[Eski] Müzisyen Dediğin Böyle Olur

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Söyleyecek bir şey yok. Kulaktan dolma saçma sapan şeyleri güvenle söylerken, aynı zamanda yaptığı iş söylediği şeylere bu kadar tersken nasıl insanın yüzü kızarmaz, rahatsız olmaz akıl alacak bir şey değil. Bir mucize olsa da bir günlüğüne karakter, akıl ve bilim inse kafalarına da ne hâlde olduklarını kendileri görebilse. Onun dışında söylenecek söylenmiş zaten.

Berkay,

Hindistan tarih boyunca ticaret yollarının göbeğinde bulunmuş; tekstilinden, baharatına envai çeşit ürünün sağlandığı bir yer. Genel kültür olarak Kolomb'un Amerika'yı keşfedeceği yolculuğa Hindistan'a diye çıkmasından işgillenebiliriz en azından. Şu anda da nüfusunun çokluğunu ve geleneksel fakirlik kültürünü dışarıda tutarsak; en büyük ve en hızlı büyüyen ekonomilerden bir tanesi diye biliyorum (wikipedia'ya göre GSMH satın alım gücü olarak (ABD, Çin ve Japonya'nın ardından) 4. büyük ekonomiymiş).

Din meselesine gelirsek ilk müşterilerinden biri İslâm kültürü olmuş; bugün övünerek anlattığımız mistik felsefelerin ve pratiklerin çoğu Hint etkisiyle ortaya çıkıyor. Bugünkü Budizm ve Yoga meselesi ise parçalanmamak için pazarlanmaya başlamasıyla değil İngiliz sömürgesi döneminde oradaki bilginin Batı'ya taşınmasıyla başlıyor. Haliyle bir süre sonra, ileride oryantalist olarak etiketlenecek yapıtların yanında Hint düşüncesinden etkilenmiş Schopenhauer gibi filozoflar, Herman Hesse gibi yazarlar ortaya çıkıyor. Arkasından 60'lar ve 70'lerdeki gençlik hareketleriyle bir şekilde, muhtemelen felsefesindeki uyum nedeniyle, popülerlik kazanıyor. Benim fikrim, Budizm'in Hıristiyanlık, Müslümanlık gibi organize bir din olmamasının, yani cami, kilise gibi kurumlara ciddi bir bağımlılık içermemesinin etkisi vardır seküler dünyada popülerleşmesinde. Bugünlerde, en azından Batı'da, salon aktivitelerinden biri gibi görünüyor. Ticâri bir tarafı olsa da (parayı kazanan Hintli değil çoğu zaman zaten) bunun Hindistan'ın ekonomisine veya milli birlik ve beraberliğine bir katkısı olduğunu hiç sanmıyorum.

Kaldı ki Hint kültürü ve türevleri ile zerre kadar ilgilenmeyen biri olarak diyebileceğim bu kadar. Mutlaka ilgilenen birileri daha detaylı bilgi verebilir bu konularda.

Bu tip şeylerin popüler kültür içerisinde yüzeyselleşmesi filân eleştirilebilir. Ancak, bu vatandaşların dediğinde öyle bir şey yok. Tutarlı tutarsız, ortalama insanın savunabileceği tüm argümanları savurmuş; populizmin sözlük tanımı olsa bu kadar olur. Durmuş saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Bu yüzden, bu tip insanların söylediklerinden fikir edinmek, argüman üretmenin sağlıklı olmadığını belirteyim.

Hayir Caci, "bir deli kuyuya tas atmis, bin akilli cikaramamis".
:lol:

Fakat isin aci tarafi, sokaktan 10 adam cevirin. 8i bunlar gibi konusur.

Murat, kastım bahsettiğin şeylerle pek alakalı değil.
Hindistan efsanelere ve mitlere dayanan bir tarih kuruyor. Halbuki bu gerçek değil. Tıpkı diğer mitolojiler gibi. Ancak Hindistan bunu bir gerçeklikmiş gibi sunmakta ısrarcı. Bunun da sebebi, halkı bu kadar fakirken ülkesini bir arada tutacak başka hiç bir şeyi olmaması diyorum.

Umarım hala budizmden konuştuğumu düşünmüyorsunuzdur.

Zararlı bir adam bu. Kendisi cahil, kendisinden cahil kocaman bir kitlesi var. İnanılır gibi değil.

Rap lafı ne zaman geçse "bu kültürdür, ottur, b*ktur" diyen sosyolji profesörü rapper arkadaşlar bu meseleyi de analiz ederler inşallah. Neye inandıklarını da tahlil ederler umarım.

Caz, blues işlerine dayanamıyormuş Kolera. Tifüs de free caz'a gıcıkmış. Vay be. Cehaletten boğulduk.

Zorluyormuş o programı sunan eleman da caz maz sevmek için kendisini. Yahu sana ne be adam? İç rakını dinle İbo'nu. Mecbur musun? O da anın gazına geldi ya hani yorum yapacak, yoksa patlar.

Marifet oldu cehalet, marifet. Yazık.

Kendine dair övünecek başka hiç bir şeyi kalmamış insanım budur işte. Edecek lafı bitince imam, islam vs.

Neyse, kişi kendini bilmek gibi irfan olmaz derler. Ben niteleyemedim de bayım nitelemiş kendisini "paçavra" diyerekten. Helal olsun. Katılıyorum.

Amerika'lilarin "paralel evren" dedigi olay, Turkiye imis haberim yok.
Gazetelerin etik kosesinde korsan CD etiktir, raftan CD eksilmiyor diyorlar, islami rapciler fetva veriyorlar, ne o zencilerin muzigi diye caza pislik atiyorlar, ayrica yoganin namazla karsilastirilmasi filan derken beynim infilak etti :D

Nurkan' Alıntı:
Rap lafı ne zaman geçse "bu kültürdür, ottur, b*ktur" diyen sosyolji profesörü rapper arkadaşlar bu meseleyi de analiz ederler inşallah. Neye inandıklarını da tahlil ederler umarım.

Sagopa'ya inanmıyorduk. :)

Bizler Yunus beyi olumsuz yönde eleştirdiğimiz için kilite iki kaldı diye uyardığınızı hatırlarım Nurkan abi.

Cehaletime ver. Ben nereden bileyim bu derece aymaz, bu derece cahil bir felaket olduğunu bu adamın. Anlatsaydın anlardım herhalde.

Hangi kilitmiş o? Link'i yolla da onu da gözden geçirelim beraberce. Haksızlık, hukuksuzluk ettiysem telafisi mümkün sanırım. Sen de anlayış göstereceksin artık. Centilmenlik ölmedi. :)

Benim için sadece bir isimdi bu zavallı. Suretine de nail olduk en sonunda beyzadenin.

Tabii ki. Geniş ve Göreceli Bir Kavram: Rap Başlığı içerisinde. 3. sayfa.

Nurkan' Alıntı:
Sagopa'yı konuşuyorsunuz. Bildiğin dedikodu.

Kilite iki kaldı.

Biz kültürü savunuyorduk Nurkan abi müzisyenlerini değil. Mağlum müzisyen seçimi görecilidir. Belli bir eğrisi yok. Ben video'nun sonuna getirmeyi beceremedim ne yazık ki. Anya - konya gibi birşey dedi kapadım. Birşey yazarken dikkat edin size dava açabilir. :)

AKP kurultayında CDsi dağıtılır artık bu kadar "İslam'a gelin, Fazıl Say dinlemeyin" dedikten sonra.

En son baktığımda böyle tiplere embesil deniyordu. Sanırım hala öyle deniyordur.

Burak' Alıntı:
Amerika'lilarin "paralel evren" dedigi olay, Turkiye imis haberim yok.
Gazetelerin etik kosesinde korsan CD etiktir, raftan CD eksilmiyor diyorlar, islami rapciler fetva veriyorlar, ne o zencilerin muzigi diye caza pislik atiyorlar, ayrica yoganin namazla karsilastirilmasi filan derken beynim infilak etti :D

heheh süper! :mrgreen:

Allah insanı mal fakiri etsin, ama algı fakiri etmesin arkadaş...

Ne yapalım, Andy Warhol'un öngördüğü "15 dakikalık şöhret" dönemi bu dönem.

Ederinden fazla ciddiye almayacaksın.

M.

Bu arkadaş evli değil mi?

O açıklamaları yaparkenki yüz ifadesi ve gözlerinin bakışı 50 yıldır hem dini nedenlerden dolayı hem de kendinden dolayı icraati olmayan yobaz amcalar gibi bakıyor.

Gitsin bir rahatlasın,mala bağlamış.

Kolera yeni bir müzik türü açıklamış ya,dikkat etmemişsiniz galiba, ''Fazıl Say müziği''.

Kolera demiş ki;
Ben de açıkçası Fazıl Say müziğini dinleyemiyorum.''

Yazık bir sürü genç de bunları birşey sanıyorlar.

Bu türk rap inde taraflar var sagopa kajmer ciler ve cezacılar. Eskiden beraberlerdi şimdi araları iyi değil işte şudur budur diyorlar ama bence bu kolera denen kızcağız bi rapçi değil.. performansı çok kötü sırf sagapa ile evli diye rapçi olmak zorunda kalıyor sanırım.. bence aybende çok kötü sırf cezanın kardeşi diye rap yapıyormuş gibi geliyor ki gereksiz.

tolgaceken' Alıntı:
Mert Türkoğlu' Alıntı:
Mahcem' Alıntı:
Ederinden fazla ciddiye almayacaksın.

M.

Bence nokta. :)

Ederleri fazla değil de ciddiye almamak da mümkün değil. Çocuklar, gençler cidden etkileniyor bu düşünce fakiri insanların icraatlarından. Takip edenlerin sayısı hiç de az değil maalesef.

Uyuyanı uyandırabilirsin ama uyur gibi yapanı uyandıramazsın.

M.

Geri