[Eski] Macbook Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Eastyle

Yeni üye
Merhabalar,
Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim ama sanırsam en uygun yer burası. Yarın ikinci el olarak bir macbook alacağım. Elden alacağım için kontrol etme fırsatım olacak hâliyle. İşleyişinde bir sorun olup olmadığını, çalıntı/kaçak olup olmadığını ne şekilde anlayabilirim? Forumda "Macbook" kullanıcılarının epey fazla olduğunu tahmin ediyorum. Kullananlar ve bahsettiğim konuda bilgi sahibi olanlar beni de bilgilendirebilirse çok mutlu olurum. Sevgim ve saygım ile...

Çalıntı omadığının ispatı faturadır, faturayı mutlaka alman lazım, bu sayede garantisinin bitip bitmediğini de öğrenmiş olursun(faturada satıcı veya tedarikçi firma belirtildiğinden bu firmaya sorarsın).

Beraberinde kurulum CD'si de olmalı. Şrarj adaptörünün orjinal olması iyi olur, bir de erkek priz için , bizim dişi prizlere uygun çevirici adaptör olmalı.

Öncelikle zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Ürün sahibine bahsettiğiniz yardımcı araçların (kurulum cd'si, adaptör, fatura, batarya, çevirici vs.) olup olmadığı hakkında mesaj attım, henüz cevap gelmedi. Ancak fatura yok ise aldıktan sonra bir sıkıntı oluşturur mu? Ya da bilgisayarın seri numarası ile çalıntı olup olmadığını öğrenebilir miyim? Satan kişi piyasaya göre 200-250 TL daha ucuza satıyor ancak sattığı birkaç apple ürünü ile ilgili olumlu yorum almış sitede. Güvenip güvenememe konusunda kararsız kaldım o yüzden. Yukarıda bahsettiğim gibi, ürünü kontrol ederken bir şekilde internetten veya telefon ile sorgulama şansımız var mıdır çalıntı olup olmadığı ile ilgili? Çok teşekkür ederim şimdiden.

Apple ürünlerini seri numaralarını bilkomdan sorabilirsiniz. Bilkom dışında apple ithalatı zaten 20 yıldır söz konusu değil. Eğer bilkom kaydı yoksa yurtdışından gelmiştir. Bu noktada güvenmek size kalmış.

Bağdat Caddesi üzerinde Bostancı Tren köprüsünün hemen yanında Mac Marketi diye bir yer var, http://www.macmarketi.com orayı ara, Hüseyin Bey'i bul, o sana sağlam ikinci el temin eder. Piyasadan ikinci el alacaksan seri numarasından ve Apple web sitesinden gerçek sahipliğini teyid etmen gerekebilir.

Kendisini bizim forumda Mac moderatörü olmaya da ikna ettim, şu güncellemelerden sonra başlayacak. O zaman bu tip sorularda bir bilirkişi fikri almanız daha kolaylaşacak diye düşünüyorum hayırlısıyla, zira bu işler gerçekten sıkıntılı işler. Sağlamı da oluyor, çürüğü de.

M.

Geri