[Eski] Logic için Mac'i optimize etmek?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

shewchat

Yeni üye
Herkese merhabalar.

2Ghz Core 2 Duo, 1 Gb Ram MacBook sahibiyim. Mac'a geçme sebebim Logic'e başlamaktı ve 3 gün önce Logic Pro 8 sahibi oldum sonunda. :) Çok uzun süredir iyi derecede bir cubase kullanıcısıyım, bir anda Mac ve Logic platformuna geçmenin beton etkisi yaratacağını düşünsemde pekte öyle olmadı Allah'tan :)

Daha önceleri araştırmıştım, bu makineyle Logic'e çok fazla abanmadan rahatlıkla çalışacağımı öğrendim. Fakat Logic'teki bazı presetlerde (özellikle piyanolar) play yapmadan çalarken bile CPU tavan yapıyor. Tamam, hazır efektlerle açılıyor fakat 1 kanal piyano bile çalınamaması normal midir?

Geçenlerde wireless'i kapatıp denedim, bir miktar iyileşme oldu gibi. Bu olay da aklıma Mac'i müzik için optimize etmemiz gerekir mi sorusunu getirdi ve sordum... :)

Logic'çi arkadaşlar daha iyisini bilir ama Mac'i optimize etmek diye bir şey yok.
O zaten optimum. :twisted:
Şaka bir yana unutma ki dock'ta yer alan ve aktif olan programlar da RAM'den yer.
O yüzden apple+tab tuşuna basarak hangi programların aktif olduğunu görüp bunları kapatman gerekebilir.

Onyx kullanın...çok işe yarıyor...
http://www.titanium.free.fr/pgs2/english/download.html

Bu arada hayırlı olsun Mahcem...Seni apple cı yaptıktan sonra ,Bill Gates i yapmak cocuk oyuncağı....:)

Bu arada yogunda olsa bir piano presetinin cpu yu tavana vurdurması imkansız o makinada...Eger yeni aldığın bir makina ise ve henüz yoğun olarak kullanmaya başlamadıysan, imkanın varken temiz bir format ve yeni kurulum yapmanı öneririm,hatanın nerede olduğunu aramak yerine...10.4.11 ve LG 8.02 sorunsuz calışıyor benim makinalarda..

Allah Allah... :roll:

Abi mesela piyanoların içindeki Yamaha Pop Piano'yu seçiyorum. Biraz yoğum çalayım, hele ki sustain kullanırsam aynen tavanda CPU. Çok mu hızlı çalıyorum acep? :)

Birşey dikkatimi çekti, CPU göstergesi 2 adet ince çizgiden oluşuyor, Benim bahsettiğim tavana vuran alttaki. Üsttekinde tık yok, arada bir ufak bi kımıldıyor ama varla yok arası.

Digi003 ile kullanıyorum Logic'i. En son driver yüklü (7.4). Buffer 256'da.

Sizden ricam MacBook 2.0 Core 2 Duo, 1 gb ram yada buna yakın makinesi olanlar, size durum bildirir misiniz? Cpu oynamıyor bile demeyin, düşüp bayılırım. :)

Logic'te işlemci çekirdeklerini etkin kullanamama problemi var.
Cpu göstergesi kimi zaman bir çekirdek için overload olabilir.(diğerlerini kullanmadığı için)

Kullanıcılar genellikle projeye ilk başladıklarında 5-10 dk. bu problemi gözlemliyorlar, daha sonra her nasılsa Logic çekirdeklerdeki yükü dengeliyor ve normale dönüyor. Daha sonra aynı proje açılıp kapandığında tekrarlamıyor. Yani sadece ilk 5-10 dk.

Bende de nadiren oluyor, fakat çok yoğun değil...Bu nedenle dert etmedim. (MacPro 2.00 quad)

Evet, normal şartlarda Native Akustik Piyano'nun Steinway'i bile cpu'yu pek yerinden oynatamıyor ... :lol:

10.5 ile sorunu aştığını söyleyenler var, ben 10.4.11'deyim. Fakat 10.5'e geçtiği halde hala sorunu devam edenler var. 8.02 update'i de sorunu çözmemiş olabiliyor. Bu şekilde kafayı yiyen kullanıcıların mesajları mevcut forumda....

Apple'dan konu ile ilgili müspet menfi bir açıklama gelmemiş....

Dashboard vs. tüm gerekli işlemleri yaptıktan sonra da devam ediyor...

Bunun için bir Apple Script de yazmışlar, kimisinde işe yarıyor.Kimisinde pek faydası olmamış....

Bu bir bug diyorlar.

Logic Pro Help forumunu biraz araştır, birçok yazı göreceksin.
e... Yine aynı sitede önerilmişti...

Ben koydum, çok da programlamadan anlamıyorum ama bir zararı yoktur herhalde... İstersen araştır....

You can do this automatically by opening the Script Editor in the /Applications/AppleScript/ folder and pasting in the following:

tell application "Logic Pro"
run
end tell
set the_lines to paragraphs of (do shell script "ps -U $USER")
set the_app to "Logic Pro"
set the_line to ""
repeat with this_line in the_lines
if this_line contains the_app then
set the_line to this_line
end if
end repeat
if the_line is "" then return
set the_pid to word 1 of the_line
do shell script "renice -20 " & the_pid password "yourpasswordhere" with administrator privileges

Provide your administrator password in the last line, and save the script as an application in a location easy to access. Open it whenever you want to open Final Cut Pro (Logic Pro). More information about the command, including the purpose of the -20, is available in this article.

http://developer.apple.com/documentatio ... ice.8.html

yavuzy, ilgin için çok teşekkür ederim. Sıfırdan sistem kurdum (10.4.11), tamamı ile güncel. Script hariç herşeyi denedim zaten, yok yine yapıyor. Piyano çalamıyorum yahu... Birde Leopard'ı denemek gerek galiba.

Hee... Birde unutmadan;
Corsair 667 mhz 4 gb ram (ama 3 görüyor) ve 7200rpm 200gb HDD aldım. Ama nafile... :(

Shewchat,

Script'i de dene bence, ram veya hd ile alakalı değil bu sorun.

Direkt Logic'ten kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum...
Leopard denemek de ikinci olasılık...

Yabancı Forumlarda başka bir çözüme rastlayamadım...

yalnız logic kullanmak için duyman gerekn sistem mac pro dan baska bisey olmamalı , tabi yapacagın kullanacagın duruma gore degıskenlik gosterir , ama logic tamamiyle bir ram canavarıdır , logic ile en az 4 gb ram ile calısıyorlar . . . sorunun ram eksikliginden kaynaklandıgını dusunuyorum . zaten bilgisayarda muzık yapmak istyorsan en az 3-4 gb ramin olmanı , , ,

Geri