[Eski] LOGIC PRO 9 YARDIM LÜTFEN

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LE10

Yeni üye
Herkeze selamlar logic pro 9 yeni kurdum mac os x 10.5.8 kullanicisiyim ama bu versiyonda firewire yok bir soundcard almam gerekiyor usb baglantili ne onerirsiniz ? Ben cok yeniyim eve bir studyo yapmak istiyorum nerden baslasam bilemedim birde logic pro cok buyuk bir program bana yardimci olacak arkadaslar varmi .Dun bir sample cd aldim cok harika trance house rnb dance sound lar var icerisinde 4000 den fazla wav ihtiyaci olan varsa paylasa bilirim simdiden tskler yardimlariniz icin.

Ilk önce tskkkurler cevap verdiginiz icin su an m-audio oxygen 61 keybord siparis verecem zaten bir mac os x 10.5.8 var geriye bir sound card kaliyo acil olarak oda apogee one usb soundcard var onunda 44.1/48 khz 24 bit diyor ordaki 48 khz acaba bir problem olurmu bilmiyorum khz nedir onu bile bilmiyorum :cry: ama dusuk oburlerine gore o yuzden sizlere sorayim dedim birde m-audio nun bir usb sound kartti var fast trak pro diye bu arada butcem 200 euro ile 250 euro arasi .

Mac' inizin modeli, RAM, HDD bilgilerini ve sistemi hangi amaclarla kullanacaginizi soylerseniz daha spesifik cevaplar verebiliriz. Sadece aranjman mi, kayit mi, edting mi, post-produksiyon mu, yoksa hepsi mi?

48 kHz yeter. 44.1 Müzik işleri için, 48 broadcast işleri için standarttır. Apogee ile M-Audio kalitesini o değerlere bakarak karşılaştırma; yanılırsın. Apogee hem hardware olarak üst kalitedir, hem de Logic ile entegrasyonu ve Apple'a özel driverları sayesinde diğerlerine nazaran daha stabil bir çalışma akışı sağlar.

CD'lerini de kendin kullan. Forumda lisanssız material paylaşımı hoş karşılanmıyor.

Mac imin özellikleri
Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook5,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 2 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Boot ROM Version: MB51.007D.B03
SMC Version (system): 1.32f8
Hardware UUID: A3D2BCE0-C153-533B-9AFD-46A25AD44135
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
Bu arada arajman kayit editing post produksiyon hic biri hakkinda bir bilgim yok ben yanliz su an ilk olarak sade cok karisik olmayan bir kac mix yapmak istiyorum .Sizce nerden baslamaliyim ? Eski parcalara yeni mix ler kendi soundlarimi yapmak istiyorum .Ses karti yardimi icin tskkurler apogee one usb ses karti onunda ozelikleri budur sizce yeterlimi benim icin
(SES KARTI ÖZELLİKLERİ)
Toplam I/O 1 x 2
Analog Giriş 1 (Line - Hi-Z - XLR - Dahili Mikrofon)
Analog Çıkış Stereo
48V Phantom Power Var
Çözünürlük 24 Bit - 48 KHz
ADAT Yok
S/PDIF Yok
Midi I/O Yok
Wordclock I/O Yok
Kulaklık Çıkışı Var
Bağlantı USB
Bus powered Var
Entegre Kontroller
Yazılımlar Maestro Control
Hardware Direct Mon Evet
Mikrofon Preamp 1 x XLR
Sürücüler Mac OSX
Ek Özellikler Logic ile tam uyum
Bu arada ilk defa bir forma uye oldum ve tam okumamistim neler hos karsilanmiyor diye cd paylasimi hakkinda kusura bakmayin .
Yardimlariniz icin cok tskkurler saygilar .

One'dan ziyade Duet'e yürü derim ben. Fakat bir çok dublajcı arkadaşım One'ın mikrofonunu kullanarak dublaj alıp gönderiyor bana, oldukça iyi bir mikrofonu var.

Berkay bey tskkler yardim icin benim bilgisayarim firewire girisi yok o yuzden usb baglantili bir sound card almam gerekiyor apogee duet cok guzel bir sound card ama fire wire baglantisi olanlar icin .O zaman ben bir tane apogee one siparisi vereyim arkadas lar ne diyorsunuz ?

Cok tskkr ederim siparis verecegim apogee one en kisa zamanda bu arada yeni keybord ismarladim ondanda kafama takilan soru (M-AUDIO OXYGEN 61 3RD GEN) ILE (M-AUDIO OXYGEN 61 MK II ) arasinda bi fark varmi ve sizce nasil bir keybord amator biri icin logic pro 9 ile kullanicagim .

Geri