[Eski] Laptop İçin Yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nada Martius

Yeni üye
Arkadaşlar artık şu masa üstü bilgisayarın kapladığı alandan ve kablolardan sıkılıp kendime bir laptop almaya karar verdim. Bu hafta sonu alacağım , bir tane laptop da karar kıldım ama onda da sadece 18 ürün kalmış.

http://www.vatanbilgisayar.com/acer...gb-gt420-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=55896

Bu laptop sizce nasıldır ? Genelde her gün her saat bilgisayar başındayım ve uzun süreli kullanıma dayanıklı bir şey arıyorum. Kullandığım tek program var oda Cubase 5.

Bütçem en fazla 1.500 TL bu fiyat aralığında buna benzer ve ya biraz daha iyi bir şeyler bulabilir miyim ? Başka önerilere de açığım..

Teşekkürler şimdiden.

Miraç Atıcı' Alıntı:
İkinci el Macbook veya Macbook Pro alabilirsin aslında. Şuan bir kaç tane ilan da var. Sahibinden.com 'da da oldukça fazla ilan var aslında. Madem masaüstün var ve daha derli toplu bir şey arıyorsun mac tavsiye ederim.

Edit : Örneğin bu var

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=50&t=34147

Edit : Sahibinden.com'a mutlaka bak. Baya ilan varmış, benim bile iştahım kabardı :)

Miraç ağzından bal damlıyor galiba :D Demin ailemden benim bilgisayar için eksik kalan kısmını tamamlamasını istediğim de biraz daha bekle şu çok istediğin Mac'lerden alalım dediler :D

Bak ne kadar güzel :D

Abi bu arada ikinci elde bence biraz daha rahat ol. Elimde iki adet Macbook var. İkisini de ikinci el aldım ve aldığım paralara gülersin :) Gidip gördüğünde denediğinde bir sorun yoksa yoktur. Yani alet sorunlarını belli ediyor zaten donanım olarak. Yazılımsal olaraksa, veriyorsun 25 30 dolar orjinal işletim sistemi satın alıyorsun :D

Peki bu macbooklar uzun süreli kullanımlar için nasıldır ? Çünkü asosyal biri olduğum için sürekli bilgisayar başındayım. Ya söz yazıyorum ya da müzik dinliyorum her saat. Günde en az 11-12 saat başında olacağım. Ben Macbook pro i5 ve ya i7 alacağım.

Bugün, sabah 9.30 gibi kalktım. 10.30 gibi bilgisayarı açtım, öğlen forumda sana mesaj yazdım, şimdi yine mesaj yazıyorum. Ve aralarda bilgisayar hiç kapanmadı :) Merat etme hiç birşey olmaz, olmuyor. Bunu benden daha tecrübeli mac kullanıcıları söylüyor :)

Ne demek, önemli değil. Yukarıdaki Mac forumuna da göz at, bir çok üye problemlerini ve çözümlerini anlatmış. Bana çok faydası dokunuyor. Takip etmeye şimdiden başla yabancılık çekmeyesin :)

Uzun süreli kullanım için bir bilgi vereyim. Bende de Toshiba'nın orta derece bir laptopu var. 2 senedir nerdeyse hiç kapanmadı ilk aldığım 3 ay dışında. Sadece pili bitti. Sanıyorum ki Macler bu konuda daha başarılıdır.

bende i7macbook pro var, bir yıldır sadece kapağını kapatıyorum işi bitince... :lol:
Pilinde de hiçbir problem yok...

Konuyu izniniz ile yeniden hortlatıyorum arkadaşlar :D

Müzik akademisine başlama olayım olduğu için macbook pro yerine mac minilere bakmaya başladım. Bildiğiniz üzere internet üzerinden yapılan alışverişlerde hep daha ucuz satışlar yapılıyor ve bende internet üzerinden almayı düşünüyorum.

Sormak istediğim soru ise şu.Bilkom ve ya Vatan Computer'ın internet sitelerinden alış veriş yapsam herhangi bir sorun çıkar mı ? Kutusu açılmış bir mal ve ya bozuk , arızalı bir şey yollarlarmı ? Daha önce internet üzerinden 100-200tl lik bir kaç bir şey almıştım sorun çıkmamıştı. Ama 1.500-2000 tl gibi bir para vereceğiz sonuç da ve aile öğretmen. Hani şöyle bir sefer alayım 5-10 sene rahat rahat sorunsuz kullanayım istiyorum.

Eğer daha önce bu sitelerden ve ya benzeri sitelerden alış veriş yapanlar var ise cevaplarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum herkese.

Yok sorun çıkmaz, kafan rahat olsun. Eğer sorun çıkarsa çözüme mutlaka ulaştırırlar, asla mağdur durumda kalmazsın.

Ama neden mac mini? Daha ucuz olduğu için mi? Yani taşınabilir bir alet ama her daim bir klavye-mouse-ekran setine ihtiyacın olacak. C2D 2.4 ghz işlemcili ikinci el çok temiz macbooklar var. İş görüyor. (Şuan aktif olarak kullanıyorum bu sistemi)

Evet Mac Minileri daha ucuz olduğu için düşündüm. Evden pek fazla çıkmadığım ve bir yerlere gitmediğim için de ekran-klavye ve mouse sorunum olmayacak. Ama açıkçası aklım hala M.P'larda. Pusuya yatıp bir MacbookPro almak daha hayırlı olacak anlaşılan..

Yardım eden herkese teşekkür ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri