[Eski] Logic acemisinden soru

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kurdum fakat yine birşey anlamadım :( kurdunmu kaan sen daha önce bu programı hiç?bir de demo sanırım bu mac için kırılmışı var mı acaba ?

Electrojan

Soundflower.app'e 2 kere tıkla. Sağ üst köşede saatin yanında, çiçek sembolü belirecek.

Sembolun üstüne 1 kere tıkla. Bir menü açılacak. İlk olarak Soundflower 2channel bölümünden 'Built in Audio' seçeneğini seç.

Sonra Audio Setup'a tıkla.

Audio Midi Setup'tan standart Output olarak Soundflower'i seç.

Logic'te Core Audio ayarlarından Soundflower seç! Bu kadar.

Üstelik Freeware bedava.

Birdahada bu forumda kırık yazılım varmı diye sorma!

Birde forum kurallarını oku lütfen!

çiçeğe tıkladığım da çıkan seçenekler ;
built-in output
built-in line output
built-in digital output

dediğin seçeneyi göremedim abi,
bir de cubase e kayıt edeceksek nasıl yapıcaz logic için değil de,

Bide resimli deneyelim istersen?

1)

2)

3)

Bu resimlerde gördüğün şekilde yap. Bende çalışıyor. ( OS X 10.5.8 PPC G5 )

Mac'te ekran fotosu almak için: command-shift-3

dünden beri kurcalıyorum ama yapamadım,bu gece de kurcalim bir yarım saat 45 dk. eğer yine de yapamazsam döneceğim :) bu arada 'dönücem' denilebiliyormu:) tırsarak yazıyorum ben uyarı alıcam diye,alıcağımmı demeliydim yada,uyarın lütfen :)

Olmaması ilginç.

Herşeyi resimlerde gördüğün gibi yapıyorsun değilmi?

Bana aynı karelerin sendeki halinin fotolarını yollarsan belki çözümü bulabiliriz.

Resimleri almak için:

command-shift-3 (bende desktopa atıyor resimleri. Foruma postalamk için 'xxx.png ye tıkla açılan yerden tools menüsünden küçült.)

Bide hangi model ve OS kullandığını belirtirsen iyi olur.

Ben almanca OS X kullandığımdan menü isimlrinin ingilizcecesini bilemediğim oluyor. O yüzden foto ekledim.

System Version: Mac OS X 10.6 (10A432)
Kernel Version: Darwin 10.0.0
Boot Volume: Macintosh HD
Boot Mode: Normal
Computer Name: Pro
User Name: Pro (pro)
Secure Virtual Memory: Not Enabled
64-bit Kernel and Extensions: No
Time since boot: 19 minutes

resim büyük diyor,nasıl küçültebilirim?ben de hiç birşey bilmiyormuşum:(

Bide ben Soundflower 1.4.4 kullanıyorum. Yani OS X 10.5.x ve 10.4.x için olanını.

Senin Soundflower 1.5.1'i kullanman gerekiyor.

Acaba yanlışınımı indirdin?

Sağ üstteki çiçek sembolüne tıkla açılan pencerede 'About soundflower' yazan yere tıkla, orda yazar hangisi olduğu.

Buda 1.5.1' indirmek için olan adres:

http://mac-free.com/dl2.php?id=792

Eğer yanlışını yüklemişsen önce 1.4.1'i sil. Bunu yapabilmek için 1.4.1 ile indirdiğin 'uninstall Soundflower.scpt' kullan.

Ekran foto almadan önce ctrl tuşuna basarak ve farenin orta düğmesini oynatarak zoom yaparsan iyi olur.

Ne yazıkkı okuyamıyorum.

Bide sürümü bendede aynı imiş!!! Soundflower içinde Soundflowerbed diye bi yazılım daha var onun sürüm numarası imiş.

Soundflower sürümünü öğrenmek için:

applications/soundflower/soundflowerbedREADME.rtf i açıyorsun altlarda biryerde history yazan yerde.

Bu arada soundflower mac içinde sesi istediğin yere yollamak için.

soundflowerbed ise herhangi bi sesi, seskartına yollamak için.

electrojan,
Kaan görsel asmadan önce zoom yapmanı istemiş senden, ben de sana ekran görüntüsü asarken izleyebileceğin diğer kısayolu anlatayım:
Elma ve shift tuşuna basarken 4'e bas, ekrandaki cursor "+" sembolüne dönüşecek. Fare/trackpad ile ekranda menülerin ya da mesajların göründüğü önemli yerleri seçip, buraya o ekran görüntülerini asarsan iyi olur.

Önceki görselleri yaratmak için ne yaptın bilinmez ama, onlardan bir şey anlaşılmıyor.

Merhaba

bu kısayolu bilmiyordum.
Teşekkür ederim ilterocktive.

Electrojan Logic'te açtığın kanalın R(ecord) düğmesine tıklıyorsun dimi? Kırmızı renk olucak R(ecord) tuşu.

Geri