Bende LG var, bundan önce de Philips vardı.
Eğer bilgisayardan görüntü göndereceksen, mutlaka üzerinde vga girişi olan bir tv al. O svideo girişi, düşük bir çözünürlükte oldukça kalitesiz bir sonuç veriyor. HDMI çıkışlı görüntü kartları dolaşıyor ortalıkta, ben denemedim, ama sanırım o çıkış daha da iyi bir sonuç verecektir. Eğer imkanın varsa alırken, pc görüntüsünü ekrana gönderip dene. Bir televizyonun çözünürlüğü 1366x768 iken, bilgisayardan gelen görüntüyü 1024x768'den yukarı görüntüleyemeyebiliyor. Teknosa bu konuda bana hiç sorun çıkarmadı, hatta evime teslim edilen bir televizyonda istediğim özelliğin olmadığı ortaya çıkınca hiçbir sorun çıkartmadan hemen farklı bir televizyon ile değişim de yaptılar. Tavsiye edebilirim.
Gelelim işin film izleme kısmına. Philips'in görüntü düzeltme motoru bana göre LG'den daha iyi. Benim kullandığım Philips'de PixelPlus vardı, şimdi sanırım PixelPlus 2-3 çıkmış durumda. Eminim daha da iyidir. Bu LG daha kötü demek değil. Bende şu an karşımda açık olan LG televizyonda XD Engine (LG'nin görüntü düzeltme motoru) kapalı. Buna rağmen görüntü, bundan önceki Philips'den iyi. Bunda elbette bu televizyonun kontrast değerinin ve tazeleme hızının çok daha yüksek olmasının etkisi de var.
Ben LCD alırken, Sony televizyonları listeme hiç almadım. Ama şimdi 100 hz'lik yeni bir seri çıkarttılar sanırım. Belki dikkate değer ürünleri vardır. Benim için LCD televizyon alışveriş listesindeki marka sıralaması LG, Philips, Samsung biçiminde...
Bir LCD televizyon aldığında, mutlaka şebekedeki ani dalgalanmalara karşı koruma sağlayan prizlerden de edinmeni öneriyorum.
Son olarak... O kadar çok seçenek ve o kadar çok kampanya oluyor ki. Bir şeyi beğen, gözünü karart ve al. Öbür türlü iş çok uzayabilir.
Kolay gelsin.