[Eski] Mac’e dönüş; Mac Os X 10.7 Lion

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Daha bugün aklıma düştü, dedim acaba ne zaman çıkar yeni OSX.
Stüdyoda yeni Leopard'a geçtim, adamlar Lion'dan bahsediyor. :lol:

Tunç Akın' Alıntı:
Youtube'da bir comment çok hoşuma gitti:

"Eventually they will run out of big cat names"

Sadece kedi isimleri bitmiyor işletim sistemi devride bitiyor
bundan sonra iOS devam edecek.

Yeni işletim sistemi ile birlikte bir adet touchscreen tanıtacaklari tahmin ediliyor. Yani bu işletim sisteminin en büyük numarası bütünleşik gesture destegi olacak sanırım. Ayrıca yine mini mac pro tarzı yeni bir sınıf çıkaracaklar diye söylentiler var. Bakalım beklemedeyiz :p

Arkadaşlar Mac OS x Snow Leopard kurdum Macbook Pro-17 ye fakat bazı günecelleştirmeleri yaptıktan sonra yeniden başlatırken bi sorun oluştu siyah bi ekran ve arkasında yazılar var. fotoyu çekemedim ama aynısını buldum netten eğer ne olduğunu ve nasıl normale döndürebileceğimi bilen biri varsa yardımcı olsun çok memnun olurum. bide aynı ekranın üzerinde bilgisayarı butona basılı tutarak kapatınız yazıyor zararlı değil mi bu şekilde kapatmak ??

Ayrıca yine söylenti, macbook air serisini yenileyeceklermiş. USB 3.0 konulacakmış bu bilgisayara.

4 adet pil olacakmış, pil ömrünün uzatılması bekleniyormuş. Bana göre en önemli söylenti, instant boot getirlecekmiş macbook air'a.

Ben mbp serisinde 4 çekirdek tanıtırlar diye umuyordum ama olmayacak sanırım.

İşte iphone ile kancaladıkarı adamları Mac'e çekecekler.
Hayatımda tanıdığım en büyük PC savaşcıları kendilerine ya da eşlerine iPhone alarak Apple ürünlerine ilk adımlarını böyle attılar. :wink:

Orası da var tabi ama benim asıl kastım yazılım satın almanın 2 klikten ibaret olması, kurulumun sisteme entegre olması (yani jailbreak edilmedikçe sisteme korsan yazılım kurulamaması) ve de nihayetinde Apple'ın bütün bu "hizmetler" karşılığı 3. parti yazılım firmalarından %30 gibi "cüz'i" bir komisyon alması.

Benim şahsen satın almak isteyip de uğraşmak (kredi kartı numarası girmek veya bir dükkana gitmek, veya online sipairş verip beklemek) istemediğim için almadığım pek çok Mac yazılımı oluyor, ama iPhone için oldukça yüklü miktarda paralı uygulama ve oyun satın aldım şu ana kadar. CD veya dmg dosyası ile kurulum devrini kapatırlarsa korsan yazılımın da büyük ölçekte önüne geçilmiş olur gibime geliyor (tabi hırsıza kilit olmaz ama en azından standart Apple kullanıcısı için demek istiyorum)

Konuyla alakasız ama bir şey sormak istiyorum ingilizanahtarı, son bir kaç gündür app store'dan bir şey satın alamıyorum. Sende böyle bir problem var mı? Your payment method was declined tarzı bir hata alıyorum. Daha önceden problemsiz şekilde satın aldığım kart ile oluyor bu.

Nette bakındım bir kaç insan daha yaşamış aynı problemi. Var mı sende böyle bir şey?

Yok ya, paypal ile kullanıyorum ebay'den ötürü daha önce de app store'dan aldım bu kredi kartı ile. Anlayamadım neyse :D Yeni macbook air hoşuma gitti bu arada. Kısaca değinmek gerekirse,

* Yeni ilife paketi tanıtıldı. Özellikle imovie ve garage band'de güzel değişiklikler olmuş.
* 10.7'yi fazla tanıtmadılar, fakat touchscreen'li bir bilgisayar çıkmayacağı, magic mouse ve magic trackpad ile güzel bir uyum yapacaklarını söylediler. Özellikle gesture desteğini daha da arttıracaklar.
* iphone ve mac'ler arası facetime özelliği getirdiler.
* Mac için appstore getirdiler. Bunun kolay kullanımı için aynen ipad/iphone arayüzü gibi mission control adlı bir şey tanıttılar.
* Macbook air tanıttılar. Epey incelmiş, 1000 dolardan başlayacakmış amerikada. SSD var, batarya ömrü ve standby olayını epey uzatmışlar.

Geri