[Eski] Laptop ile Canlı Performans

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bende Maya44 MKII diye bir ses kartı var 100$ cıvarı birşeydi yanlış hatırlamıyorsam. Acayip memnunum 4 in 4 out var. midi in out. 8ms gecikmeli çalıyorum şu an. Almak isteyenlere tavsiye ederim. Fiyat/performans baya iyi...

lain' Alıntı:
cubase "release asio driver on the backround" diyor ve aynı bilgisayarda baska bir programın asio driver kullanmasınıda saglıyor, fakat bunu şu kanala onu bu kanalada versen bircok standalone vsti veya vsti ların stand alone calısmasını saglıyan program buna izin vermedigi icin "live performance" yaparken ciddi aksaklıklar ve problemler yasarsınız ...yavas yavas hepsi hallolucaktır diye dusunuyorum ama su an laptop la falan kafanız da kurdugunuz gibi bir live performance zor gibi gozukuyo bana...synthsizer i alıp sahneye koymaktan baska yol yok gibi "simdilik".

aslında bence şöyle bir yol daha var..

www.museresearch.com/receptor_overview.php

Arkadaslar ben laptopla calısmaya baslayacagım ses kartı m-audio nun mobilepre usb kullanmayı düsünüyorum aslında kafamdaki olay drum bass ve eslik gitarı yazıp ustunede sahnede calmak deneyen varsa önerilerini merakla bekliyorum

Laptop'un her türlüsü güvenilmez bence. Biz bir g4 laptop, m-box ve external firewire hard disk kullanıyoruz. Makina tertemiz, sadece pro-tools kurulu alette.

Laptop tökezlemezse, HD tökezliyor. Neyin ne zaman olacağını da kestiremiyorsun. Yani bir miktar risk aldığını bilerek çıkmak lazım bu yola.

Eğer sadece altyapı çaldıracaksan, real-time değişiklikler yapmayacaksan,
bir MD player tavsiye ederim.

Benim tanıdığım sahnede dijital altyapı kullanan bütün profesyonel sanatçılar sahneye çıktıkları ekipmanın bir eşini kenarda bekletiyorlar, ne olur ne olmaz diye. İki laptop, iki interface, ayna kopyalanmış iki hard disk vs.

Dijitalin sağı solu belli olmaz.

M.

Selamlar,

Yılbasindan bu yana laptop ile canli performans denemeleri yapiyorum, ilk once elimde centrino 1.7 bir laptop vardi,1 Gb ram ile calisiyordu, ses kartim Edirol FA-66 Firewire idi,midi klavyem de Edirol PCR-M80 , Cubase icinde VST veya bazilarini Standalone kullandim ama sonuc cok hosuma gitmemisti acikcasi..ara sira aksamalar oluyordu seste de programlarda da..

sonra bi gun internnete gezinirken kelepir bir Dell Sonoma 2 Ghz islemcili, 2 GB ddr2 Ram li guzel bir laptop aldim, ayni ses kartimla calisiyorum, Bu forum da Nurkan'in sozunu dinledim V-stack aldim. mutlu mesut ve bahtiyarim :)

ancak ne olur ne olmaz diye Edirol PCR-M80 'i Usb ile bilgisayara baglayip, ayni zamanda elektrik baglantisini da adaptor le yapip,klasik midi giris cikislarini calisir vaziyette tutuyorum. klasik midi baglantisi ile diger kullandigim klavyeyi ( roland fantom x6 ) 2. kanaldan hazir tutuyorum ki mazallah laptop da olabilecek bir problemde en azindan sahneyi o gecelik kurtarabileyim.

ama Nurkan ve Laptopu kelepir satan arkadasa cok sey borcluyum. acayip rahatlattiniz beni :)

jazzanova bende de nerdeyse seninkine cok benzer bir set up var.

toshiba m40 centrino 1.70 1 gb ramli ve edirol fa-66 fw im var (ki bu karti pek kimsede duymadim aslina bakarsan), midi klavye olarak da roland rs-5 synthesizerim var, gerektiğinde onun seslerini , gerektiğinde de midi i/o ları yla vstleri kullaniyorum.

benziyor gibi kullandığımız yöntem.
gerçi ben daha sahneye çıkmadım bu ekipmanlarla, ama bi durum oldu mu da düşünüyorum da, setup ı da bu yonde yaptim o amaçla.

bu arada edirol fa-66 yla ilgili danisacagim seyler var, senle bi irtibata gecebilrsem sevinirim.

Geri