[Eski] Mac ile piyano çalmak ve güncellemeler ile ilgili soru

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Herkese tekrar merhaba, macbook'la piyano çalma konusunda usb midiye sahip m-audio marka bir midi keyboard ile başarılı bir sonuç almıştım. Yanlız bu keyboard'un tuş kalitesi yetersiz olduğundan iyi bir piyano çalma deneyimi yaşayamamıştım. Evde bir adet de digital piyanom var. Gerekli usb midi cable tabir edilen ara birimi bulamadığımdan daha önce bu piyanoyu macbook'a bağlayamamıştım. Bir adet elektronik devreye sahip, bir ucu usb diğer ucu ise bildiğimiz beşli midi girişi şeklinde olan bu kabloyu nihayet bugün alabildim. Bağlantıyı yaptığımda polifoni sorunuyla karşı karşıya kaldım (hdd'ye kopyaladığım piano sample'ını kontakt 3 ile açarak deniyorum). Kendiliğinden usb midisi olan m-audio keyboard ile böyle bir sorun yaşamamıştım. Bunun sebebi ne olabilir?

İkinci bir sorun da bu kombinasyon ile Logic'ten ses (midi sinyali) alamadım (m-audio keyboard'la alabiliyorum).

Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum...

digitolia' Alıntı:
core 2 duo 1.83 2 gb ramli bir macbook um var..onboard ses kartı ile kullansanda bu makina aradığın performansı gayet rahat verir..Logic kullanmak zorunda da değilsin bu arada...Logic le beraber gelen Mainstage i kurup burdan kullanabilirsin piyanonu...10.5.6 ile oldukça stabil çalışıyor,update etmekten çekinme...7200 rpm 320 gb bir hdd takman oldukça faydalı olacaktır...Geniş bir sample library oluştururken yer sıkıntısı çekmemen için...Westen Digital yada Seagate in 16 mb lık 7200 rpm hdd leri oldukça sağlıklı,piyasada rahatça bulabilirsin..Sendeki 1.83 3 gb rami desteklemez,zaten 2 gb anlattığın amaç için yeterli olacaktır diye düşünüyorum...Eğer imkanın varsa bir ses kartı eklemen çok fark yaratacaktır...Eğer 2 analog out senin için yeterliyse ,onboard ses kartından optik çıkıp benchmark tan analog out alman sana mükemmel bir ses verecektir...hemde firewire port un boş kalır...2 den çok out kullanacaksan;macbook umda digi 002R ,macbook pro mda rme fireface 400 kullanıyorum.2 side sonderece stabil çalısıyor,tavsiye ederim..Ama benchmark ı optik bağlayınca çok daha mutlu oluyorum,onu ultra tavsiye ederim..

kolay gelsin...

Bu benchmark kafama takıldı. siz kullanıyorsunuz biraz bilgi verebilir misiniz?
. benchmark dediğiniz ''Benchmark DAC1'' sanırım öyle mi?
. müzik dinlemek için source olarak cd player kullanmıyorum. müzik arşivimi internetten download ettiğim ve dinlemek ya da tadına bakmak istediğim her albumü audio cd yapıp cd'ye basmak istemediğimden macbook'tan çaldırmayı tercih ediyorum.
. size sormak istediğim şu: macbook+benchmark dac1 kaliteli bir cd playerin yerini tutar mı? ya da sırf cd player kullanmamak için dac1'e 2000TL civarı para vermeye değer mi?

macbook+benchmark dac1 kaliteli bir cd playerin yerini tutmaktan fazlasını yapar..High end audio seçimleri hakkında marka kıyaslaması yapabilecek kadar deneyimli değilim,fakat binlerce euro fiyatı olan high end cd playerlarının kendi A class konvertörleri ile yetinmeyip bunun yerine dac1 i tercih eden freaklerin sayısının çok olduğunu biliyorum...Fakat bu adamların evlerine mp3 sokmadıklarını da biliyorum...Sırf müzik dinlemek için herhangi iyi bir cd player yerine dac 1 tercih etmek kendi başına tam anlamıyla yeterli değil..O yola girdiğin anda hoparlör ve kablo seçimini de dac 1 e yaraşır şekilde genişletmen gerekiyor..Zaten ilk aşamadada sadece bir dac1 ekleyerek başladığın upgrade inde kulağın seni bu yönde yönlendirecek ve ucuz kablo ve mp3 e karşı bir antipatin oluşmasını sağlayacaktır...

Usb midi kablosuyla ilgili sorunun,kablonun bozuk olması yada kendi driver i ile ilgili bir sorunmuş gibi gözüküyor...

digitolia' Alıntı:
macbook+benchmark dac1 kaliteli bir cd playerin yerini tutmaktan fazlasını yapar..High end audio seçimleri hakkında marka kıyaslaması yapabilecek kadar deneyimli değilim,fakat binlerce euro fiyatı olan high end cd playerlarının kendi A class konvertörleri ile yetinmeyip bunun yerine dac1 i tercih eden freaklerin sayısının çok olduğunu biliyorum...Fakat bu adamların evlerine mp3 sokmadıklarını da biliyorum...Sırf müzik dinlemek için herhangi iyi bir cd player yerine dac 1 tercih etmek kendi başına tam anlamıyla yeterli değil..O yola girdiğin anda hoparlör ve kablo seçimini de dac 1 e yaraşır şekilde genişletmen gerekiyor..Zaten ilk aşamadada sadece bir dac1 ekleyerek başladığın upgrade inde kulağın seni bu yönde yönlendirecek ve ucuz kablo ve mp3 e karşı bir antipatin oluşmasını sağlayacaktır...

Usb midi kablosuyla ilgili sorunun,kablonun bozuk olması yada kendi driver i ile ilgili bir sorunmuş gibi gözüküyor...

Bilgiler için teşekkürler. O zaman ben evrene dac 1 istediğimi beyan edeyim :) belki bana doğru yavaş yavaş yola çıkar. Çünkü şu an almak biraz zor görünüyor :lol:

musicapuerte' Alıntı:
Herkese tekrar merhaba, macbook'la piyano çalma konusunda usb midiye sahip m-audio marka bir midi keyboard ile başarılı bir sonuç almıştım. Yanlız bu keyboard'un tuş kalitesi yetersiz olduğundan iyi bir piyano çalma deneyimi yaşayamamıştım. Evde bir adet de digital piyanom var. Gerekli usb midi cable tabir edilen ara birimi bulamadığımdan daha önce bu piyanoyu macbook'a bağlayamamıştım. Bir adet elektronik devreye sahip, bir ucu usb diğer ucu ise bildiğimiz beşli midi girişi şeklinde olan bu kabloyu nihayet bugün alabildim. Bağlantıyı yaptığımda polifoni sorunuyla karşı karşıya kaldım (hdd'ye kopyaladığım piano sample'ını kontakt 3 ile açarak deniyorum). Kendiliğinden usb midisi olan m-audio keyboard ile böyle bir sorun yaşamamıştım. Bunun sebebi ne olabilir?

İkinci bir sorun da bu kombinasyon ile Logic'ten ses (midi sinyali) alamadım (m-audio keyboard'la alabiliyorum).

Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum...

Bu konuyu hallettim. Sorun : midi-usb dönüştürücünün markasında imiş. Şu an ''m-audio midisport uno'' kullanıyorum ve gayet düzgün çalışıyor.

Geri