[Eski] logic 9 mu nuendo 5 mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

electrojan

Yeni üye
merhabalar,yıllardır cubase kullanıyorum ve inanılmaz alıştım bu programa,'leb' derken çorumu bitirmiş olabiliyorum temiz bir şekilde,fakat bir logic furyasıdır almış gidiyor başını,bende kendime 'acaba bu programa(logic'e) alışsam daha iyi bir sound ve düzenleme çıkartabilirmiyim? 'sorusunu soruyorum,sound kafadadır sonuçta,nuendo da çok iyi soundlar çıkartmış fakat logic e geçtiğinde o eski soundlarını duyamadığım insanlar tanıyorum,tasadüf de olabilir belki de ..ama bu da istemeden düşündürüyor insanı..logic de görüntü çok güzel pazarlıyor kendini gibi de geldi..klip gibi,güzel bir kliple sound u daha güzel duyurmak gibi..

Logic ile Nuendo'yu karşılaştırmak yanlış olur.

Logic ile Cubase'i karşılaştırmak mümkündür.

Ben "alıştığın programdan şaşma" derim ama, Mac bilgisayar almayı düşünüyorsanız Logic'in orta sürümü pahalı bir şey değil, "alın deneyin" diye eklerim. Alışamazsanız (ki alışmak bence sorun değil) nasıl olsa Cubase Mac'te de çalışıyor, kaybettiğiniz bir şey olmaz.

bir mac makina aldım(8 çekirdek6 gb rem vs..)logic 9 kurulu ,birde cubase 5 im var,arada açıp karıştırıyorum logic i,zaman kayıbımı oluyor ama düşünüyorum,eğer kayıt kaliteleri aynıysa zaman kaybı,plug'inleri cubase 5'ten daha iyi ,fakat reverbleri comp limiter vs. yi işin mühendisine bırakmak daha mantıklı zaten :)bana sadece aranje yapıcak program lazım çünkü,.

Hem Logic hem de Cubase muzik üreticileri tarafından yoğunlukla kullanılan programlardır.

Bu iki programda kayıt ve mix de en güzel şekilde yapılır ancak profesyoneller için daha çok kreativite, müzik üretimi yönü daha ağır bastığı söylenir. Mesela midi kayıt/aranje vs. üretimlerini Logic'te yapıp audio edit ve mix'ini ProTools'da yaptığını ifade eden yurtiçi/yurtdışından ünlü prodüktörler/aranjörler mevcuttur. Aynı şey Cubase için de geçerli.

Her iki program da aslında bilgisayarlar çok kanallı audio kayıt yapmaya başlamadan önceden beri mevcut. Isim/versiyon numarası değiştirse de mantık çok değişmiyor. Dolayısı ile kreativite/midi üretim için bu programlarla başlayan jenerasyon aynen devam ediyor. Bunların yanısıra endüstri standartı olan ProTools işin audio tarafı için devreye giriyor veya projeler Cubase veya Logic'te başlanıldığı gibi devam edip bitiriliyor...

Her iki programıda öğrenmen zaman kaybı olmaz.Stok audio pluginleri birbirine kalite olarak benzer. Belki reverb ve soft synth/sampler açılarından Logic bir miktar önde diyebiliriz. Madem elinde Logic var, iyice kurcala,kafana yatarsa devam et. Eğer sana ters gelirse Cubase alternatifin her zaman mevcut....

kurcaladım baya,dediğiniz gibi plug inler cubase 5 i döver,ama edit kesinlikle cubase de daha iyi,logic elinden geleni yapmış sıkıntı çekelim diye :)

Logic'in kendi mantığına alışma meselesi... :D

Yıllardır Cubase kullanıyorum, çok alıştım diyorsun, Cubase şu an sana bu nedenle daha mantıklı geliyor olabilir. :wink:

Ben ProTools'dan Logic'e geçerken alışma süresi çok daha kısa olmuştu çünkü eski Logic versiyonlarına(emagic zamanından) aşinalığım vardı. Ama yine de tuhaf gelen şeyler olmuştu, şimdi normal geliyor mesela...

Cubase de bana çok ters geliyor ama sen gayet memnunsun.. Onun gibi birşey... :D :D
Hangisi ile zaman geçirirsen o daha mantıklı geliyor bir süre sonra.

"Daha mantıklı gelecek/geliyor" değil de, "alışırsın" ya da "alışmak mümkün" diyelim.

Her şeyi aynı pencere içinde halletmek, benim çalışma mantığıma aykırı bir durum.

Bunun yanında Cubase/Nuendo'nun "pencereleme" sistemini sevmeyecek olanları da anlıyorum tabii.

Bu ne tam anlamıyla "zevk" ne de "alışkanlık" meselesi bence. Ben Logic'le çalışmayı sevmiyorum. Protools'a öyle bir antipatim yok. Belki arayüzün etkisi o... çünkü Logic ile Protools'un çalışmak için sunduğu ortamın mantığı aşağı-yukarı aynı.

Evet PT 8 ile Logic 9 birbirinden özellikleri araklayarak epey benzer hale geldiler. Logic PT''nin audio edit özelliklerini aşırırken, PT da Logic'in midi kısmını kopyaladı... Tabi temelde farklılıklar halen devam ediyor ama PT 11 ile Logic 13'un aynı DNA'ya sahip olacağı konusunda şüphelerim var. :lol: :lol:

System Preferences ı bulamadım ben :( preferences var sadece onun içinde de accounts çıkmadı :( başka biyere mi bakıyorum acaba :) bidaha bakim

Dock'ta değilse Finder'da "System Preferences" diye aratırsan orada ilk seçenek olarak çıkar.

Zaten "Accounts" olarak aratırsan da bulursun Finder üzerinden. İşletim sistemin Türkçe ise belki ismi başkadır, bilemiyorum.

bu arada dakka bir gol bir :) ; import yapıcam logic de fakat cubase deki gibi sample ın ortasını sonunu dinliyememekle kalmayıp loop seçerken loopluyarak dinleyemiyorum :) saçmalık :)

bir sorum daha olacak,yeter dediğiniz yerde durabilirim valla, :) bitecek gibi değil çünkü ,loop çalarken 4. ve 8. mezur arası dönüyor diyelim sürekli,ama sayfa da takip ediyor bu olayı,onu nasıl durdururuz loopladığımız yer sürekli çalarken,anlatabildimmi ki,ben de anlamadım çünkü anlatırken :twisted:

İlk önce bu forumda anahtar kelimelerle arama yaptığından emin ol.
Çünkü sordukların, başlangıç seviyesi kişilerin sıkça sorabileceği tipte sorular.

Daha sonra, son iki mesajını bir araya getirip yeni bir başlık aç, "Logic acemisinden iki soru" de, oradan devam et.
Bu başlığın konusu gördüğün gibi: "logic 9 mu nuendo 5 mi?".
Alâkasız başlıklardan bu şekilde devam etmen senin yararına değil.

selam,
ben esaslı bir programa geçmek istiyorum artık ve bunun için de logic i düşünüyorum.
Logic sadece MAc bilgisayarlarda mı çalışıyor? Windows ta çalışmyor mu?

Geri