IBM'in teknoloji yaratma donemi 80lerin ikinci yarisinda sona erdi. Adamlarin teknoloji dunyasina en buyuk hediyeleri AS400 olsa gerek :roll: Ortalikta "Man in Black" misali dolasmakla teknoloji yaratilmiyor, pazar elde tutulamiyor malesef. tutulabilseydi Sun Microsystems bu arkadaslari buldozer gibi ezip gecemezdi :lol:
Ornek: Ayni fiyat araliginda olan IBM Thinkpad G41 ile Toshiba Sat A25 arasinda processor turunden tutun (Toshiba'da P4, IBMde P4M var) RAM miktarina, optik okuyucu turunden tutun ekran modulu turune, ekran genisliginden disk erisim hizina kadar bir suru fark var, buna ragmen fiyatlar ayni..
Performans olcumu, benzer konfigurasyonda 2 cihazin benchmark testleri ile ortaya cikar, mutlaka sen de biliyorsun bunu. Orada chipset,disk erisimi,overall konfigurasyon uyumu gibi turlu kriterler sonucu belirler. Core configuration'i benzer olan, biri IBM digeri Toshiba/Sony/HP olan iki laptop'in benchmark karsilastirmasini sharkyextreme'den falan bulup koymak imkansiz malesef , cunku IBM bu konuda akranlarina nazaran oldukca geriden geliyor. Ha su var, IBMin pil omru coguna gore daha iyi. Kucuk,hafif --> dolayisiyla cok mobil.Ancak muzik produksiyonunda mobilite degil performans baz alinmali. Ornegin Digidesign web sitesinde Digi002 ve Digi002R icin onerilen laptop, su an bu mesaji yazdigim Toshiba Sat 1900 703 8) O donemde o kriterlerde o performansta ve o fiyatta bir IBM laptop yoktu piyasada, hala da yok.
Elestirilerimi hala insafsiz bulabilirsin. Ben gerek profesyonel ortamda gerek evde IBM de kullandim, Toshiba da kullandim (her ikisi de hala elimde ve de kullaniyorum) Hatta Compaq,Sony ve Panasonic de kullandim ve de support ettim. Bu konuda epey tecrubemiz oldu
selamlar