[Eski] logic pro da audio edit

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

jackdaniels

Yeni üye
Merhabalar.apple kullanıyorum.logic pro9 programında bir audio kaydının düzeltmek istediğim yerini kesip sol tarafta picth correct ile düzeltme yapıyorum.daha sonra diğer bölümü başka kanal açarak oraya atıyorum.diğer kanalda picth correct açılmış olduğundan dolayı.sonra bu iki kanalı birleştirmek istediğimde birleşim yerinde pıt die bir ses çıkıyor.bununla çoğu kimse karşılaşmıştır.plug in i devre dışı bırakınca ses kesiliyor.nasıl halledebilirim.bunu.tşk ederim.başka programlarla çok kolay halledilebilir birşey olması büyük ihtimal tabiki ama logicte de böyle bir durumla karşılaştım.yardım olunursa sevinirim.

Bu problem neden kaynaklanıyor bilen yokmu.yani iki audio parçasından birine pitch correction uyguladıktan sonra birleştirdiğinizde birleşim yerinde pıtlama oluyor.plug in i bypass ettiğinizde ses ortadan kayboluyor..

Nere burası askeri karargah falan mı?Yada devlet dairesi falan mı?
Bana forum kurallarını göndermiş bir arkadaş.Mesajım hatalı imiş.Bende burda laubali konuşulsun istemem ve bunu doğru bulmam.Ama hani mesajımda normal olmayan birşey yok.O nedenle bazı arkadaşlar üzerlerine vazife edinmesinler burdaki yanlışlıkları düzeltmeyi.

Cümle sonuna nokta koyduktan sonra bir adet boşluk bırakmak ve cümleye büyük harfle başlamak, yazınızı paragrafa parçalamak çok zor bir şey yada çok zor bir istek olmasa gerek. Ama bize getirdiği okuma kolaylığını takdir edersiniz ki seviyoruz. Sadece özen gösterilmesi isteniyor. Zira internet ortamında olduğumuz için cevaplarımızı detaylandırarak yazıyoruz ve çok uzun oluyor. Kolay okunabilirlik çok kullanışlı oluyor o durumlarda.

Anlayışınız için teşekkürler.

Ama hani cevaptan çok bu konuya yönelmek?
Artı böyle konuşmalar olmadı mı hiç forumda bulur çıkarırım.Böyle paragrafsız,ufakta olsa küçük harfle başlayan.

Mutlaka var. Kesin uyarılmıştır; ya konu üzerinden ya özelden yada silinerek :)

Şimdi Tümer abimiz bize sorunuzun cevabını en güzel şekliyle verecektir.

jackdaniels' Alıntı:
Nere burası askeri karargah falan mı?Yada devlet dairesi falan mı?
Bana forum kurallarını göndermiş bir arkadaş.Mesajım hatalı imiş.Bende burda laubali konuşulsun istemem ve bunu doğru bulmam.Ama hani mesajımda normal olmayan birşey yok.O nedenle bazı arkadaşlar üzerlerine vazife edinmesinler burdaki yanlışlıkları düzeltmeyi.

Askeri karargah veya Devlet daireleri konusunda ne kadar bilginiz var bilmem ama, üzerine vazife olmayan kişi (yani ben sorunuzu muhatap alan kişi) sizi anlamaya çalışmak ve böylece size cevap vermek adına forum kurallarını hatırlatmıştır.

2005 yılında ben de ilk yazışırken başta admin ve diğer forum ahalisinden bu hatırlatmaları almışımdır. Ama ben bu ikazları dikkate aldım ve forumdan o yıldan bugüne kadar faydalandım ya da paylaşarak faydalı olmaya çalıştım.

Ayrıca bir sonraki mesajınızda forum kurallarına uygun yazmışsınız, bunun için de teşekkür ederim. Çünkü ben Sizi anlamaya çalışmak adına çaba sarf ederken sizin de kendinizi doğru açık ve net anlatmaya çabalamanız istenen sonuçları doğurur.

Yani bura kızmak yerine iyi niyetli olmak ve yazdıklarınıza cevap almaya çalışmak daha güzel ve yararlı olur.

Son olarak sorunuzun cevabı:
Pitch Correction plug in'e automation uygulayın lütfen. Yani kesip biçmeyin audio region'u, plug insert ettiğiniz channel strip'e istemediğiniz yerlerde bypass otomasyon uygulayın, böylece çıt pıt sesi gelmeyecektir.

Kolay gelsin.
Huzur.

Ben cevap için tşk ederim.Hani tabiki bazı kurallar vardır tabiki uymak konusunda hassasiyetimizi göstermeliyiz gerektiği yerde.Buna katılmamak yanlış olur.tşk.

Geri