[Eski] Lexicon Omega problemi [Çözüldü]

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

faruk

Yeni üye
Sam Ash'te indirimde olduðun için (gerçi bu kýsmý sorumu yantýlamýþ kadar oldu ama) Lexicon'un Omega Desktop ses kartýný almýþtým. Windows XP (SP2) ile kullanýyorum ne zamandýr. Geldiði günden beridir, bu kartýn bir sorunu var. Birden bire hafýzasýný kaybedercesine kapanýyor açýldýðýnda da kim olduðunu hatýrlamama sorunu yaþýyorum. Windows bana "abi bi alet bulduk ama nedir biz de anlayamadýk" dercesine sadece "Found New Hardware" diyor ve altýnda sadece USB'den baðlý bir þey gibi bir ibare çýkýyor.

Bu antika aletten benden baþka kimde vardýr bilmiyorum ama external ses kartlarý ile ilgili bu tarz genel bir problem varsa, çözümü nedir?

Hayýr yoktur, ilk defa duyuyorum, omega diye ses kartý mý olur? diyorsanýz Konnect serisini tavsiye edermisiniz? Gitar, Bass ve Vokal kaydý için kullanacaðým.

243944.jpg

Faruk selam,
Bence sorun temassızlık gibi geldi. Sanki kartın USB bağlantısında bir temassızlık olduğu için, kartı bir ara tanımayıp sonra temas edince kartı yeniden tanıyormuş gibi düşündüm. Bilmediğimden soruyorum: başka bir USB kablosuyla denedin mi hiç?

Ah o kadar saçmaymýþ ki;

Burada buldum. Ses kartýnýn fabrika çýkýþlý halinde ön paneli orta bölüme baðlayan kablolar transistörlerin üzerinen geçiyormuþ. Aletin içini açýp kablolarýn yerlerini deðiþtirdim sadece....

Bunu da þöyle keþfetmiþler; adamýn biri üst kapaðý açýk kullanmaya baþlamýþ çok sýk karþýlaþýlan sorunmuþ bu...

Yardýmlarýnýz için teþekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri