[Eski] LE 001 / 002 / MBox

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Atalay

Yeni üye
001 Modeli artık üretimden kalktı ve yerini en küçüğü olan MBox ve yeni görünümlü ve biraz daha geliştirilmiş kardeşi 002 ye bıraktı. Temelde aynı prensip ve yapıda olan bu iki yeni "kardeş"e ek olarak, aynı kategoride bulunduğu için 001 sahipleri de bu bölümden faydalanabilir. Sistem hakkında detaylı bilgi için şimdilik :

www.digidesign.com dan "Product" bölümündeki "LE System" arşivine gidiniz.

NOT: Bu başlık, "Digidesign" firması ve ve "Protools" sistemleri için bir satış noktası veya promosyon ögesi değildir. Bu başlık, resmi olmayan ve kişisel bilgi paylaşımı amaçlı bir tartışma ortamıdır.

Merhabalar Atalay, bu Charles dye'ın sitesinde önerdigi plugin ler "duy dad tape,duy,line6" Protools le sistemler ile çalışabiliyor mu acaba bir bilgin var mı?

Zeos, Charles Dye'ın kullandığı herşey Pro Tools ile çalışır, adam Pro Tools tutkunu birisi, hatta ha bire Digidesign reklâmlarına çıkar. Bir ara Digidesign adama parasını verip bütün dünyayı dolaştırıp Pro Tools seminerleri bile verdirtmişti.

Zaten bu makaleleri de dünya turundan dönüşünde yazmıştı. Kendi sitesi http://www.charlesdye.com 'da Favorite Plugins bölümüne gidersen adamın en sevdiği pluginlerin listesi orada var.

digidesign'ın sitesinden her türlü ince detaylı bilgileri netdergisi olan Digizine den alabilir ve yine merak ettikleriniz için buraya gelebilirsiniz. Tabi herkez ingilizce bilmek zorunda değil. Charles abinin! verdiği bilgiler içeren başlıkları zaten orada da mevcuttur ve bu tarz konularla ilgilenenlere iyi bir başlangıç olur.

Peki bu digidesign pluginleri, başka programlarda kullanabiliyormuyuz?
Yada diger programlardaki pluginleri, Protools'da kullanabiliyormuyuz?

Hemen her plug-in i protools'da kullanabilirsin. Zaten plug-in üzerinde RTAS ve VST gördün mü tamamdır. Digidesign plug-inleri de aynı şekilde ama onlar her plug-in için ayrı ayrı hangi programlarda kullanılır vb. belirtiyorlar. Protools ailesi genişledi ve birkaç boy (fiyat ve işlem gücü) üretiyorlar ve sistemlerine göre de plug-inler üretiyorlar. Her protools plug-in i de her boy protools'a uymuyor.

okulda sürekli pro tools ct 24 kullandım.. süper kayıt imkanı harika bir consol... digidesign piyasayı yarmış bir firma... bu arada pro tools'un ct 24 ile ilgili detaylı açıklamalı, kendi web sitesinden başka web sitesi var mı?

Google'a çıkıp "Digidesign Control 24" yazarsan yığınla bilgi veren siteye ulaşırsın, ancak çoğunun söyleyecekleri aşağı yukarı aynı olur. Eğer kullanıcı görüşleri okumak istiyorsan Digi User Conference forumlarına bak.

Aslında şu ortalığı bir toplarlayayım, ilk fırsatta benim Digi 002/PTLE 6.4 ve Command¦8 setup'ımın bir gözlem raporunu sunacağım, elimden geldiğince detaylı olarak.

Atalay, sendeki sistemi bir anlatsana? Neler var? Nasıl kullanıyorsun?

Anlatayım abicim:

Hardware:
2.4 GHz P4, 1500 Mb Ram, toplam 240 GB HD, çift monitorlü matrox 550 ekran kartı, Yamaha F1 CDRW, Philips DVDRW, Creative ve LG CDrom.

Protools 001 standart paket digirack extrası da var.

Korg Triton Pro

Software:

Digirack

Waves Gold Bundle

Ik multimedia Amplitube

Antares Auto Tune 3

Fruity loops 4 galiba (kullanmıyorum pek)

Reason 2.5

Project 5

24 kanal mikser (markasını unuttum) sadece stüdyodan PC ye kayıt alırken arabirim olarak.

Ayrıca 2.0 GHz 512 ram li P4 PC (MIDI için gerekirse diye extra durumlar için) Korg'a bağlı MIDI ve oradan Protools'a Thru MIDI bağlantı halinde bekliyor.

Dye gibi ben de herşeyi PC den yapmayı seviyorum. Amplitube'e çok alıştım ve istediğim gitar tonlarını alabiliyorum.

Merak edilen varsa anlatayım olabildiğince arkadaşlar.

Vallahi hatırlamıyorum. İki gündür işe gitmedim başka büyük bir işe giriyorum ortaklı mortaklı ailece çok çok güvendiğimiz ve başka işleri çok iyi büyütmüş biriyle... Ama sanırım Mackie'ydi, hatta aynı muhabbet daha önce de dönmüştü hatırlıyorum. Pek mikseri kullanmıyorum. Nedense konserler dışında hiç dokunmam ona. herşey PCden. sen de önceki forumda yazmıştın seninkini de merak ettim şimdi. Biraz daha afilli birşeydi, anlatsana.

Geri