan aygıt Realtek HDA Primary input seçili.

Ama Cubase'i açtığımda RME bağlı.

Fakat senin problemin ilginçmiş.

İlerleme var...
Şöyle ki:

Tc Near'ı kayıttan yürütme aygıtları ve kayıt kısmından etkisizleştirdiğimde system settings açıldı ve ayarları değiştirebiliyorum.

Normal Modda Asio buffer size 512 iken Latency 11.6 Ms gözüküyor.
256 iken 5.8
128 iken 2.9

Şimdi TC'nin kulaklık çıkışından ses alabilmek için tekrak kayıttan yürütme aygıtları ve kayıt kısmından tc aktif hale getirdiğimde ses gecikmeli geliyor.

"Hah şimdi de hiç ses alamıyorum. Ok ben saçmalamışım şu an ses var gecikme yok ama kuru ses alıyorum. Reverb'ü kullanamıyorum. Ayrıca örneğin Strobosoft'a ses gitmiyor daha önce gecikmeli de olsa gidiyordu."
Edit: Tırnak içindeki kısmı hallettim firewire kablosunda bir problem vardı sanırım.

Neyse şu anda bir mp3 çalıp Tc ye bağlı kulakıktan ses alabiliyorum + gitarın da sesi reverblü olarak alıyorum ama gecikme hala devam ediyor reverb'ü kapatsamda gecikme var.

Firewire girişin (eğer anakart ise anakart, PCI device ise PCI kartın) driver'ını güncellemek, veya yeniden yüklemek, firewire kablonun sağlıklı olduğuna emin olmak dışında pek bir kontrol edilmesi gereken seçenek kalmıyor sanki.

Sesin gecikme olmadığı bir durum yazmışsın.

şu an ses var gecikme yok ama kuru ses alıyorum

Monitoring için kullandığın reverb %100 wet olup, bu yüzden kaynaklanan bir gecikme olabilir mi?

Geri