[Eski] MacBook Firewire Girişi Hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

applemann

Yeni üye
Merhabalar,

Yeni bir "MacBook" alacagım fakat üzerinde Firewire kapısı yok bunun için ayrı bir aparat alıp USB girişinden bir Firewire kapısı yapabilecegimi söylediler.Buraya kadar hersey tamam.Simdi sorum su olacak MacBookuma Logic Pro ile birlikte kullanacagım Apogee Duet ses kartı alıcam,firewire oldugu için aparat yardımı ile USB üzerinden pc'ye baglıcam.Acaba herhangi bir veri veya kalite kaybı yaşarmıyım? sonucta aparat yardımı ile usb üzerinden girecek.üzerinde firewire kapısı olan notebooklarla arasında bir fark olurmu? onlarla aynı kaliteyi yakalarmıyım.Cevaplarınızı bekliyorum simdiden tesekkürler...

Bu arada bu 2 pc'den birini alıcam ama henüz karar veremedim 2.26 Ghz'lik olanını alırsam Logici sorunsuz bir sekilde calıstırırmı

http://www.istanbulbilisim.com.tr/MacBo ... 11881.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/macbo ... 18437.html

malesef yok işte özellikle aradım istanbul bilişimi 2 modelede baktılar fakat firewire yok dediler.acaba onlarda kendi internet sitelerindenmi baktı diye düşünüyorum,ona aldanıp yazmamış olabilirler banada bu yüzden yok dediler belki.en iyisi showroomlarına gidip görmek.bilkomun izmir bayiisini aradım aynı modele ve aynı özelliklere 2500 kdv dahil nakit fiyat cektiler üstelik tek fark firewire kapısının olması bütün özellikleri istanbul bilişimdekiyle aynı.arada 600 lira kadar fark ediyor gercekten cok sasırtıcı cıkamadım isin icinden :(

Macbook'larda firewire yok, Macbook Pro'larda var.

Ayrıca Macbook'lara "Crackbook" diyorlar dışarıda... ucuz plastik kasası çatlıyor 1-2 yıl içinde. Her ne kadar iyi kullanırsan kullan.

Müzik işleri için Macbook Pro tavsiye edilir.
Firewire>USB aparatıyla sağlıklı performans alınmaz. Ses/video donanımlarının güç ve performans beklentisi fazladır.

+1 ; İlter'e katılıyorum.
Eski nesil MB lerde vardı, şimdi yeni nesillerden kaldırmışlar. Artık MB ve MBPro larda kumanda, monitör/tvv kablosu filan da çıkmıyor! Ucuzlattı işi Apple..

O yüzden ya eski nesil ama temiz, konfigrasyonu yüksek bir MB bulun, muhtemelen 2. el olacaktır, yada MB Pro almanızı tavsiye ederim...

özgür bey evet biliyorum eski model MB larda firewire var fakat bilkomun izmir bayiisini aradım orda calısan beyfendiye sordum.firewire girişi olan yeni kasa MB varmı diye.ellerinde öyle bir model mevcutmus izmire gidince showroom magazalarına bir bakıcam

applemann' Alıntı:
özgür bey evet biliyorum eski model MB larda firewire var fakat bilkomun izmir bayiisini aradım orda calısan beyfendiye sordum.firewire girişi olan yeni kasa MB varmı diye.ellerinde öyle bir model mevcutmus izmire gidince showroom magazalarına bir bakıcam
Yeni kasa değildir o, yada MB Pro 13" dir.. Yada Çin malı Apple taklidi :)
Apple ın sitesinde yok çünkü güncel MB modellerinde firewire..

Ben o ara modeldeki Macbook'a sahibim. 2.4Ghz 13" Unibody. 2 USB var sadece, ki cogu zaman yetmiyor, kufrediyorum :) Bence de ucuzlatti isi Apple. En son cikan Beyaz Macbook'da da sadece bir ses baglantisi var. Ya in kullaniyorsun ya da out. Input yapayim, bir de kulaklik ile dinleyeyim durumu yok. Macbook Pro'larda express card girisi sadece 17" olanlar da var, 15" olanlar da yerine cok lazimmis gibi 'SD Card' geldi. Tamam, cok kullanici var SD card kullanan Express Card kullananlara oranla, ama USB kart okuyucu 5$ eBay'de. Express Card takma sansin yok. Cok sukur Express Card'a sahip son seri 15" lerden bir tane kaptim. UAD2 Solo kartim icin kullaniyorum. Bazen de e-SATA karti kullaniyorum. Macbook'daki eksilmeler anlasilabilir, son kullaniciya hitap ediyor, ama Macbook Pro, adi uzerinde profesyonel kullaniciya hitap ediyor. Nedir derdi Apple'in anlamadim.

Politikalarını anlamak mümkün değil.. Daha düne kadar iPhone/İos gibi yazılım & hack yapmanın bu kadar kolay olduğu bir işletim sisteminde copy/paste bile yoktu!

ilterocktive' Alıntı:
grego' Alıntı:
...Nedir derdi Apple'in anlamadim.
Steve Jobs bazı teknolojileri ya öldürmek istiyor, ya da iplemiyor.
iOS - Adobe Flash konusunda olduğu gibi.

Flash konusuna katilamayacagim. Olmamasi buyuk bir eksiklik degildi. Flash kadar hantal bir program ve yavas arayuz cizen bir yorumlayici yok. Bilgisayarinizda internette gezerken sagda solda cikan Flash reklamlar hem sizin dikkatinizi dagitiyor, hem muthis buyuk boyutlari ile sayfa yuklenmesini yavaslatiyor(ozellikle bunu cep telefonundaki internet hizi ile dusunun), son olarak da islemcinize muthis bir yuk bindiriyor. Bu demek degil ki her flash uygulamasi islemcinize yuk bindirecek, bu yuksek cogunlugu icin gecerlidir. Ozellikle ayni sayfada 3-4 tane ve 15-20 tab acik olunca %40-50 ye cikiyor benim C2D. (Adblock kullaniyorum artik, %10 a filan cikiyor 40-45 tane tab acik olunca) iPhone un basit islemcisi ile ne olur siz dusunun.

Ayrica Steve Jobs o konuda resmen yapmiyorum dedi ve standart getirdi. Bir cok firma iPhone a ozel site gelistirdi. Apple icin usability her zaman birinci planda, belki boyle birseyi dayatmak icin yapmis olabilir. Onceden mobil platforma yonelik dusuk cozunurluklu websitesi yapilmiyordu, gerek duyulmuyordu. Simdi bir cok sitenin mobil versiyonu var, ve bu mobil versiyon iPhone baz alinarak yapiliyor. Tabi bu sadece bir varsayim, belki niyeti baskadir. Adobe'a sahsi gicikligi vardir, bilemem..

Bu arada gozumden kacmis. Firewire => USB diye bir olay yok. Bahsedilen muhtemelen USB-Firewire Hub satiliyor, o cihaz. Sadece Firewire ve USB hub bir arada olsun diye yapilmis bir cihaz, ne USB yi Firewire'a ne de Firewire'i USB ye ceviriyor. Aman inanmayin oyle olaylara.

grego' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
grego' Alıntı:
...Nedir derdi Apple'in anlamadim.
Steve Jobs bazı teknolojileri ya öldürmek istiyor, ya da iplemiyor.
iOS - Adobe Flash konusunda olduğu gibi.

Flash konusuna katilamayacagim. Olmamasi buyuk bir eksiklik degildi...
İlk cümlemi bir kere daha oku, yine de anlaşılamayan bir yer kaldıysa soru sor.
Orada uzun süre kalmaktan mütevellit Türkçe yıpranması varsa haber et, aynı cümleyi İngilizce yazayım.

MacBook almaktan vazgectim :) her ne kadar kasasından nefret etsemde biraz daha paraya kıyıp MacBook Pro'ya yönelecegim ama keske MB'da ki beyaz kasa Pro'da da olsaydı :| ilgi ve yorumlarınız icin tesekkür ederim aradaslar...

applemann, hevesini kırmak, ya da sinirini bozmak için yazmıyorum, aman...

Ama yeni seri Macbook Pro'larda da TI serisi firewire chipset'i yok sanırım.
Yani yine de "her şeyle çalışır garantisi" yok, Macbook Pro'nun da.

Apogee Duet alacakmışsın... tabii bu durumu önemli ölçüde değiştiriyor, çünkü o ses arabirimi Apple bilgisayarlarla çalışsın diye yapılan bir donanım. O konuda için daha rahat olabilir tabii :)
Eğer Duet'i Compel'den alacaksan, onlar bu konudaki sorularına en doğru yanıtı verecektir.

applemann' Alıntı:
...MacBook Pro'ya yönelecegim ama keske MB'da ki beyaz kasa Pro'da da olsaydı :|
"Skin" çözümü var onun için de.
Kasayı kaplayan ince ürünler var, kaplıyorsun, aletin görüntüsü değişiyor vs.

Merhaba,
Mac Pro'daki 2x USB ve 1x FW800 kapıları gerçekten yetersiz. Bu kapıları, 'bus powered' ekipmanın sağlıklı çalışmasını engellemeden nasıl arttırabilirim? (Örnek: AC adaptörsüz çalışan, gücünü USB'den alan 3 midi klavye/controller,bir FW400 ses kartı, bir de FW 400 mixer bağlamak için)

USB Hub olarak aşağıdakini buldum:
http://store.bilkom.com.tr/Dr-Bott-T3-Hub-2-0-uclu-USB-coklayici-Gumus_1982.html#0

Açıklamasında şöyle diyor:
Bilgisayarınızdaki tek bir USB kapısını 3 çıkışa kadar çoğaltan T3 Hub 2.0, harici güç kaynağı gerektirmeksizin USB floppy sürücü ve USB Flash Bellek gibi güç isteyen cihazları çalıştırabilmektedir.

Altı çizili ifadeye güvenebilirim herhalde. Yalnız sadece 3 olması kötü, tabii.
Önerilerinizi bekliyorum.

NOT: Arama yaptım, konuyla ilgili üç başlık buldum. En günceli bu başlık olduğu için buraya yazdım; yeni başlık açmadım.

Acikcasi ben guvenemem o yaziya :) Cunku cihaz var, cihaz var :) Benim Keystation Pro 88 da USB-Powered. O sekildeki USB HUB lar kurtarmiyor. (Logitech'in 4 portlu bir modeli var. Bir cok urun calisiyor, ama klavyeyi takinca Yetersiz guc uyarisi veriyor) Ben USB Hub icin D-Link ve Belkin markalarini tavsiye ederim. Cok kaliteli ve sorunsuz urunler. Belkin'den su model var bende; (Sirf dock icin aldim :))
tunesync.jpg

60$ fiyati. Hicbir iPod adapter koymazsaniz, Dock iPhone icin de calisiyor. iPhone varsa tavsiye edebilirim.

D-link'den ise su model. Ozellikle bu model cok stabil ve sorunsuz. Aylardir kullaniyorum, bir kere sorun yasamadim.
42700,xcitefun-d-link-dub-h7-7-port-usb-hub-2.jpg

55$ a almistim, simdi ne kadar bilmiyorum.

Logitech'den de su urun var kullandigim. Tasinabilir olmasi cok yararli.
logitech_hub_1.jpg

Logitech'i bir arkadastan ucuza aldim. Adaptoru yok bende. O yuzden guc istemeyen cihazlar icin kullaniyorum. Mouse kablosuz. Alicisi da cok kucuk. Kaybolmasin diye devamli olarak bu USB Hub a takili. Klavyeyi takiyorum, bir portu da mouse u sarj etmem gerekirse diye bos birakiyorum. Kalan portu da USB bellek gibi ihtiyaclar icin degerlendiriyorum. 15$ gibi bir para verdim, 30$ sifir fiyati.

Bende de seninkine benzer bir Belkin var, 8'li sadece iPod charger kısmı yok. 3,5 amper adaptörü var. Ne bağlasan çalışıyor.

M.

İkinize de teşekkür ederim.
Ancak Belkin'e de, D-link'e de ulaşamıyorum (Logitech'e bakmadım, çalışacağı şüpheli diye).
Mahcem, nereden satın almıştın? Belkin'e ulaşmak için 10 yeri falan aradım; tüm Türkiye'de 1 tane gözüküyor :) O da stokta mı, belli değil.

Geri