[Eski] Mac formatlı hard disk PC'de nasıl okunur

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nurkan

Nurkan Renda
Mac OS9.1 ile alınmış bir backup var elimde. External 200GB Seagate IDE diskte. Kutu, 2 Firewire, 1 USB port barındırıyor.

MacOpener diye bir programın işe yaradığını duydum ve kurdum programı, ama sözkonusu HD'yi PC görmüyor.

Ne yapmak lazım sihirbaz arkadaşlar?

Birşey atlıyor olabilirmiyim.

2 PC'de denedim. İkisi de görmedi. Hem Firewire hem de USB portlarını da zorladım.

Mac'te acip pc formatli baska bir drive'a kopyalaman gerekiyor. Baska turlu olmaz gibi. Macler DOS formatli diskleri okuyabiliyor ama PC'ler mac formatli disklerde kasiyor.

Aynı şey başıma geldi oradan biliyorum. TransMac diye bir program var. Ben kullandım ve tüm dosyalarımı aldım. Kesinlikle problemini çözecek ve tüm yedekleri alabilceksin. ;)

Bence, Macdrive6 install edersen, ilerde daha faydasini gorursun,
cunku yukarda bahsedilen prg ler, MAC drive i sadece okuyor, PC den MAC drive a yazmana izin vermiyor, bu bahsettigim prg sana ayni zamanda, PC de Mac de formatlanmis HD ye yazmani, partitionlara ayirmani, DVD-CD burn etmeni ve PC de HD yi MAC formatinda formatlamana izin veriyor.
ayrica PT kullanicilari icin, direk MAC HD yi baglayip record yapmadan diger butun fonksiyonlari HD ye yazmaniza ve save etmenize izin veriyor. bahsettigim su anda sadece PT 6.7 version unda mumkun, ama cok tavsiye edilmiyor. yazilanlara gore, digidesign ve Mediafour yetkileri ilerde bir update ile bunu daha stabil bir hala getirmek uzere karar almislar.

kolay gelsin

berk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri