[Eski] Macbook ile SPDIF kullanımı..?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LittleMac

Yeni üye
Selamlar,

Bilindiği (fakat tarafımca bir türlü uygulanamadığı) üzere MacBook'ların SPDIF özelliği mevcut. Ancak giriş-çıkışlar mini jack olduğundan, RCA olan SPDIF kabloları ile nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmek istiyorum...Bir adet mini jack adaptörü ile denedim ancak başarılı olamadım. Cihazların digital ortamda birbirlerini tanıyabilmeleri için MacBook üzerindeki ayarların nasıl yapıldığı da ayrı bir sorun...

Soru 1...: Standart SPDIF kablosuna digital veriyi aktarabilen ve benim bilmediğim farklı bir mini jack adaptörü mü bağlanmalı ?

Soru 2...: SPDIF kablosu mono; mini jack adaptörü mono mu yoksa stereo mu olmalı ?

Soru 3...: 44.1 kHz olarak MacBook ve cihazı birbirine kavuşturmak için Macbook üzerinde yapılması gereken ayarlar nedir ?

Soru 4...: Yoksa en güzeli SPDIF sevdasından vazgeçmek mi ?

3.5 mm - Toslink kablo kullanman gerekiyor. Optical cikis mevcut. Optik kabloyu taktigin gibi System Preferences'da Digital Out olarak aktif hale geliyor. RCA diye bahsettigin Coaxial kablo ise o sevdadan vazgecmen gerekiyor. Cunku cikis SPDIF degil, optical.

grego' Alıntı:
3.5 mm - Toslink kablo kullanman gerekiyor. Optical cikis mevcut. Optik kabloyu taktigin gibi System Preferences'da Digital Out olarak aktif hale geliyor. RCA diye bahsettigin Coaxial kablo ise o sevdadan vazgecmen gerekiyor. Cunku cikis SPDIF degil, optical.

Açıklamalar için teşekkür ederim Grego. Firewire ses kartı aldığım için, Mac'in digital çıkışına ihtiyacım kalmadı. Vermiş olduğun bilgiler, mutlaka başka arkadaşlarımızın da işine yarayacaktır...

Hımmm
Macpro nun digital sesini merak edip optik kablo taktım
fakat bir hareket olmadı :shock:
ama ben kıl oldum.

Caci ben 192'nin optik girişe takarak çalıştırıyorum. PT'a SKYPE giriş çıkış için mükemmel bir çözüm oluyor.
Sen nereye taktın?

Abi bende 192 ye bağladım :roll:
ve taklalar attıracak bir karmaşıklıkta yok anlamadım valla
çalışmasada olur ama niye çalışmıyorki :?

Geri