[Eski] Macbook pro 13inch VE logic pro Performance ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

maribor

Yeni üye
Merhabalar,

Forumda yeniyim soracagim soruyu aradim ama forumda bulamadim.

Sorum yeni cikan macbook pro unibody uzerine.

Yeni ciktigi icin belkide konu acilmadi . Bastan soylemeliyim senelerdir widows kullanicisiyim ve butun sistemimde cubase sx windows uzerindeydi. Apple yeni gecis yapiyorum..

13 inch macbook pro 2.53 ghz ve 4gb ram , 320gb 5400 rpm satin aldim. Fakat aldiktan sonra biraz pisman oldum gibi. Notebookda Logic kullanmak istiyorum fakat harddisk 5400 oldugu icin yetersiz gibi geldi bana. bunun disinda e-sata cikisi yok + express card giriside yok (e-sata yapabilmek icin). sadece 1 tane firewire 800 girisi var.
Benim almak istediklerim icindeki harddisk az oldugu icin Extern hd almak istiyorum bunun icin 800 firewire girisi bulunan lacie 2d quadrada karar kildim gibi.
Bunun disinda ses karti olarak Focusrite saffire pro 40 dusunuuyorum. Pek tecrubem yok ama duyduklarim iyi ses karti oldugu yonunde. Simdiii esas can alici konu ve sorum sudur?

macbook pro :1x 800 firewire
harddisk : extern harddisk 800 firewire
ses karti : 400 firewire

bunun icin firewire hub kullanicam yada hd yi macbooka baglayip hd deki diger girisede ses kartini bagliycam.

Acaba performans dusuklugu olurmu ? cunki 1 girise 2 firewire baglamis oluyorum daha once hic kullanmadim firewire en takildigim noktada bu.

800 firewire hd -> logic icin sample aif exs leri yukledigimde gecikme olurmu e-sata ile karsilastirdigimda?

Yeni sistemim hakkinda tavsiyelerinizi sabirsizlikla bekliyorum.

Sorularimin cevabini bu sitede bulacagima inaniyorum tum profesyonellerin burda olduguna inaniyorum, bence kesinlikle oyle foruma bakmak yeterli..

Saygilar..

Eh kardeşim kim git 13 inç makine al dedi sana? :)

Alırken ne amaçla kullanacağına bakıp ona göre bir model alman lazım. "Param buna yetti" mazeret değil yani. 10 kişilik ailenin 5 kişilik araba alıp sonra eee biz buna binemiyoruz demesi gibi birşey.

Müzik yapımı için 15 inç ve yukarısına bakman lazımdı. Zira ihtiyaç duyacağın portlar onlarda var ancak.

Ses kartları kendi FW portlarını isterler, hub üzerinden çalıştıramaman büyük bir ihtimal dahilinde.

Bilgin olsun.

M.

Mahcem' Alıntı:
Eh kardeşim kim git 13 inç makine al dedi sana? :)

Alırken ne amaçla kullanacağına bakıp ona göre bir model alman lazım. "Param buna yetti" mazeret değil yani. 10 kişilik ailenin 5 kişilik araba alıp sonra eee biz buna binemiyoruz demesi gibi birşey.

Müzik yapımı için 15 inç ve yukarısına bakman lazımdı. Zira ihtiyaç duyacağın portlar onlarda var ancak.

Ses kartları kendi FW portlarını isterler, hub üzerinden çalıştıramaman büyük bir ihtimal dahilinde.

Bilgin olsun.

M.

Bir anda almis bulunduk iste belki hemen satip 15inchimi alsam. peki profesyonel kullanim icin yeterli olurmu bi macbook pro? Heryerde yaziyor iyi filan diye ama onu kullanana sormak lazim bence o yazilanlar neye gore iyi diyor.. Simdi baktim 15 inch olanlara onada express card koymamislar girisler 13 inchle ayni. sadece 17inchde express card var. Onunda fiyati cok fazla onu alacagima mac pro alsam ayni fiyata gelir.

Firewire hubde sorun olursa o zaman tek care ses kartindaki 2. firewire girisine extern hdyi takmak? oda 400 firewire ki yeterli olurmu bilmiyorum firewire hic tecrube edinmedim.

http://www.apple.com/macbookpro/specs-13inch.html

http://www.apple.com/macbookpro/specs.html

Ilki 13 " olanin ikincisi ise 15" olanin ozellikleri. Aralarindaki tek kapi farki "audio in" benim gorebildigim kadariyla. Yani 13" veya 15" alman senin icin bir sey degistirmeyecek.

Bundan bir onceki kasa olan unibody'den alirsan onda express card girisi var. Yoksa yeni kasanin yeni versiyonunun 13'u ile 15'i arasinda bir kapi farki yok.

Kaldi ki bu bilgisayar sana fazlasiyla yetecektir, bir seyleri yanlis yapiyor olman lazim yetmemesi icin. Benim bilgisayarim 2.4 ghz 1 gb ram'i var 15" olanlardan, 26 kanal reverb su bu acik projede islemci %50 civari doluyor.

Aldiginda bir hata yok. Istersen (yanlis bilmiyorsam) SSD HDD taktirtabilirsin. Ustune laptop olmaz herhalde. Veya 7200 RPM'lik bir HDD al, ne kadardir ki? Fazla pahalli olmamalari gerekiyor.

Icin rahat olsun yani 13" aldim diye uzulmeni gerektirecek bir sey yok.

Bende MB133B/A model 15" MacBookPro4,1 var, 2.4GHz. Şu an da zaten ondan yazıyorum. Üzerinde Logic 8 ve PTLE 8.0.1 çalışıyor. 1x FW400, 1xFW800 on board. Artı expresscard girişi var, oraya da iki FW portu olan bir kart taktım mı sistem gayet güzel hiç hublara filan takılmadan iki harici hard disk artı Digi003R artı USB'lerden yığınla controller, klavye, mouse şu bu gidiyor.

M.

Mahcem Abi ama seninki bir onceki kasaydi yanlis hatirlamiyorsam. Onun kapilari cok guzel zaten. Vizyon sahibi Apple yeni kasalara bir tane fw800 koydu. Daha yeni kasalarda ise express card girisini kaldirdilar.

O yuzden arkadasin 15 veya 13 almasi bir seyi degistirmeyecektir.

Geçen gün bir filmin atmosferlerini döşerken, External effect diskini, FireWire Solo kart üzerindeki ikinci girişten bilgisayara bağladım. Ne tanıtmasında ne de yürümesinde hiç bir problem yaşamadım. FW 800 girişle, hiç bir sorun yaşayacağını sanmam.

Bu arada sistemim, eski siyah 13lük MacBook. Prolardan tek farkı, oyun oynatmaması gibi geliyor bana. :)

Tunc_Akin' Alıntı:
Mahcem Abi ama seninki bir onceki kasaydi yanlis hatirlamiyorsam. Onun kapilari cok guzel zaten. Vizyon sahibi Apple yeni kasalara bir tane fw800 koydu. Daha yeni kasalarda ise express card girisini kaldirdilar.

O yuzden arkadasin 15 veya 13 almasi bir seyi degistirmeyecektir.

Hmmm haklısın. Ben son modellerdeki port düzeninin değiştiğini unuttum bir an.

M.

Evet bendeki en yeni cikan unibody version. Logic pro henuz denemedim ama en kisa zamanda alip yukleyecegim. ilerde pismanlik olmasin diye almadim henuz. Iste tek sorun tek firewire 800 girisi olmasi ve ona 1x 400 firewire focusrite pro 40 baglamak istedigim ve 1x lacie hd 800 firewire.

focusritedan hd ye baglamak istemiyorum cunki focusritedaki slot lar 400. ozaman hd de 800 yerine 400mbit olacak bostan yere. HD den focurita baglamak istesem olabilir ama ondada Mahcem sorun olabilir dedi. Sonucta butun samples exs ler filan extern hd ye yukluycem madem e-sata yok en azindan 800mbit olabilsin bari :( 800firewire olan ses kartida yok sanirim piyasada.

Arkadasim fw 800 olan ses karti almak yerine HDD degistirmeyi dusunmemen garibime gitti. Biraz zor yolu seven bir insansin sanirim.

Kaldi ki HDD degistirmene filanda gerek yok, senin laptopundan dusuk model laptop ile takilmadan ugrasabiliyorum. Bir seyleri yanlis yapiyorsun bence. Yukarida Berkayda demis bak adam macbook ile yapiyor o isleri ki seninkinden bir nesil once olanin macbook'u.

Her neyse, sen nasil istersen oyle yap tabii. Kolay gelsin.

Tunc_Akin' Alıntı:
Arkadasim fw 800 olan ses karti almak yerine HDD degistirmeyi dusunmemen garibime gitti. Biraz zor yolu seven bir insansin sanirim.

Kaldi ki HDD degistirmene filanda gerek yok, senin laptopundan dusuk model laptop ile takilmadan ugrasabiliyorum. Bir seyleri yanlis yapiyorsun bence. Yukarida Berkayda demis bak adam macbook ile yapiyor o isleri ki seninkinden bir nesil once olanin macbook'u.

Her neyse, sen nasil istersen oyle yap tabii. Kolay gelsin.

Hdd degistirmeyi dusunmuyorumki zaten sadece 250gb intern az oldugu icin daha hizli ve 1tb extern hd almak istiyorum. 800 firewire ile baglamak istiyorum en azindan 400 firewire ve usb 2.0' un 2x kati hizinda. Sorunda burada basliyor iste macbook pro da 1x firewire olmasi... Rme fireface uc modeli var. bunda usb ile baglayabiliyorsun. bunu alirsam sorun cozulmus olur herhalde. ses karti usb mi - firewire mi sorusuna 100% bi fark yok diyorlar ama bilemiyorum. Tunc Akin dogru cok zor karar veririm ama elimdekinin maximumunu almakta isterim ondan dolayi bence. Logic askina 2 yildir kurulu quad core 2.4 windows sistemimden vazgectim.

Saygilar..

Lacie D2 quadra 1 Tb siparis ettim yolda. gelince dukkanda focusrite saffire pro 40 ile deniycem.

macbook pro -> lacie d2 (firewire 800) -> focusrite (firewire 400)

Denemeyi logic ile yaparim sonucu buraya yazarim.

Saygilar.

bu arada intern hd 5400 oldugu icin bunu 7200rpm ile degistirme fikri geldi ama apple aradigimda bunun 13 inchlerde 5400rpm e kadar olabildigini soyledi. Ama bazi sitelerde macbook pro 13 inch icin 7200rpm compatible oldugunu yaziyor ve satiyorlar ne kadar guvenilir bilemem duyurulur..

Geri