[Eski] Laptop seçimi ve MacBook Pro fenomeni

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sebo

Yeni üye
Merhabalar arkadaşlar.Aklıma takılan birkaç soru mevcut.

1)Macbook Pro neden müzik kayıt,canlı performans ve görüntü işleme işi ile uğraşanlar tarafından hep tercih sebebidir?Apple USA sitesindeki konfigrasyonları gerçekten güzel,en son geforce 8600 gt ekran kartlarını da entegre etmişler sistemlerine fakat benim gördüğüm kadarıyla işlemci,bellek,hdd,dvd-rw,lcd ekran gibi özellikleri orta sınıf toshiba,dell,asus gibi laptoplar ile aynı.Fakat sitede ses kartı özelliklerini belirtmemişler,aslında aklıma takılan buydu,MacBook Pro da kullanılan ses kartı özellikleri nedir acaba?(normalde laptoplarda 16 bit onboard ses kartları mevcut,en azından öyle biliyorum)
2)Eğer MacBook Pro çok üstün bir sistem değil ise Türkiye şartlarında neden bir araba parasına satılmaktadır?(en yüksek konfigrasyonlu modeli 4.752,67 YTL+KDV :!:)
3)Bir öğrencinin harçlıkları ile alabileceği ve fiyat/performans oranı yüksek olan deneyimlerinize göre tavsiye edebileceğiniz laptop markası ve modeli nedir?Aradığım en lazım özellik stabil çalışması,dayanıklı olması(uçurumdan aşağı atmayacağız tabi fakat bilirsiniz ki bir ton para bayıldıktan sonra laptopun sizi yolda bırakması hiç hoş olmaz :)),ayrıca servis ağı ve servis memnuniyetinin tatmin edici olması.

Şimdilik akılma takılanlar bu kadar,teknoloji her an değişmekte eğer aklıma takılan başka sorular olursa sizlere aktarırım.Şimdiden teşekkürler.

1.sorunun cevabı zaten isteğinde yatmıyor mu alet stabil işte :lol:

Çok fazla bilgim yok ama tek söyleyebileceğim şey toshiba ve vestel alma :D

Şu anda 2 adet toshiba 1 adet vestel laptop'um var.

Vestelden saçma sapan sesler geliyor.Ayrıca ilk aldığım günden itibaren açılması 15 dakika filan sürüyor. Bilgisayar pislendikçe dahada kötü oldu.

Toshibalar.Zamanında güzellermiş sanıyorum insanlara kandım aldım işte.

Servis ağı açısından felaket diyebilirim.

Geçen yaz başımdan geçen olay şöyleydi. Bilgisayarda normal Cubase gibi bir program kullanırken veya oyun oynarken mavi ekran çıkıyordu.

Tabii Türk mantığı atıyordum reset olup bitiyordu ama bir şey üstünde çalışıyorsam aynen baştan başla olayı olurdu.

Daha sonra servise götürdüm. Ankarada servis sağlayan 2 yer var. Bunlardan bir tanesi bilgisayarı gönderiyor, öbürü bozuk olan parçayı istiyor.

Ben ilk başta parçayı isteyeni bilmiyordum bu yüzden bilgisayarı gönderene götürdüm. Bilgisayarı verdikten 2 hafta sonra anakartımın yandığını/veya bozulduğunu söylemişlerdi hatırlamıyorum, değiştirmek için İstanbul'a gönderildiği söylendi.

Bu arada ben İstanbul'u arayıp gelişmeleri sorarım derken aradan 1 ay geçti alet geri geldi.

Alet geldi gittim aldım gayet güzel eve geldim yine mavi ekran var :lol: :lol:

Yine götürdüm yine aynı sancılı süreç geçti üzerinden ve yine anakart değiştirildi :D :shock:

Eyvallah filan derken 1 aya bilgisayar geri geldi, gittim almaya, baktım ekran paramparça, darmaduman :D :lol:

Dedim nedir bu? İşte kargoda olmuştur yapabileceğimiz bir şey yok. Kavga bela bağırma çığırma derken bilgisayar tekrar gitti ve ekranı değişerek geri geldi..

Tabii insanda nasıl bir sinir bozukluğu yarattığını belki yaşamadan anlayamazsınız ama belkide biraz fikir verebilmişimdir...

Apple fiyatları felaket denebilecek kadar yüksek.. Bir öğrenci olarak bende düşünmüştüm, borç, harç, anadan-babadan para derken baktım olmuyor vazgeçtim o sevdadan..

Ama dediğim gibi apple kullanan ve şikayetçi olan adam görmedim gibi bir şey...

Umarım az bir şeyde olsa işine yarar yazdıklarım..

Tunc_Akin' Alıntı:
Toshibalar.Zamanında güzellermiş sanıyorum insanlara kandım aldım işte. Servis ağı açısından felaket diyebilirim.

Aynen katılıyorum. 2 ay laptop beklenmez, ayıptır günahtır. Çevremde laptop kullanıp müzikle uğraşan arkadaşlarımın çoğunda (Apple hariç) HP ve Dell var. HP'nin servisi inanılmaz iyidir. 7 kere pil az gidiyor diye 0 pil aldığımı bilirim. Dell de yavaş yavaş Türkiye'ye yayılmaya başladı. Apple iyidir, hoştur ama fiyatı da klastır. :lol: Ben şu an laptop alsam ya HP ya Dell alırdım.

Cevaplarınız için teşekkürler.Ben açıkçası şu an için MacbookPro alamıyorum,çoook pahalı ve gereksiz benim için.Fakat işte sorularda yatan olay "o aletin özellikleri çok yüksek olmamasına rağmen neden o kadar pahalıdır ve ses kartı özellikleri nedir" idi.

Biraz baktım tekno marketlere hep toshiba ve hp gidiyor.Hp sevmiyorum tercih etmeyeceğim büyük ihtimal ile fakat Toshiba hakkında söyledikleriniz aklımı karşıtırdı gerçekten,memnun olan bir kaç arkadaşım var fakat onların servis ile daha yakınlaşmaları olmadı herhalde :D

Dell de sipariş üstüne çalışıyor zannedersem sitesinde konfigrasyonlar için opsiyonlar koymuşlar ve liste fiyatları yok :(

Bi de Asus'a baktım,1500$ + kdv tutarında orta segmentin üstü sayılabilecek bir modeline rastladım ekran kartı şusu busu iyi gibi.

Dell'in de Santa Rosa denilen bir model veya sistemi var herhalde herkes Santa Rosa lafı geçmişti bir yerlerde,fikri olan paylaşırsa sevinirim.

Toshibalar gerçekten kötü mü yahu :cry:

Bildiğim kadarıyla macbook'larda RME marka çipsetler kullanılıyor. En azından eski iBook serisinde kullanıldığını biliyorum.

Sebo valla yaşadıklarımı yazdım işte bende iyidir güzeldir toshiba al diye çok duydum aldım olan ortada...

Fakat şöyle bir şey var 2 toshibam var 1 tanesi eski baya, onlardaki sorun işlemciye çok fazla toz giriyordu, alet kapanıyordu aşırı ısınmadan, daha sonra pentium m'e geçtiklerinde aldım ben kendi laptop'umu..

Pentium m'in ilk mahsülüydü.. Daha yeni bir teknolojiydi belki o yüzden böyle sorunlar yaşamışımdır bilemiyorum..

Ama sonuçta laptop bu bozulacak bir gün emin olabilirsin ve servis ağı felaket bundanda emin olabilirsin...

sebo' Alıntı:
Toshibalar gerçekten kötü mü yahu :cry:
Toshiba almaaa!!!! :lol: :lol: :lol:
Şaka bir yana aslında Toshiba çok güzel notebook yapıyor ama belirli bir fiyat segmentinin üstünde (+2000 euro), diğer ekonomik laptopları bence aynı fiyat segmentindeki HP, Dell ve Asuslara göre daha kötü. Herkes ona kanıyor zaten, "A bu fiyata Toshiba laptop hemen alıyim" diyip sonra da teknik servislerde sürünüyorlar. Valla bir hocamla asistanı 2 tane Toshiba almıştı ikisininki de bozuldu ikisi de 2 ayın sonunda geldi servisten, yapamamışlar yenisini gönderdiler. Ama hepsi kötü çıkacak diye birşey yok tabi. Bazı arkadaşlarımın Toshibaları da taş gibi çıktı, saat gibi çalışıyor tıkır tıkır. Sony Vaio da çok iyi laptoptır ama fiyat olarak gene biraz pahalı sanırım.

Macintoshlarýn stabilitesi koca bir yalandýr arkadaþlar.
Sahnede çöken mac gördüðümde 1 kuruþ alaydým þimdiye çoktan zengindim.
Diðer iþletim sistemleri ne kadar stabil ise bu da o kadar.

Macbook Pro Core2Duo 2.4 Ghz 17" kullaniyorum. Realtek HD Audio chipset kullaniyor diye biliyorum. En azindan Bootcamp ile Windows kurdugumda o ses kartinin driverini kuruyor. Yanimda degil su an, sistem ozelliklerinden bakip tam chipset ismi de veririm. Digital giris cikisi olan, bildigimiz bir ses karti ustundeki.

Stabilite diyenlere, "aha aha". Stabilite de sorun kullanilan laptop("bilgisayar"lara karismam) degil, isletim sistemi bence. Daha dogrusu onu ne kadar kullanabildiginiz. Ilk aldigimda 10.4.8 Tiger OSX yukluydu. Tamamen bir yabanciyim sisteme. Can cekisiyorum. O ara bulundugum evde internette yok, elimde bulunan butun OSX yazilimlarini yukledim kurcaliyorum her tarafini. Sonra internet gecti ki elime... O HOWTO'lar yok mu!. O nasil yapilir, bu nasil yapilir sonucunda Command + Option + Esc(Mac'teki Ctrl + Alt + Del ya da Force Quit) kombinasyonunu ogrenmek zorunda kaldim, yine bir HOWTO'dan. Bu arada MBP acayip isiniyor uzun sureli agir isler icin kullanildiginda. Ozellikle grafik agirlikli islerde. Bu isinma sinirlar dahilinde herhalde, cunku henuz ani bir kapanma gibi bir problem olmadi bu sicaklik yuzunden. Ama kucakta filan kullanmak imkansiz oluyor o sicakta.Masaustunde kibar kibar kullanmaniz lazim.

Siz bilgisayari sadece bir muzik aleti gibi, yani icinde Reason, Cubase, Protools vs. disinda baska birsey yuklenmemis, bu yazilimlarin ve isletim sisteminin bilimum updateleri yapilmis, internete de girmiyorsaniz, o sistem kolay kolay crash olmaz.Hem Windows, hem OSX icin gecerli.

OSX vs. Windows karsilastirmasi yaparsam da,

Stabilite: OSX, Windows'u dover.
Sebep: OSX sadece Apple'in kendi urettigi bilgisayarlar icin tasarlanmistir. Calisacagi donanim bellidir ve bunlarin uyumu icin buyuk bir ugras sarfedilerek hazirlanmistir. Onlara ait her driver mukemmeliyete erisinceye kadar didik didik incelenmistir, olsun 50-60 tane driver. Ama Windows'un hangi platformda calisacagi belli degildir. Her driver in Microsoft tarafindan incelenmesi ve onaylanmasi imkansizdir.(100 binlerce)

Kullanilabilirlik: Kullaniciya gore degisir. Bana gore Windows, OSX'i gecer ama dovemeyebilir. :)
Sebep: Windows'u v3.11 den beri kullaniyorum. Artik beyincigime yerlesmis. Sorun oldugunda umursamaz bir hal almisim artik, gayet rahat Ctrl + Alt + Del ardindan hatali islemi bulmak ve sonlandirmak, kullanim rotasyonunda yapmis oldugum gayet normal bir olay. OSX'e yeni isiniyorum, o yuzden cok dogru bir yorum olmayacak ama bazi seyleri bana cok ters geliyor. Belki ilk kullanmis oldugum isletim sistemi olsaydi, o zaman Windows bana ters gelecekti gerci. Ama gozleri yormayan o tasarimlar, arada sirada kendini kaptirip insanin oksayasi geliyor ekrani.

P.S.:Eski bir Toshiba Satellite A30 kullanicisi olarak hic kimseye Toshiba tavsiye etmem. Ozellikle Turkiye'de. Aldigim ayin sonunda tuslardan birinin ust kapagi cikti. Takarim boyle seyleri kafaya. Servise gittim, cihaz i teslim almadan yedek parca siparisi veremeyiz dediler. Cihazi aktif olarak kullandigimi, eger alacak iseler en azindan bana idare etmem icin bir cihaz vermelerini istedim bunu da kabul etmediler. En sonunda garanti filan istemiyorum, parasi ne ise verecegim siparis edin, ben gelince getireyim cihazi. Yok o da olmaz... :evil:

Stormcrow' Alıntı:
Stabilite: OSX, Windows'u dover.

Selam bu pek bir özelliğe benzemiyor aslında.
Demekki Osx te 100.000 tane driverla karşılaşsa çöker gibi bir anlam çıkıyor. Hatta öyle bir durumda windows daha sağlam bile kalabilir. Bilemeyiz

Su anki sartlar goz onune alaraktan yazdim ve altina da sebebini elimden geldigince acikladim.OSX'in mevcut durumu o sistemlerde calismak uzere yazilmis olmasi ve ona gore optimize edilmis olmasi. Legal olmayan yollardan baska sistemlerde de calistiriliyor. Bir cok problemle karsilasan da var, sorunsuz kullandigini iddaa eden de. Yazmis olduklarim benim sahsi fikrimdir.

Grego, stabilite ve sabit donaným+sürücü iliþkisi hakkýnda söylediðin þey doðru fakat önemli bir þeyi gözden kaçýrýyorsun.

Bilgisayarlarýn stabilite sorunlarýnýn çok çok ufak bir bölümü sürücü sorunlarý yüzünden meydana gelmektedir. Donanýmlar kendi aralarýnda çok çýlgýnca farkeden donanýmlar deðil zaten, yani sabit donanýma yazýlan iþletim sistemi daha stabildir savýn tamamen desteksiz kalýyor burada. Bugün alakasýz donanýmlý bir pcnin bile macos u çalýþtýrabilmesi, sürücüler arasýnda o kadar büyük fark olmadýðý ve herkesin belirli standartlarý aþaðý yukarý takip ettiðini göstermektedir.

Ve dediðim gibi, eðer sürücülerle ilgili bir sorun olursa, zaten sistem genelde kullanýlmaz durumda olur.

Ýnsanlarýn "stabilite" sorunu olarak gördükleri sorunlarýn hemen hemen hepsi yazýlým-iþletim sistemi arasýndaki iliþki kaynaklýdýr. Modern iþletim sistemlerinde yazýlýmlar donanýmla direk iliþki kurmazlar. Aralarýnda iþletim sisteminin saðladýðý katmanlar vardýr. O katmanlar donaným ile(ki demin bahsettiðim gibi takip edilen beirli standartlar içindeler hepsi yani PC dünyasýndaki bu çeþitlilik düþündüðün kadar büyük bir sorun deðil) iletiþim saðlarlar. Normal bir kullanýcý bilgisayarýna programý çöktüðü zaman küfür eder ve bu durum çok çok nadir donaným kaynaklý olur. Donaným kaynaklý ise zaten sistem genel manada kullanýlmaz haldedir ve sorunun kaynaðý anlaþýlýr.

Bu yüzden demin dediðim gibi, macos un stabilliði tam bir þehir efsanesinden ibarettir. Apple karþýtý bri insan deðilim. Windows destekleyicisi de deðilim, zamanýmýn büyük kýsmýný Linux altýnda geçiriyorum fakat bu iþin içinde aktif oalrak bulunan biri oalrak söylüyorum ki bu macler stabil pcler deðil olayý tamamen bir efsaneden ibaret. Aksine ben sahne durumlarýnda çöken, bir os update ile kullanýlmaz hale gelen programlarý ortada býrakan sistem olarak sadece macos u gördüm.

Öte yandan donanýmýn çeþitliliðinin avantajýný da unutmamak gerekir. Piyasada yazýlým ve donaným saðlamlýðýyla ün yapmýþ firmalarýn donanýmlarý tutunabiliyor ve bunlar kullanýcýlar tarafýndan tercih edilebiliyor. Yani donaným konusundab ir rekabet sözkonusu.

Bir de Intel macbookun bilmem kaçýncý sorunu yüzünden kaçýncý revizyonunun satýldýðýna gel istersen bakalým...
Sabit donanýmýn avantajý olduðu kadar dezavantajý da var.

Körü körüne bir sistemin desteksiz savunulmasýný doðru bulmuyorum özür dilerim. Bence olayý microsoft/apple sempatizanlýðýnýn dýþýnda objektif olarak gerçek dünyadan örnekler ile rahatça açýklayabiliriz.

Sonuç olarak stabilite sorunlarýnýn hemen her zaman yazýlým kaynaklý olduðunu ve donaným-sürücü kaynaklý olanlarýnýn "çok nadir" görüldüðünü söylüyorum. Apple'ýn kendi donanýmýný tek olarak üretmesinin sonucu olarak kendi içinde herhangi bir rekabet sonucu oluþamamýþ olgunluðunun bir çok donaným revizyonuna gidilmesine mecbur býrakmasý da ekstra bir kötülük. Bu yüzden "macos stabildir windows nedir öyle peh peh çok kötü" duruþunu þehir efsanelerini kulaktan kulaða dolaþtýrýlmasý olarak görüyorum.

Öte yandan macbooklar(ilk çýkan 2 nesil sorunlu modelleri deðil) gayet saðlam kasalarý ve güzel görünüþleri ile cezbedici ve ilham vericiler.
Fakat türkiyede tamamen overpriced satýlýyorlar, Türkiyeden bir Macbook almak tamamen çýlgýnlýk.

Sebo, Eðer PC düþünüyorsan ve istanbulda isen kadýköy Focus bilgisayarý tavsiye ederim bu arada. Performans odaklý laptoplarý ile ünlüler, bir tanesini ben kullanýyorum(macos u benchmarklara göre eþlenik bir macbooktan 1.5 kattan daha hýzlý çalýþýrýyor :twisted: fakat macos kullanmýyorum) ve onlarca kiþinin almasýna bir þekilde önayak oldum. Gözüm kapalý tavsiye edebilirim.

Kolay gelsin.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Grego, stabilite ve sabit donanım+sürücü ilişkisi hakkında söylediğin şey doğru fakat önemli bir şeyi gözden kaçırıyorsun.

Bilgisayarların stabilite sorunlarının çok çok ufak bir bölümü sürücü sorunları yüzünden meydana gelmektedir. Donanımlar kendi aralarında çok çılgınca farkeden donanımlar değil zaten, yani sabit donanıma yazılan işletim sistemi daha stabildir savın tamamen desteksiz kalıyor burada. Bugün alakasız donanımlı bir pcnin bile macos u çalıştırabilmesi, sürücüler arasında o kadar büyük fark olmadığı ve herkesin belirli standartları aşağı yukarı takip ettiğini göstermektedir.

Ve dediğim gibi, eğer sürücülerle ilgili bir sorun olursa, zaten sistem genelde kullanılmaz durumda olur.

İnsanların "stabilite" sorunu olarak gördükleri sorunların hemen hemen hepsi yazılım-işletim sistemi arasındaki ilişki kaynaklıdır. Modern işletim sistemlerinde yazılımlar donanımla direk ilişki kurmazlar. Aralarında işletim sisteminin sağladığı katmanlar vardır. O katmanlar donanım ile(ki demin bahsettiğim gibi takip edilen beirli standartlar içindeler hepsi yani PC dünyasındaki bu çeşitlilik düşündüğün kadar büyük bir sorun değil) iletişim sağlarlar. Normal bir kullanıcı bilgisayarına programı çöktüğü zaman küfür eder ve bu durum çok çok nadir donanım kaynaklı olur. Donanım kaynaklı ise zaten sistem genel manada kullanılmaz haldedir ve sorunun kaynağı anlaşılır.

Bu yüzden demin dediğim gibi, macos un stabilliği tam bir şehir efsanesinden ibarettir. Apple karşıtı bri insan değilim. Windows destekleyicisi de değilim, zamanımın büyük kısmını Linux altında geçiriyorum fakat bu işin içinde aktif oalrak bulunan biri oalrak söylüyorum ki bu macler stabil pcler değil olayı tamamen bir efsaneden ibaret. Aksine ben sahne durumlarında çöken, bir os update ile kullanılmaz hale gelen programları ortada bırakan sistem olarak sadece macos u gördüm.

Öte yandan donanımın çeşitliliğinin avantajını da unutmamak gerekir. Piyasada yazılım ve donanım sağlamlığıyla ün yapmış firmaların donanımları tutunabiliyor ve bunlar kullanıcılar tarafından tercih edilebiliyor. Yani donanım konusundab ir rekabet sözkonusu.

Bir de Intel macbookun bilmem kaçıncı sorunu yüzünden kaçıncı revizyonunun satıldığına gel istersen bakalım...
Sabit donanımın avantajı olduğu kadar dezavantajı da var.

Körü körüne bir sistemin desteksiz savunulmasını doğru bulmuyorum özür dilerim. Bence olayı microsoft/apple sempatizanlığının dışında objektif olarak gerçek dünyadan örnekler ile rahatça açıklayabiliriz.

Sonuç olarak stabilite sorunlarının hemen her zaman yazılım kaynaklı olduğunu ve donanım-sürücü kaynaklı olanlarının "çok nadir" görüldüğünü söylüyorum. Apple'ın kendi donanımını tek olarak üretmesinin sonucu olarak kendi içinde herhangi bir rekabet sonucu oluşamamış olgunluğunun bir çok donanım revizyonuna gidilmesine mecbur bırakması da ekstra bir kötülük. Bu yüzden "macos stabildir windows nedir öyle peh peh çok kötü" duruşunu şehir efsanelerini kulaktan kulağa dolaştırılması olarak görüyorum.

Öte yandan macbooklar(ilk çıkan 2 nesil sorunlu modelleri değil) gayet sağlam kasaları ve güzel görünüşleri ile cezbedici ve ilham vericiler.
Fakat türkiyede tamamen overpriced satılıyorlar, Türkiyeden bir Macbook almak tamamen çılgınlık.

Sebo, Eğer PC düşünüyorsan ve istanbulda isen kadıköy Focus bilgisayarı tavsiye ederim bu arada. Performans odaklı laptopları ile ünlüler, bir tanesini ben kullanıyorum(macos u benchmarklara göre eşlenik bir macbooktan 1.5 kattan daha hızlı çalışırıyor :twisted: fakat macos kullanmıyorum) ve onlarca kişinin almasına bir şekilde önayak oldum. Gözüm kapalı tavsiye edebilirim.

Kolay gelsin.

Batuhan, yazdıklarını okuyana kadar, uzunca süredir yapmak istediğim şey, pc'den kurtulup, macintosh kullanmaktı. Ve sadece efsane dediğin nedenlerden dolayı. Tecrübelerin ve yazdıkların düşündürücü. Teşekkür ederiz.

Aman ha yanlýþ anlaþýlmasýn Macler kötüdür falan demek istemiyorum kesinlikle. Sadece mac alan biri tospembe, aksýrmayan týksýrmayan bir yazýlým çalýþma ortamý ummasýn kendisine demek istiyorum. Düzgün bir PC konfigürasyonunda ne kadar sorununuz olursa(ki olur ara ara), Macintoshta da o kadar sorununuz olur. Macintoshta ekstra olarak iþletim sistemi updateleri özellikle audio kullanýcýlarý için bir kabus niteliði taþýr zira 5-6 yazýlým kullanýyorsanýz muhakkak en az biri hýyarlýk çýkarýr fakat updatelere hemen sarýlmaz ve biraz ortalýðýn yatýþmasýný beklerseniz(ki bu microsoft dünyasýnda da böyledir) daha güvende olursunuz.

Ayrýca mesela PC dünyasýnda bir yazýlým çýktýðý zaman "hemen geçmeyin biraz oturmasýný bekleyin" durumu, Apple dünyasýnda donaným için geçerli olmaktadýr. Özellikle Intel Macbooklar ilk piyasaya sürüldüklerinden beri kimi fabrikasyon ve dizayn problemleri yüzünden revizyonlardan geçmek zorudna kaldýlar. Bu sorunlar(ki en önemlisi soðutma sistemi ile ilgiliydi) sýradan bri desktop kullanýcýsýna çok batmayabilir fakat bu aletlerle sahneye çýkan veya zamana dayalý kritik iþler yapan kiþiler fazlasýyla can sýkýcý olmakta. Bu yüzden Apple tarafýndan yeni piyasaya çýkarýlmýþ bir aparata hemen sarýlmayýn!

Tekrarlýyorum, bu durum Apple dünyasýna has bir þey deðil, benzer sorunlar sýradan PClerde de mevcut. Vurgulamak sitediðim þey, o görsel dizayn harikasý aleti aldýðýnýz zaman Dünyanýn o þehir efsanesinde olduðu gibi tozpembe olmadýðý.

Selamlar

Aslında sırf audio çalışabilmek için birkaç linux sürümü var. Onları deneyeniniz var mı ? Sanki Linux hepsini dövecek gibi ...

Ben Linux ile sahneye bile çýkýyorum. :lol:

Ama workflow herkese uymayabilir, desktop iþletim sistemi olarak herkese uyacak kývama geldi Linux. Fakat audio iþleri için malesef hala ortalama üstü bilgi seviyesinde kullanýcýlara hitap edebilmekte.

@Batuhan_Bozkurt

Batuhan abi öncelikle görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.Bir çok şeyin aklımda şekillenmesini sağladı.En azından sokağa atılacak param olursa ilerde onu bir MacBook Pro'ya harcamam Türkiye'de :D

Performans odaklı notebook olayına gelince,eğer piyasaya hakim notebooklardan bahsediyorsak özellikle Asus ve Dell çok güzel modeller çıkarmışlar 2500-5000$ arasında fiyatları varmış :shock: Bir de Monster adında fason üretilen sadece Pc Gamer'lar için yapılmış konfigrasyonlara sahip notebooklar var.Fakat çok kalitesiz olduğunu zannediyorum,çünkü uzakdoğuda fason üretiliyormuş ve kısa sürede ölü piksel veriyormuş lcd'de.Hp'ye gelince pc konfigrasyonları pek tatmin etmedi beni aynı paraya Asus'larda daha güzel bileşenleri olan bilgisayarlar var.

Fakat olay şudur ki Toshiba meselesi aklımı karıştırdı.Bir zamanlar dağıtılan öğretmen notebookları çok iç açıcı değildi öyle
duymuştum,ama sonrasıda çıkarılan Core Duo sistemleri baya satılıyor piyasada,memnun olmayanını görmedim pek.Ama arkadaşların yazdıkları tecrübeler insanın aklını çeldirmiyor değil.
Arkadaşlardan deneyimlerini paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum,gerçekten sağolun ;) Yeni görüşleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri