[Eski] konser sitemlerinde iki mikser kullanımı ile ilgili soru

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BeatMaster' Alıntı:
Sevgili tunca aradaki espiri konusunu anlayamadın sanırım.

Bu soruyu ciddiyi alman beni şaşırttı.
hahahaha
geyik beyi notunu görmemişim.

özgür fiberoptik sistemlerle ilgilim birşey sormak istiyorum
bu eskiden adat denen aletler vardı bunlar 8 kanal analog girip sonrasında 8 kanalı f/o gönderebiliyorduk sanırım, (yanlışsa uyarın)
bu durumda mesela 48 kanal bi sistemde 6 tane adat olsa bi yana 6 da diğer yana sesi bunlarla monitorden foh a f/o taşınsa filan çokmu hayal mahsulu oldu? : )

Evet yanlış biliyorsun;

Fiberoptik: İçi cam veya plastikten oluşmuş kablo çeşididir. Daha az kayıp, geniş bant aralığı, hafif olmaları ve elektromanyetik alanlardan etkilenmemeleri yüzünden tercih edilirler.

Şu an bu sistem pahalılığı yüzünden yerini CAT5 tip kablolara bırakmış durumda. Yani sahneden 48 kanalı (ve daha fazlasını)bir tane bildiğimiz bilgisayar network kablosu ile zaten PA ye taşıyabiliyorsun.

Çoğu Dijital mixer' ler ile beraber gelen stage box sistemleri Monitör ve PA mixerine CAT5 tipi kablo ile taşıyabiliyorsun...

ozgurcakici' Alıntı:
Evet yanlış biliyorsun;

Fiberoptik: İçi cam veya plastikten oluşmuş kablo çeşididir. Daha az kayıp, geniş bant aralığı, hafif olmaları ve elektromanyetik alanlardan etkilenmemeleri yüzünden tercih edilirler.

Şu an bu sistem pahalılığı yüzünden yerini CAT5 tip kablolara bırakmış durumda. Yani sahneden 48 kanalı (ve daha fazlasını)bir tane bildiğimiz bilgisayar network kablosu ile zaten PA ye taşıyabiliyorsun.

Çoğu Dijital mixer' ler ile beraber gelen stage box sistemleri Monitör ve PA mixerine CAT5 tipi kablo ile taşıyabiliyorsun...
ben fiber optiki doğru biliyorum, ama şu yazdığımı tamamen mantık yoluyla üfürmüştüm, cat5 ile taşınabiliyorsa ne ala tabi...

Geri