[Eski] Laptop önerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
görünüş açısından birşey diyemem zevkler, renkler meselesi ama ibm gibi teknoloji yaratan bir marka için insafsız bir yorum yapmış mulder. fiyat / performans oranını hangi kritere veya modele göre değerlendirdiğini merak ettim.

IBM'in teknoloji yaratma donemi 80lerin ikinci yarisinda sona erdi. Adamlarin teknoloji dunyasina en buyuk hediyeleri AS400 olsa gerek :roll: Ortalikta "Man in Black" misali dolasmakla teknoloji yaratilmiyor, pazar elde tutulamiyor malesef. tutulabilseydi Sun Microsystems bu arkadaslari buldozer gibi ezip gecemezdi :lol:

Ornek: Ayni fiyat araliginda olan IBM Thinkpad G41 ile Toshiba Sat A25 arasinda processor turunden tutun (Toshiba'da P4, IBMde P4M var) RAM miktarina, optik okuyucu turunden tutun ekran modulu turune, ekran genisliginden disk erisim hizina kadar bir suru fark var, buna ragmen fiyatlar ayni..

Performans olcumu, benzer konfigurasyonda 2 cihazin benchmark testleri ile ortaya cikar, mutlaka sen de biliyorsun bunu. Orada chipset,disk erisimi,overall konfigurasyon uyumu gibi turlu kriterler sonucu belirler. Core configuration'i benzer olan, biri IBM digeri Toshiba/Sony/HP olan iki laptop'in benchmark karsilastirmasini sharkyextreme'den falan bulup koymak imkansiz malesef , cunku IBM bu konuda akranlarina nazaran oldukca geriden geliyor. Ha su var, IBMin pil omru coguna gore daha iyi. Kucuk,hafif --> dolayisiyla cok mobil.Ancak muzik produksiyonunda mobilite degil performans baz alinmali. Ornegin Digidesign web sitesinde Digi002 ve Digi002R icin onerilen laptop, su an bu mesaji yazdigim Toshiba Sat 1900 703 8) O donemde o kriterlerde o performansta ve o fiyatta bir IBM laptop yoktu piyasada, hala da yok.

Elestirilerimi hala insafsiz bulabilirsin. Ben gerek profesyonel ortamda gerek evde IBM de kullandim, Toshiba da kullandim (her ikisi de hala elimde ve de kullaniyorum) Hatta Compaq,Sony ve Panasonic de kullandim ve de support ettim. Bu konuda epey tecrubemiz oldu
selamlar

selamlar tekrar. sanırım aynı sektördeyiz. tecrübelerinden faydalanmak isterim.

ibm konusunda hala biraz insafsız bulduğumu söylemem lazım :D G40 modeli ile ilgili olarak pek birşey iddia edemem. çünkü yeni modellerin fiyatları iyi olmadığı için yeni modelleri Türkiye'ye gelmiyor bile. dolayısıyla toshiba ile karşılaştırınca G40 kötü kalabilir. daha çok mobil PC olarak değerlendiriyorduk o modeli. ancak diğer modelleri ile ilgili olarak ibm bence fiyat /performans oranı, arıza dönüş oranı ile öne çıkıyor. müzik yapma konusunda, daha önce denemediğim için yorum yapamıyorum ama genel performansını olumlu değerlendiriyorum.

bi de benim bildiğim kadarıyla ibm patent alma konusunda hala en önde gelen şirketlerden biri. bununla ilgili detaylara ulaşıp gönderebilirim istek olursa...

IBM server/mainframe pazarini HP ve Sun Microsystems'a, PC pazarini -tum marka ureticiler gibi- kacinilmaz olarak taiwan sektorune, network management pazarini Computer Associates,Micromuse ve HPye, SAN pazarini Sun ve Fujitsu'ya, yazici sistemlerini HP ,Lexmark gibi envai cesit firmaya kaptirdiktan sonra acaba neyin patentini aliyor merak ettim gercekten. :? Link falan varsa copy-paste edersen sevinirim.

HP,Sun ve HP ile merge olmadan once Compaq su aralar en karli is olan mobile telecom solution partnership isine daldi, mali goturdu. Bunlardan Sun , utanmadan hem Nokia hem Alcatel hem Ericsson ile calisiyor:lol:Adamlar server pazarinin Cisco'su oldu, IBMde yaprak kimildamadi. 7 sene once is hayatina girerken IBM ile bir mulakat yapmistim, adamlar hala AS400 support edecegiz diye ugrasiyorlardi, IBMde calisan bir arkadasima gore hala da ugrasiyorlarmis , iyi ki kabul etmemisim isi :D koskoca fabrikalar, isletmeler islerinin bir sure aksamasini goze alip networklerini caga uydursalar zamaninda kakaladiklari sistemler de kalmayacak piyasada.

Bunlarin konu ile direkt ilgisi yok , sadece IBM'in nereden nereye geldigini (daha dogrusu gelemedigini), ortalikta kimsecik olmadigi donemde alemlerin krali ve abdurrahman celebisi iken nasil 4.,5. siraya geriledigini gostermek icin yaziyorum..Kissadan hisse cikarsin herkes :lol:

Centrino'nun bir diger ozelligide fazla isinmamasi.Boylece harddiski yakma ihtimaliniz buyuk oranda ortadan kayboluyor.Arkadasimin p4 Compaq bilgisayari fazla yuklenemden olsa gerek harddiskini yakti.Bunun yanisira Toshiba onerilen bir marka laptop icin.Fakat musteri servisinin berbatligi Turkiyeyle sinirli degil.Abd gibi belkide en buyuk pazara sahip olduklari yerde adaptorumu ancak 25 gunde degistirebildiler.Varin artik siz dusunun teknik bir parca bozulunca ne yapacaklarini.Butun bunlara ragmen yinede laptop alicak olsam Toshiba alirim sanirim.

Ben sony vaio centrino 1.4 ile M-Audio FW 410 kullaniyorum.Centrino almamin enonemli sebebi isinma problemine getirdigi cozumdu ,performans benim icin cok onemli degildi cunku sadece sahnede vst inst. ler icin ve studyoda sadece Waves IR-1 i calistirsin diye almistim.6 aydir kullaniyorum ve beklemedigim kadar cok memnun kaldim cunku cok stabil calisti.Sebebini tam bilmiyorum ama FW 410 ile cok iyi anlastigina eminim...Performans olarakta bekledigimden daha yukarida cikti ama yaklasik ayni degerlerde ve FW 410 kullanan bir p4 ile kiyasladigimda buyuk bir performans farki cikiyor..Ama dedigim gibi amacina bekledigimden daha iyi hizmet ediyor.
Fakat sequence lerimi g4 1.33 powerbooktan suruyorum,pc yi bu is icin riskli buldugumdan, oda digi 002 ile calisiyor..ustelik internal system disk ten..Buna ragmen bir kere bile teklemedi.Super kombinasyon oldu ese dosta tavsiye edilir...

Digitolia

ASUS

selamlar
Ben sahne ve kompozisyon dersinde orkestrasyonu hocaya göstermek için asus a3 n aldım 256 ram i 512 ye cıkardım 4 saat sahnede kaldı ve banamısın demedi kullandıgım ses kartı fw audiophile giga studio 3 ve cubase i çalıştırıyorum derste ise giganın üstüne bir de sibellius 3 açılıyor simdiye kadar çok zorlamama ragmen bir sorun yasamadım bu arada asus un Türkiyedeki teknik desteği hiç bir firmada yok saygılar ilke

Her zaman ve herzaman Toshiba bi numaram olur. Su andaki Toshiba celeron 2.6 Mhz, 1050 RAm, Mbox la birlikte , cok guzel calisiyo. USB 2.0 external hard drive la, 26 track le sorunsuz calistim, okulda odevlerimi bu laptop ve bu kombinasyonla yapmistim. screen shot lari gonderebilirim. Daha cok post production agirlikli olarak kullaniyorum laptobumu. genellikte her trackte bi iki plug-in oluyor(Waves).

Oncelikle sunu belirteyim, her ne kadar cok bos olmasam da, pc islemcileri icin detayli bilgi verecek ya da bu isi yalayip yutmus bir insanla tartisacak kadar bilgi ve tecrube sahibi degilim. Yillardan beri alistigim, kullandigim ve kendimi "evde hissettigim" bilgisayar sistemi Mac oldugu icin PC'ler uzerine kafa patlatip fazla derine inmiyorum. Bu sebeplerden oturu bu bir tavsiye degil sadece bir bilgi notudur:

Digidesign'in Pro Tools kullanicilari forumlarinda yapilan karsilastirmalari okumustum; cpu kullanimi dolayisiyla real-time plug-in sayilari ve genel sistem performansi acisindan laptop'larda Centrino'lar ciddi ciddi ustun gozukuyor. Bir bakin isterseniz.

Haklisin Ufuk,Digidesign forumlarini ben de okudum.Bir cok kullanici Labtop olarak centrino'lari tavsiye ediyorlardi.O forumdaki tartismalardan cok yararlandim gercekten.
Sonunda labtop almaktan vazgecip;
Asus P4P800 2.8 Ghz,2x256mb,80 GB(toplam 120 yapicagim yakinda)intel865PE aldim.Digi 002 rack ile kullaniyorum.Simdilik bir problem yok:)

Kubilay, o haber de eskidi. Lenovo Computers IBM'in Personal Computer bölümünü satın aldı, birkaç gün önce satış gerçekleşti.

mahcem henüz satış gerçekleşmedi. mart sonunda Lenovo'nun yönetim kurulunda onaylandıktan sonra satış gerçekleşecek ve şu anki yapıda pek bir değişiklik olmayacak. Her ne kadar satış mart sonu gibi görünse de, 18 ay boyunca ürünler IBM adı altında satılmaya devam edecek. IBM 5 sene boyunca satmış olduğu ürünlerin satış sonrası desteğini vermeye devam edecek, ve yedek parça bulunduracak. 18 ay sonra ise PC grubu ürünlerin isminin ne olacağı, nasıl olacağı henüz belli değil. Yeni kurulacak şirket bunu kendisi belirleyecek. Kurulacak olan şirketin CEO'su ve genel müdürü IBM'in şu anda PC grubunu yöneten kişiler olacak. IBM PC grubunda çalışan kişilerin yeni şirket bünyesinde de çalışmaya devam etmesi öngörülüyor. sonuçta dünya üzerinde hazır bir yapı var. Ayrıca yeni şirketin de %18'i IBM'e ait olacak. Bu satışla birlikte, amaç maliyetleri minimuma indirerek fiyat konusunda Dell ile başa çıkabilmek.

her ne kadar bir ibm-sever olsam da özellikleri itibariyle notebook alacaklara, Fujitsu - Siemens'in AMILO M7405 modelini de tavsiye ederim. ilave ramle canavar gibi olur....

Pazartesi gunu ise basladim , masamda bir adet IBM Thinkpad R51 buldum, biraz da bozuldum tabi :) . Neyse, Persembe gunu arkadas acilmamakta (ne pilden ne adaptorden power almamakta) direndi. ITden elemanlar laptopi teknik servise gonderdiler. Bu sabah ogrendigim kadariyla laptop kendini imha etmis :) Yeni laptop verelim dediler, o da mi IBM olacak dedim haliyle..Evet cevabi alinca "yok arkadas, ben yolun geri kalan kismina emektar toshibamla devam ederim" cevabini verdim :D 0 km laptop, fiziksel darbe yok bir sey yok, kotu kullanim hele hic yok.. 2 gun kullanamadan board sizlere omur :roll:

Mulder' Alıntı:
Pazartesi gunu ise basladim , masamda bir adet IBM Thinkpad R51 buldum, biraz da bozuldum tabi :)

:lol:

sana yapılacak şey miydi bu? :D

nerde işe başladığını sormam da sakınca var mı? yardımcı olabilirim eğer tanıdık bir yerden satıldıysa, notebookları nerden almışlar?

arada olur böyle şeyler. taşırken, yurtdışından gelirken başına birşey gelmiş olabilir. ya da hakketten bahtsızmışsın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri