[Eski] Logic'te X-Fade ayarı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bazı ayarların bozulması sonucu x-fade yapamıyorum. En kötü ihtimalle sol klikte fade out seçiliyken elma tuşuna basılı tutarak dalga sonlarına ve başlarına fade out yapıyordum. Fakat şimdi o da olmuyor. Fade outu yapıyor ama başka biryere tıklayınca fade out gidiyor (beyaz seçili alan otomatikman yok oluyor). Bunun çözümü nedir?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Y-BF6Chjd8[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-TkOMYezLwY[/youtube]

Daha kolay yolu var.

Preferences'dan (bak resim) "Fade Tool…" seçebilirsin. Bu seçenek seçiliyken (ben öyle kullanıyorum rahat oluyor) region (audio kayıt - waveform olan bölge) sağ veya sol üst köşesine geldiğinde mouse fade tool'a dönüşüyor.

X-Fade için yine aynısı sadece biraz sağ ve sol yapman gerek kelebeğin çift kanatlı olması için. Dolayısıyla mouse'un fonksiyonlarını değiştirmeden kolayaca fade'le yapabiliyorsun.

NOT: Eğer Fade'e eğim vermek istersen Shift-Opt. basarak verebilirsin

Bir de Shift-Control'a basılı tutarak da anında fade tool'a dönüştürebilirisin. :)

Son olarak da birden fazla region'u da aynı anda fade edebilirsin ama şimdi acilen çıkmam gerek sonra yazarım. :?

Huzur. 8)

Merhaba Orçun,
Birden fazla region'da aynı anda fade yapmak istediğimizde;
İstediğin region'ları seç, mesela bu örnekte 7 adet seçtim (Şekil 1). Seçtiğin region adedi region parameter box da gorünmelidir (Şekil 2).

Ardından fade out kısmında 0 yazan rakamın üstüne tıkla ve yaklaşık 1500 gibi bir başlangıç rakamı gir (Şekil 3). Tecrüben arttıkça hangi rakamı gireceğini öğrenmeye başlarsın :) . Enter, ve işte söz konusu yedi adet region'a, tek tek uğraşmadan, fade out yapmış oldun. Bu kadar kolay. :aynen:

Huzur. 8)

Çok teşekkür ederim, epey emek sarfetmişsin. Çok kolay anlaşılır bir anlatım, ne diyeyim sağolasın :)

Şimdilik 300 kafi.. Zamanla tecrübe kazandıkça 1000'lere çıkacağım :D

Şaka bi yana, sinüsü öldürmek için 1 bile yeterli.. Şu an uğraştığım yaylı kanallarında cümle sonları için 500 civarı ayarlıyorum. Çok işime yaradı, diğer türlü tek tek uğraşacaktım 25 kanal için.. Tekrar teşekkür ederim..

Bu çok karışık yahu. Biz Protools'da bütün kanalları seçip fare ile tutup çekerek istediğimiz kadar ayarlayabiliyoruz. :) :) :)

Cubase'de de öyle yapılıyordu.. Ama bu bana daha pratik geldi.. Direk "1" yazarak 40 tane kanalın sinüsünü öldürüyorum.. Az mı kaçtı, çok mu kaçtı düşünmeden, zoom in falan yapmadan çat çat.. Alışkanlık meselesine bağlayacağız yine..

Orçun Çanaklı' Alıntı:
Cubase'de de öyle yapılıyordu.. Ama bu bana daha pratik geldi.. Direk "1" yazarak 40 tane kanalın sinüsünü öldürüyorum.. Az mı kaçtı, çok mu kaçtı düşünmeden, zoom in falan yapmadan çat çat..

Daha pratik Leventciğim. Yaşasın yeni bir ProTools - Logic savaşının ayak seslerini duyar gibiyim. :lol:

Abi kişi ne kadar tecrübeli ve iyiyse program da o kadar iyidir. Ne miks mühendisleri gördüm programları yok, ne programlar gördüm miks mühendisleri yok… :twisted:

TG' Alıntı:
Orçun Çanaklı' Alıntı:
Cubase'de de öyle yapılıyordu.. Ama bu bana daha pratik geldi.. Direk "1" yazarak 40 tane kanalın sinüsünü öldürüyorum.. Az mı kaçtı, çok mu kaçtı düşünmeden, zoom in falan yapmadan çat çat..

Daha pratik Leventciğim. Yaşasın yeni bir ProTools - Logic savaşının ayak seslerini duyar gibiyim. :lol:

Abi kişi ne kadar tecrübeli ve iyiyse program da o kadar iyidir. Ne miks mühendisleri gördüm programları yok, ne programlar gördüm miks mühendisleri yok… :twisted:

Logic kullanmadığım için pratikliğini bilemeyeceğim. Kullanmayı bilene tabii pratiktir. Bununla birlikta bir logic protools savaşı başlama ihtimali yok. Protools'un audio edit konusundaki üstülüğü tartışılmaz çünkü. Bu çok konuşuldu, yazıldı, çizildi. :) Aranjeye devam. :)

Fiyat olarak da bir numara bildiğim kadarıyla…;) :hehheh: neyse şaka yaptım ona göre, uzamasın yine bu muhabbet, bayar valla. Bir gün herkes Pro Tools'cu olacak. :mrgreen:

Tümer,

İki programın birbirlerine üstünlükleri yada eksikliklerini çok tartıştık forumda amacım böyle bir tartışmaya girmek değil zaten ve gereksiz olur. Sadece iki başlıktada anlattıklarının PT de çok daha rahat yapılabildiğinden, benzer bir yöntemin Logic'te olup olmadığını öğrenmek için yazıyorum. Yoksa birinin yaptığını diğeride yapıyor zaten. Takılmalara aldırma. :)

Bu arada şu anda fiyat olarak Logic'ten ucuz ve her bilgisayarda ve ses kartında çalışabiliyor. Hatta ses kartsızda çalışıyormuş. :)

TG' Alıntı:
Fiyat olarak da bir numara bildiğim kadarıyla…;) :hehheh: neyse şaka yaptım ona göre, uzamasın yine bu muhabbet, bayar valla. Bir gün herkes Pro Tools'cu olacak. :mrgreen:

Tamam işte bir gün herkes Pro Tools'cu olacak demişiz zaten… :D

Geri