[Eski] Korg Triton le61,Roland fantomxa,RolandGW-7 yoksa diğerleri?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

shafts

Yeni üye
Merhaba kafanızı çok şişirmeden herkesin sorduklarını da sormamaya çalışarak, birkaç sorum var kısa kısa cevaplandırırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.Öğrenciyim uzun zamandır 1000$ a kadar bir klavye alabilecek kadar para topladım ve piyasayı inceliyorum.

1-Yurtdışındaki sitelerden (ebay.com,music123.com ..) gibi adreslerden parça sipariş edeniniz oldu mu?Mesela 150$ geçince gümrük vergi kesiyor mu?Miktarı ne kadardır?1000$ lık bir aleti kargo ile Türkiyeye getirebilirmiyim bu sitelerden sipariş ile?

2-Yukarda bahsettiğim klavyelerde piyano tuşesi var mı? 76 ve 61 tuş arasında çok fazla fark olur mu hem fiyat açısından hemde prof. olarak kullanma açısından rahatlık olarak?

3-Diyelim ki yurtdışı olmadı ve Türkiyeden almak zorunda kaldım klavyeyi taksim tüneldeki kazıkçı müzik dükkanlarına gitmek istemiyorum.Doğubank ta veya başka yerlerde satan dükkan biliyormusunuz?Bütün dükkanlar zaten hep nasıl soyarım müşteriyi diye düşünüyor çok yazık ...

4-1000$ kadar özellikle piyano sesleri çok kaliteli olan başka bir sytn,sampler tavsiye edebilirmisiniz?O fiyat aralığında ancak 2. el alınır ama belki gözümden kaçan modeller vardır.

Beni yönlendirirseniz çok sevineceğim.Kolay gelsin

Ozan

şişhane tarafında adı sanırım aslanhan olan 4-5 katlı bir pasaj var (girişinde oskay müzik vardı yanlış hatırlamıyorsam) orada bir sürü dükkan var ve çoğu klavye satıyor (2. el, 0) tünelden fiyat olarak farklı olacağını zannetmiyorum zaten modeller ve fiyatlar üç aşağı 5 yukarı heryerde aynı, ama birçok mağaza ve klavye bulunduran bir yer olduğu için daha fazla seçeneğin olacaktır kolay gelsin.

KK teşekkürler

Diğer sorularıma cevap verebilecek olanlarınız var mı?Özellikle şu ebaydan sipariş verme konusunda önceden tecrübeli birileri mevuctmudur?Boşu boşuna onca vergi vererek daha kötü bir klavye almak istemiyorum biraz daha ilgilenirseniz çok sevineceğim.Saygılar

Ozan

meraba ozan..
sırayla cevaplamaya çalışayım sorularını..
1- o yurtdışı işi %99 yalan..almanyada oturan akraba vs yoksa çok kafa yormaya değmez bence. tamam, sitelerdeki fiyatlar çok heveslendiriyo insanları ama:) bu konuda daha bilgili kimse varsa sorunu cevaplayacaktır zaten.

2- 76 ve 61 tuşlu klavyelerde piyano tuşesi yok. tuş sayısı seçimi de tamamen ne çalacağına bağlı, progresif felan çalacaksan 76 daha iyi olur tabii, ama onun dışındaki işlerde 61 yeterli olur gibime geliyo benim. Ayrıca 61 tuşun 2. el piyasası da var, ilerde satıp yenisini almak istersen sorun çıkmaz.

3-ben istanbullu değilim, tüneldeki dükkanları da bilmiorum ama, her marka için türkiyede ana olarak ithalatını yapan, yada distrübitörlüğü alan şirketler var. korg için www.korgtr.com adresine bi bak istersen. ben 2 ay önce yamaha p-250 stage piano aldım kendime. izmirde oturuorum, burda araştırdım 2500euro civarında, ankadara pan müzikten getirttim 2100euro gibi bi fiyata.. ama çok araştırdım yani. sen de acele etme bence.

4- gerçi piyano sesi kişiden kişiye değişir, ama ben yorumumu söliyim gene de; korg'un piyano tonları roland ve yamaha ile yarışamaz bile.. korg daha çok synth pad, lead tarzı "elektronik" soundlara daha uygun.. piyano sesi için roland ve yamaha daha iyi. 1000$ civarında 2. el temiz roland xp-80 bulabilirsin aslında, ama daha yakın teknoloji bişi istiyosan (roland xa'nın fiyatı 1700euro civarlarında olduğu için) senin için tek seçenek triton le gibi görünüyo..
umarım yardımcı olabilmişimdir.

Geri