[Eski] mac mi? big mac menü mü?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

chopinx1x

Yeni üye
sizlerle bir sorunumu paylaşmak istedim;
Geçenlerde mac pro aldım 2.4ghz 8 core westmere işlemci, ankarada oturuyorum, istanbul'da bir yetkili bayiden ürünün siparişini verdim ürün kargoyla geldi. Evt sonunda kavuşmuştum.Ürün geleli bir hafta olmadı problemler baş göstermeye başladı. Takılmalar,ekaran kilitlenmeleri, kararması vs.. tabi hemen aldığım yere geri gönderdim. 2-3 gün geçti ses çıkmadı aradım ne oldu diye ,bilkomun yetkili servisine göndermişler orayı aradım ,oradakiler bana cihazın teste olduğunu bios updatelerin eksik olabileceğini söylediler,kesin bir şey söylemediler.Aradan bir kaç gün daha geçti hala testdeymiş(ne testiyse anlamadım) cihazın yenisini göndermelerini istedim ,bunu biraz zor olacağını söyledilerr.Eski pc'mi de sattım bu cihazı alabilmek için.
Artık işte elim kolum bağlı bilgisayarsız,müziksiz evde arap kızı gibi camdan bakıyorum.
En güzel en kral bilgisayar windows xp, gözümde tütüyor...

Hemen hakem heyeti ve benzeri kurumlara başvurun, ihtarname benzeri şeyler gönderilmesini sağlayın, telefon açıp "ya ne oldu bizim alet, tamir olmadı mı" gibi bir şeyle hiç uğraşmayın.

Macbook'umu aldım, garip bir alet gelmişti. Bilgisayarı her açtığımda format atılmış gibi sıfır açılıyordu. Gönderdim, sorun yok, geri gönderiyoruz dediler. Bimeksi birbirine kattım. Yeni makine göndermezseniz yakarım burayı diye. İlk 30 gün içinde hık dese makine değiştirmek durumundalar.

Elinizi korkak alıştırmayın. Sıfır ürün aldıysanız, tıkır tıkır çalışacak, çalışmıyorsa, tikir tikir değiştirecekler.

ilk öncelikle sorunumu paylaştığınız için teşekkur ederim.
hakem heyetini derken tam anlamadım, tüketici haklarına mı demek istediniz?
Yani bide cihaza 8000tl gibi bir para ödedim yazık...

Berkay' Alıntı:
İlk 30 gün içinde hık dese makine değiştirmek durumundalar.

Katılıyorum. Konunun ustune gidin.Urunu degistirmek zorundalar. Şöyle bir örnek veriyim. Geçenlerde kendime bir laptop aldım ve hoparlörünün biri patlak diye 2 gün sonra geri aldılar ve bana yeni laptop verdiler. İşin ilginci 2. aldığım laptop'unda fanından ses geliyordu onuda geri aldılar :) Ve adamların dediği 2000 tane aynı üründen sattık 3 tane arızalı çıktı. Ve 2 si size geldi dediler.Hepsi hayret içinde kaldı. Ve sonuç olarak 1 hafta içinde 3 tane makine verdiler. Konunun üzerine gitmenizi tavsiye ederim. Cok sinir bozucu bir durum!!

Ben de Macbook'umun topcase değişimi (eski macbooklarda olan klasik çatlama problemi) için Ankara'daki Cepa Neo'ya verdim onlar İstanbul'a distribütor firmaya göndermişler. Ücretsiz olarak değiştireceklerini söylediler. Ancak 15 gündür İstanbul'da parça bekliyor. Acaba benim hak iddaa edebileceğim bir durum söz konusu mu? Yoksa "Elimizde parça yoktu beyfendi napalım bekliyoruz" demeleri haklı bir açıklama mı?

TR'deki bayi degil direk APPLE ile iletisime gecerseniz durumu halledebilirler. Apple'in imajini zedeleyecek hareketler musamaha gostermezler.

Bilkom zorluk cikariyordu Amerika'dan alinmis bir makineye. Dunya capinda garantisi olmasina ragmen, bizden faturaniz yoksa bakamiyoruz diyorlardi. Apple US'e telefon actik, durumu anlattik, goturun, biz mail attik diye. Bir karis surat ile istemeyerek kabul etmislerdi, sonra 1 hafta icinde yenisini vermislerdi. Tepeden inme gerekiyor Turkiye'de.

Amerikadan alınmışmış 2. el bir mac aldım.Aynı haklardan bende yararlanabiliyormuyum.Herhangi bir faturaya falan sahip değilim.Fakat çatlamalardan yakında üst kapağın düşmesinden korkuyorum:)

Miraç Atıcı' Alıntı:
Ben de Macbook'umun topcase değişimi (eski macbooklarda olan klasik çatlama problemi) için Ankara'daki Cepa Neo'ya verdim onlar İstanbul'a distribütor firmaya göndermişler. Ücretsiz olarak değiştireceklerini söylediler. Ancak 15 gündür İstanbul'da parça bekliyor. Acaba benim hak iddaa edebileceğim bir durum söz konusu mu? Yoksa "Elimizde parça yoktu beyfendi napalım bekliyoruz" demeleri haklı bir açıklama mı?

15 günden sonra yedek kullanım için cihaz isteme hakkınız var. Tabi bu pek uygulanmıyor, "elimizde 3 tane yedek makine var, onları da verdik, kullanıyorlar" gibi bahaneler uyduruluyor genelde. Zorlarsanız, hakkınız, hakkınızı vermediğinizi ispat edip, ihtar çektirebilirsiniz.

30 gün geçtiği gibi yeni ürün ya da para iadesi talep edebilirsiniz. Bir de aynı sorundan dolayı servise gitme sayıları var, onları net hatırlamıyorum internetten bulabilirsiniz. O sayıları doldurduğunuz zaman da yeni ürün ya da para iadesi isteyebilirsiniz.

tahautku' Alıntı:
Amerikadan alınmışmış 2. el bir mac aldım.Aynı haklardan bende yararlanabiliyormuyum.Herhangi bir faturaya falan sahip değilim.Fakat çatlamalardan yakında üst kapağın düşmesinden korkuyorum:)

International garanti 1 yıl geçerli. Cihazınız 1 yıllık süre içerisinde ise garantiden faydalanabilirsiniz. Ancak bu çatlak sorunu üretim hatası olduğu için, 3 yıllık macbooklara topcase değişim hakkı tanınıyordu. Yurtdışından alınmış cihazlarda geçerli olur mu bilemiyorum. Buradaki servislere sorarsanız hayır, geçerli değil derler. 3 yıllık ise cihaz apple ile iletişime geçin.

Önemli Not: Bu gibi teknik servis, müşteri hizmetleri konuşmaları tüm konuşmalarınızı kaydeder ve kanuni olarak bunu size belirtmek zorundalar, siz de telefon görüşmenizi kaydedin ve kanuni mecburiyet olduğundan dolayı bu konuşmanın kaydedilmekte olduğunu belirtin. O sözü duyduktan sonra bile daha derli toplu konuşup, afaki kararlar vermekten kaçınırlar. 15 gün geçmiş, yedek bilgisayar vermiyorlar mı? Uğraşmayın, verin hakem heyetine, onlar uğraşsınlar.

Not 2: Hakem heyeti (yanlış hatırlamıyorsam, arada başka kurumlar da olabilir) olayın tüketici mahkemesine ulaşmadan önce uğradığı merciidir. Prosedürü tam bilemiyorum ama, hakem heyeti sözü bile, bu tip durumlar için muhattab olduğunuz kurumu düzgün davranmaya sevk eder. Onlar ya telefon açarlar, ya ihtar çekerler. Genelde bunun üzerine sorununuz çözülür. Tüketici mahkemesine gidecek kadar uzamaz mevzu. O yüzden "amaan mahkeme falan kim uğraşacak" demeyin.

Bu tip kurumlar bazen birbirlerinden çok habersiz olabiliyorlar. Zamanında hp, servisteki bilgisayarım 30 iş günün geçtiği için para iadesi yapmıştı bana. 3 ay sonra genel merkezden aradılar. 30 iş gününü geçmiş bilgisayarınız, yenisi göndereceğiz diye. :)

Ürünle ilgili sıkıntımı tekrar bilkoma ilettim, kesinlikle servise gitmesini istemedim, yenisi ile değişmesi için baskı yaptım ilk başta pek sıcak bakmadılar , servis'e girecek dediler, konunun üzerine gittim ve sonunda yenisi ile değiştirecekler.Tabi burda yeni mac sahibi olmayı düşünen arkadaşların hevesini kırmak istemem, bende bir şansızlık zinciridir gidiyor.İnternet'de bilkomla ilgili pek iyi eleştiriler duymadım ama bana bilkom gayet iyi ve anlayışlı yaklaştı.Tabi bu konuda biraz dilli de olmak gerekiyor...

chopinx1x' Alıntı:
Tabi bu konuda biraz dilli de olmak gerekiyor...

Evet Katılıyorum. Hatta şöyle bir atasözümüz vardır: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır.. Bu gerçekten çok güzel bir laf. Demin Yukarıda belirttiğim gibi. Bana 1 haftada 3 tane yeni makine verdiler. Ama Adamlara ters gitseydim çok üzerlerine oynasaydım illaki problem çıkartırlardı. Yada bekletirlerdi. Orda 2 muhabbet 2 sohbet ondan sonra iş çözüldü. Yanımda aynı durumdan şikayetçi 3,4 tane daha adam vardı. Ben 3.makinemi değiştirmeye gittiğimde adam hala orda bağrınıp çağrınıyordu. Ve sonuç olarak adamın makinesini değiştirmediler yada uyuzluk olsun diye uzattılar işlemlerini. Diyalog çok önemli !

evt değişimini istediğim mac pronun sonunda yenisi geldi, ama yine problem, 2 gün geçti açılışta ekran donuyor tekrar başlatıyorum sorun yok bir gün geçiyor yine aynı problemle karşılaşıyorum, repair disk diyorum kırmızı hatalar gösteriyor düzeltiyor.Bir kaç gün sonra yine disk error. Elime ilk geçen mac pro da aynı problem vardı. ilk mac pronun probleminde hard disk bozuk demişlerdi. kafam karıştı. bununda mı hard diski bozuk yoksa benim donanımda mı bir hata var. Mesela ek olarak hard disk olarak WD caviar black 64bit cache takmıştım acaba onla bir uyumsuzluk mu gösteriyor sonuçta mac prollar standart olarak wd caviar black 32 mb cache hard diskle geliyor yada bir elektiriksel uyumsuzlukmu anlamadım, cihazın son güncelemelerinide yapmıştım(10.6.5) Artık olmadı paramın geri iadesini isteyecem inanın kabus oldu bu big mac.

O bilgisayarlarda sorun çok zor çıkar. İşletim sistemini birdaha yuklemeyi deneyin sıfırdan. Updateleri yapın bir daha bakın. Eger hala yapıyorsa mac USA ya mail attın Bilkomuda yıkın :D

işletim sistemimi yükledim tekrar ama yine aynı,aradan 5,6 gün geçmeden açılışta ekran kitleniyor mause'u hareket ettirebiliyorum ama bir işlem yapmam söz konusu deyil. 15 dakika bekleyince düzeliyor sonra yine bir kaç gün sonra aynı hatayı veriyor bekliyorum düzeliyor.bu cihaz da servise gitti ,dediler'' hiç bir problemi yok'' servisteki bir başka kişi bana ''toprak hattından dolayı''' olabileceğini söyledi.Tamam, gittim toprak hattı yaptırdım, yine aynı manzara. artık ürün para iadesini isteyeceğim.

Mac üzerinde kullanmadığın programları QUIT ediyorsun değil mi? Köşedeki çarpı işaretine tıklamak sadece pencereyi kapatır çoğu programda.
Yani bir RAM yüklenmesi söz konusu mu acaba? 5-6 gün dediğine göre, oradan bir muhakeme yürütüyorum.
Bilgisayarda Command+Tab yaptığında hangi programlar aktif bakabilirsin.

Ayrıca utilities'den Console'u açıp, bu kasılmalar olduğunda clear display yaptıktan sonra bir log alıp bir kopya as inceleyelim.

Ayrıca bilgisayarına ne gibi cihazlar bağlı? Bunları çıkarttıktan sonra da aynı şey oluyor mu?

RAM upgrade yaptın mı? Sıralamalar doğru mu?

Bir sürü bilinmeyen var, bunların hepsini yazarsan çözüm bulunur.

Bir de şöye yapabilirsin: Sol üst köşedeki Elma logosuna tıkla, About this Mac ondan sonra More info'ya bas. Ondan sora o dökümanı Save yapıp buraya as bakalım.

About this mac;

Version: mac osx 10.6.6
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro5,1
Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 8
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache (per processor): 12 MB
Memory: 6 GB
Processor Interconnect Speed: 5.86 GT/s
Boot ROM Version: MP51.007F.B03
SMC Version (system): 1.39f11
SMC Version (processor tray): 1.39f11
Hardware UUID: 0AE41938-0F04-590F-B21A-78E604A9EB9D

WARNİNG CONSOLE;

1/21/11 11:53:41 AM com.apple.launchd[1] *** launchd[1] has started up. ***
1/21/11 11:54:58 AM com.apple.WindowServer[75] Fri Jan 21 11:54:58 Koray-Kahramans-Mac-Pro.local WindowServer[75] <Error>: kCGErrorFailure: Set a breakpoint @ CGErrorBreakpoint() to catch errors as they are logged.
1/21/11 11:55:01 AM com.apple.UserEventAgent-LoginWindow[101] ALF error: cannot find useragent 1102
1/21/11 11:55:01 AM com.apple.UserEventAgent-LoginWindow[101] plugin.UserEventAgentFactory: called with typeID=FC86416D-6164-2070-726F-70735C216EC0
1/21/11 11:55:01 AM com.apple.UserEventAgent-LoginWindow[101] plugin.UserEventAgentFactory: called with typeID=FC86416D-6164-2070-726F-70735C216EC0
1/21/11 11:55:01 AM com.apple.launchd.peruser.501[90] (com.apple.ReportCrash) Falling back to default Mach exception handler. Could not find: com.apple.ReportCrash.Self
1/21/11 11:55:07 AM com.apple.launchd.peruser.501[90] (com.apple.Kerberos.renew.plist[139]) Exited with exit code: 1

NOT;

*bilgisayarıma;
motif xs8,motu 828 mk3,birde usb dongle takılı. 2 cihaz hariç ,usb dongle açılışta aktif durumda diğer iki cihazı açılışta kapalı tutuyorum.
*ram takmadım.

Mesajları Google yaptım.
Bir çok nedeni olabilir.
Tahminim Video kartı, ya da bilgisayara bağlı diger şeyler.
Mesela bizim bilgisayarlardan biri bir türlü boot up yapmıyordu, sebebi ise alete takılı, diger tarafı boş USB kablosu.

Senin yapman gereken şey bilgisayara üçüncü parti hiçbirşey takılı değilken açıp kapaman.
Hala sorun varsa, şu dosyayı silmen öneriliyor:
/Library/Caches

Ama bunu yapmak için Single User Mode ile boot yapman gerek.

Bunun için bilgisayarı açarken Command + S tuşlarına basılı tut.
İşlemi yaptıktan sonra reboot yazıp return yapman yeterli.

Bunlar sana zor geliyorsa şu program işini görebilir:
http://www.macupdate.com/app/mac/9503/snow-leopard-cache-cleaner

Hala sorun varsa, video kartında bir aksaklık olabilir. Onun için de garantiye başvuracaksın.

Geri