[Eski] müzik bilgisayarı toplayabilirmiyiz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadir

Yeni üye
Arkadaşlar merhaba...Sadece kayıt yapmak,müzik dinlemek,sadece müzikle ilgili bir bilgisayar toplamak istiyorum.Yani alacağım parça ve aksamlar kayıtlara endeksli olmalı.
-Çok yüksekten uçmadan önerileriniz ne olur?(Aşağı yukarı Fiyatları ile)
-Tüm bilgisayarı toplamanızı rica ediyorum.Kasasından DVD yazıcısına, (Tabi ilk yazacaklarınız Ses ile ilgili aygıtlar olacaktır: :) ) ramlerden anakartına kadar baştan boya full bir setup olsun bir zahmet.
-Ehh!..Böylece pratik yapma şansımız da olur bi bakıma :eek:
Yardımlarınızı bekliyorum...Teşekkürler

pearlfunky' Alıntı:
...-Tüm bilgisayarı toplamanızı rica ediyorum...
İstersen paketleyip evine de gönderelim?

pearlfunky... Oku biraz. Alt başlıklara geç, yukarıdaki arama fonksiyonunu iyice bir karıştır.
Bunalt kendini biraz.
İçinden çıkamaz, ve koskoca forumda yolunu bulamazsan şunu sor kendine...
"Bu iş bu kadar kolay aslında. Sor, gitsin. Ama neden burda bir sürü insan yüzlerce soru soruyor?"

Bir de öyle bir şekilde sormuşsun ki, okuyanlarca dalga geçtiğin sanılabilir.

Maalesef yok öyle "Armut piş, ağzıma düş"...

Oku birkaç gün. Bilgisayar, sistem, müzik bu. Bakkaldan bisküvi almıyorsun.

ilterocktive' Alıntı:
İstersen paketleyip evine de gönderelim?
:lol:
Sevgili Pearlfunky
bence önce istanbuldan Eksen bilgisayarı ara
onlara ne istediğini söyle bilgi ve fiyat al
sonra müziktek' gel o ürünler hakkında araştıma yap
birşey bulamazsan sor :D

pearlfunky' Alıntı:
Tüm bilgisayarı toplamanızı rica ediyorum.Kasasından DVD yazıcısına, (Tabi ilk yazacaklarınız Ses ile ilgili aygıtlar olacaktır: :) ) ramlerden anakartına kadar baştan boya full bir setup olsun bir zahmet.
Ne zahmeti canım :lol:

- Bi müzik bilgisayarı toplatacaktım
- Bizim bilgisayarların hepsi müzik de çalar zaten
- Yok ben kayıt için şeemiştim.
- Haa tamam o zaman, bi de Creative ses kartı takarız olur biter...

Sor Kadir, sor. İlter'e bakma sen, ona kalsa bu forumda cevaplanabilecek bütün herşey çoktan cevaplandı zaten :)

Hatta bu foruma bile gerek yok artık, anlamsız, en büyük benim başka büyük yok, aşmışım koparmışım ben annıyon mu yani :)

Bilgisayar teknolojisi bu, her ay değişiyor meret. O yüzden ha bire tartışılsın dursun, yeni yeni bilgisayarlar toplayalım, çıkartalım, çarpalım, hatta bölüp pörçüp satalım yenilerini alalım 8)

M.

Efenim iyi akşamlar.

30 Ekim 2007 saat 18:56 itibariyle müzik yaptığım bilgisayarım Hardware Cennetine yola çıktı.

Zaten artık değiştirilme vaktide gelmişti, alet tamamiyle gidince servis filan uğraşamam deyip zaten uzun zamandır aklımda olan bilgisayar kurma hevesime girişeyim dedim.

Baktım en son Nisan ayında yapılmış bu tartışma bende soru sorayım dedim Mahcem Abiden de aldığım gazla( hani demiş ya soralım diye:) )

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... c&start=30

Bu başlığı okudum.

Kurmak istediğim sistem mutlak suretle çok iyi bir oyun makinası olmalı ilk olarak.

Ve aynı şekilde müzik yapımıda olabilmeli ki zaten iyi bir oyun makinası olarak (ekran kartı fan sesi şusu busu dışında) müzik bilgisayarı olarakta kullanacağım. Malesefki 2 adet bilgisayar yaptıracak lüksüm yok.

Ekran kartım belli. Geforce 8800 serisinden bir kart almayı düşünüyorum. DirectX 10.1 desteklemesi için biraz daha beklenebilir belki.

İşlemci olarak intel olacak bilgisayar. Fakat şu anda sanıyorum piyasada dual core olarak 3.0 var. Ve fiyatı gerçekten çok abartılı. 1143 dolar fiyatı var Mavi Bilgisayarda. Bunun 8 MB L2 belleği var.

Fakat yine 3ghzlik bir intel var ve L2 belleği 4 mb.

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/inde ... gi&No=5098

Ürün bu 440 ytl fiyatı var. Nasıldır sizce? Fiyatı fena değil. Performansı ne kadar götürür beni?

Yine işlemci ile sormak istediğim bir soru;
2 adet dual core işlemcinin Windows xp ile sıkıntı yaşattığını duydum.

Bu bir şehir efsanesi midir? Yoksa gelcekte performansının yetmediği durumlarda bir tane daha işlemci alınıp kullanılabilir mi?

Yine işlemci ile başka bir soru;
Gelecekte 2 işlemci kullanıla(bilecekse)caksa ne gibi bir anakart seçmem gerek?

Anakart seçerken nelere dikkat etmem gerek? Sanıyorum ekran kartı ile uyumlu olabilmesi için (8800 serisi) bir "özellik" gerekli?

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/inde ... lgi&No=139

Bu benim işimi görür mü?

Ram için 4 gb düşündüm sizce yeterli mi?

Aklıma sanıyorum bu kadarcık şey geldi:p :lol:

Sizin önerileriniz? Daha ucuz seçenekler? Mevcut isteklerim için yorumlar?

Teşekkür ediyorum, iyi akşamlar..

Ben Türkiye'deki fiyatları bilmiyorum ama, yapacağım ilk masaüstü bilgisayarım Q6600 işlemciye sahip olacak. 4 çekirdek, saat hızı düşük (2,4 GHz). Tabii eğer fazla zaman kaybetmezsem. Bu 1-2 ay içinde.
(Bu işlemci ucuz değil tabii. Ama sebeplerimi aşağıda yazdım).

Anakart olarak da Asus P5K-E düşünüyorum.
RAM max. 8 GB

Bu kurulumu kullanan arkadaşlarım var, müzik yapıyorlar onlar da.

En hızlısı değil kesinlikle. Ama benim anlayışıma göre "erişilebilecek" yenilikte.
"En ucuz" yönüne gitmek istemiyorum pek, çünkü bu alışverişimin de uzun ömürlü olması gerek. Şu anda yaptığım bilgisayarı 2001'in sonundan beri kullanıyorum. O zaman aldığım AMD XP1700+ de en hızlısı değildi, ama hızlılardandı.

Tunc_Akin' Alıntı:
..Yine işlemci ile sormak istediğim bir soru;
2 adet dual core işlemcinin Windows xp ile sıkıntı yaşattığını duydum...
Kastettiğin gerçekten de "2 adet dual core" mu? Yoksa "Core 2 duo" mu?
Core 2 duo'larda sorun yok. Windows XP'nin 32 bit versiyonu da, 64 bit versiyonu da çalışıyor.
Quadcore/ Quad Core2Duo'ları soruyorsan, bilemiyorum. Kullanan arkadaşlarıma danışırım.

Yalnız 32 bit işletim sistemlerinin RAM sınırlaması var. 3-4 GB RAM'i katakullilerle çalıştırabilirsin, yoksa 4 GB RAM'i "native" olarak desteklemiyor 32 bit işletim sistemleri. 2 GB, sorunsuz.

Ama zaten yakında 64 bit işletim sistemleri standart olacak.

"müzik bilgisayarı" derken kastettiğiniz sistemin can alıcı parçaları; anakart, işlemci, ram ve ses kartı.... geri kalan donanımları kendi zevk ve tercihinize göre seçmeniz daha iyi..

hızlı veriyoluna sahip yeni donanım mimarilerini destekleyen, ram ve cpu konusunda üst sınırları zorlayan, tercihen; asus, gigabyte gibi kaliteli bir markaya sahip olan bir anakart..

cpu'ya gelince, eğer az çok bir donanım bilgisine sahipsen, girip hardware forumlarını incele, donanım test sitelerine gözat, kullanım alanına ve bütçene göre kendine en uygun işlemciyi seçebilirsin.. fakat almışken quad core dan aşağısını alma bence şu dönemde..

ram fiyatları eskiden olduğu gibi astronomik fiyatlara sahip değil günümüzde o yüzden almışken 2gb altı olmamak üzere, markalı (kingstone, twinmos) ddr3 destekleyen ramleri tercih edebilirsin...

ses kartı konusunda bir yönlendirme yapmam yalnış olur zira forumun diğer bölümlerinde bu konuyla ilgili çok geniş bilgi bulabilirsin..

ama genel olarak sölemek gerekirse, bilgisayar toplarken bol bol araştırma yap ve acele etme, en azından kendi kafanda ne istediğini ve güncel teknolojileri barındıran donanımları iyice bil...

tavsiye olarak bir kaç donanım sitesi veriyim hatta;

http://forum.donanimhaber.com
http://www.hardwaremania.com/forum/
http://www.darkhardware.com/
http://www.firingsquad.com/

bu sitelerde detaylı donanım incelemeleri, fiyat/performans karşılaştırmaları ve geniş analizler bulabilirsiniz.. kolay gelsin.

Teşekkürler önerilere.

Fakat gözden kaçan bir şey olmuş ki bilgisayar ilk olarak oyun daha sonra müzik yapım bilgisayarı olacak.

Ayrıca İlter Abi 2 tane core 2 işlemci olacaksa bir sorun yaratır mı onu sormuştum. Yada böyle bir şey olabiliyor mu onuda bilmiyorum. Fakat Applelar da (powermac olanlarda) 2 tane işlemci slotu var diye hatırlıyorum sanki.

Yani bundaki düşüncemde nedir? 1.5 milyar verip 3.0ghz core 2 alacağıma 400 ytl verip 2.66 core 2 alırım, performansı yetmezse ileride bir adet daha alınıp bilgisayara entegre edilebilir mi sorduğum şey buydu.

Bilgisayar Mühendisliği okuyorumda malesef ki 2.sınıf ilk dönem bitecek hâlen bir donanım dersi yüzü göremedim. Sinir oluyorum gerçektende.

Şu anda aklımda olanlara gelirsek;

**Ekran kartı;
http://www.mavibilgisayar.com/yeni/inde ... gi&No=3464

**İşlemci;
http://www.mavibilgisayar.com/yeni/inde ... gi&No=4660

veya
http://www.mavibilgisayar.com/yeni/inde ... gi&No=5098

**Anakart,
http://www.mavibilgisayar.com/yeni/inde ... lgi&No=150

Ram olarak kingstone 4 gb ram düşündüm,

Bunlardan fiyat/performans olarak aklınıza gelecek başka bir şeyler var mı? Yoksa bunlar idâre eder mi?

Bu sırada bende verdiğiniz linklerden bilgi edinmeye çalışacağım, teşekkür ediyorum ilginize iyi akşamlar.

Tunc_Akin' Alıntı:
Bunlardan fiyat/performans olarak aklınıza gelecek başka bir şeyler var mı? Yoksa bunlar idâre eder mi?

gerçekten fiyat/performans istiyorsan amd işlemci ve boardlara bir gözat derim.. üstünede güzel bir radeon ekran kartı takınca çoşuyo amd çift çekirdekler..

Yani şöyle fiyat/performans derken üst sınırlarda gezen fiyatlar/performanslar diyorum.

Bu işe ekran dahil ayırabilecek maksimum 3.500 ytl var. Oda zorlarsam olacak, benim için ideali 2.750 3000 arası gitmekte.

Bu fiyat aralığında elime geçecek tabii ki en iyi performansı almak istiyorum, az çokta oluşmaya başladı kafamda.

İlerleyen günlerde gelişmelerden haberdar edeceğim, bu sırada isteyen fikirini paylaşmakta özgürdür 8) :p

Selamlar Tunç,
Ayak üstü sana birşeyler baktım umarım işini görür.

ANAKART
ASUS P5K3 Deluxe/WiFi-AP DDR3 1333 KATI KAPASITOR ANAKART 262$
Buna ddr2 ram takılabiliyormu bilmiyorum takılmıyorsa ya ram değiştirmen gerekir yada anakartı. Ram değiştirmek çok daha masraflı oluyor 2gb 1375mhz ddr3 ram 400 küsür dolar :shock: :shock: 1200mhz ddr2 ise 209
CPU
INTEL Q6600 QUAD CORE 2.4Ghz 8MbCache 1066Fsb 65nm 317$
RAM
2GB 1200MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) DIMM (Kit of 2) 2 adet 2x209$=418
VGA
ASUS EN8800GTS/HTDP/640MB DX10 PCI-X EKRAN KARTI 509$
HDD
WD 500GB 16MB CACHE SATA2 HARDDISK 2 adet 2x138$=276
DVD-RW
DRW-1814BL 18X ± DOUBLE LAYER LIGHTSCRIBE SATA DVD-RW SİYAH 42$
KASA
THERMALTAKE VC3000BWS ARMOR JR. SİYAH KASA 179$
POWERSUPPLY
TAGAN EASYCON XL 600W GÜÇ KAYNAĞI 219$
LCD
20" GENİŞ EKRAN 206BW 2MS LCD MONITOR 404$
KLAVYE+MOUSE
WIRELESS OPTICAL DESKTOP 700 32$

Kasa ve güç kaynağını arkadaşım kullanıyor çok başarılı gerçekten çıt çıkartmıyorlar. Bende bunlardan almayı planlıyorum.
Ekran kartının fanını sesini bilemeyeceğim ekran kartına 500$ veren arkadaşım hiç olmadı :D
Monitörün bir üst modelini(226bw) ben kullanıyorum çok memnunum zaten büyük ihtimal sende 226bw modelini gözüne kestirmişsindir ama 20" te yeterlidir bana kalırsa.
2 tane core2duo yuvasına sahip anakartları duydum ama hiç görmedim. Sanırım henüz piyasada yok. Quadcore dedikleri aynı işlemci imarisinin 4 çekirdekli olan modeli ön belleği iki kat daha fazla. Ne kadar ön bellek o kadar yüksek performans ve o kadar az bekleme ;) Yani 2 core2duo takmak veya 1 quadcore takmak arasında teoride bir fark yok pratikte ne olur bilemem denemek lazım.

Sana günahı :) TOPLAM;
262+317+418+509+276+42+179+219+404+32=2658$
KDV:479
TOPLAM:3137$
3764YTL
reklama girermi bilmem ama vatan bilgisayardan cardfinans ile alırsan %8 lik indirimle 3463 ytl gibi birşey yapar senin maksimum sınırın farkındayım ama senin yerinde olsam 500 ytl için perfomanstan ödün vermezdim.

Kolay gelsin

hmm Quadcore dedikleri 4 çekirdek olmuyormu yahu? Hergün başka birşeyler çıkartıyorlar bıktım dağa kulübe yapıp taşınacam :lol:

Evet, ama bu QX9650'nin tek çekirdeği 3GHz'de çalışıyor. Çekirdek başında 2MB L2 Cache var falan. Coşmuşlar. Toptan fiyatı 1000 dolar civarında vs. Neyse, geyik yapıyordum. Şimdilik alınacak bir işlemci değil. Ama masaüstü için bulabileceğin en hızlı işlemci.

Alperz sus bakayım :p :twisted:

Ya işin aslı bunu aceleye getirmek istemiyorum, sonradan "Lan çeşke şunu alsaydım" demek acı verici olcaktır :p

Skull KruSher uğraşıp sistem topladığın içinde ayrıca teşekkür ederim sana.

Tüm olasılıkları inceliyorum bir yandan, diğer yandan da düşünüyorum, insanlar 500 ytlye bir aile geçindiriyor filan diye :cry:

3 milyara bilgisayar almak ne kadar mantıklı, ama sonrada bakıyorum bir şey kayıt edeyim diyorum, bilgisayar yok. Teşekkür ederim önerilierin için inceleyeceğim olasılıkları, tekrardan teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri